Nākamajā nedēļā sākas Saulkrastu džeza festivāls

Šogad no 23. līdz 29.jūlijam,10 gadu jubileju atzīmēs džeza festivāls Saulkrasti Jazz 2007, ko organizē biedrības „vasaras mūzikas sesija” sadarbībā ar „Bensons Auto”. Desmit gadu laikā festivāls no divu dienu neliela pasākuma izaudzis līdz nedēļu ilgam starptautiskam notikumam ar 7 koncertiem, kuros muzicēs vairāk kā 30 mūziķi 11 dažādos sastāvos no ASV, Vācijas, Francijas, Islandes, Zviedrijas, Nīderlandes, Gruzijas, Ukrainas, Krievijas un Latvijas.

 

Festivāla nedēļas pirmajā pusē, no 23. līdz 26.jūlijam, katru vakaru no plkst. 20:00 uz Saulkrastu viesu nama „Minhauzena Unda” brīvdabas skatuves kāps interesanti džeza projekti gan no austrumiem, gan rietumiem: Ukrainas džezmeņi “Victor Solomin Band”, kuras līderis Viktors Solomins (Victor Solomin) demonstrēs mazāk redzēta instrumenta domras spēli; gaidāms pārsteigums no Gruzijas – 11 gadus jaunā pianista Beka Gočiašvili priekšnesums projektā „XX Century”, kā arī „Christoph Titz Band” no Vācijas un viesi no Zviedrijas „Harri Ihanus Quartet”. Ikvakara koncertu otrā daļa šogad atvēlēta daudzsološiem pašmāju jauniešiem, kuri izauguši festivāla gaisotnē un nu jau muzicē patstāvīgi, kā, piemēram, Rīgas Doma Kora skolas studentu džeza sastāvs, jauniešu kvintets „Silvesteri Orkesteri”, kvartets „Twin Town”, kā arī jau pieredzējušākiem skatuves māksliniekiem Nika Gothema vadītajā projektā „Abi gali”. Koncerti noslēgsies ar nu jau tradicionālo jam session.

 

Festivāla kulminācijā – izcilu džezmeņu uzstāšanās Saulkrastu brīvdabas estrādē, piektdien, 27.jūlijā plkst.19:00 ar projektu „Victor Bailey Group” uzstāsies viens no populārākajiem un stilistiski daudzveidīgākajiem pasaules basģitāristiem Viktors Beilijs (Victor Bailey), bet aiz sitamo instrumentu komplekta būs vēl viena džeza leģenda – amerikāņu džeza/fanka bundzinieks, viens no džezroka pionieriem Lenijs Vaits (Lenny White). Vēl šajā vakarā uzstāsies Saulkrastos jau iemīļotā vācu bundzinieka Volfganga Hafnera (Wolfgang Haffner) projekts „Shapes” ar kompozīcijām no jaunā albūma.

 

Sestdien, 28.jūlijā plkst.20:00, festivāla jubilejas gada noslēguma koncertā savas 30 gadu pastāvēšanas koncerttūres ietvaros uz skatuves kāps Īslandes džeza/fanka sekstets „Mezzoforte”, apvienojot Ziemeļvalstu džezam raksturīgo melanholisko apcerīgumu un karstos fanka ritmus. Noslēguma koncerta turpinājumā gaidāms īsts jubilejas šovs - kopā ar Gunāra Rozenberga vadīto „Mirage Jazz Orchestra” uz skatuves kāps teju visi festivāla viesi: bundzinieki Ēriks Mūrs (Eric Moore, ASV), Aleksandrs Murenko (Александр Муренко, Ukraina) un Venko Poromanskis (Venko Poromanski, Bulgārija), trompetes un saksofona solo varam gaidīt no vācu džezmeņa Kristofa Titsa (Christoph Titz) un padomju džeza leģendas, multiinstrumentālista Davida Gološčokina (Давид Голощекин, Krievija), ģitāras pavadījumu spēlēs Harri Ihanus no Zviedrijas un Jāks Soārs (Jaak Sooäär) no Igaunijas, basa ģitāru - Džefs Endrjūss (Jeff Andrews) no ASV, taustiņu pavadījumu - Kris Goessens (Kris Goessen, Beļģija/Nīderlande). Instrumentālo daļu ar spilgtiem vokāliem priekšnesumiem pavadīs franču džeza vokāliste Šelija (Sheliyah Masry) un dziedātāja no Vācijas, kuras kaislība ir brazīliešu ritmi - Melānija Bonga (Melanie Bong), viņām palīdzēs pašmāju labākās džeza balsis - Olga Pīrāgs un Inga Bērziņa. Jaunus iespaidus koncertā varēs gūt gan īstie džeza „drēbes” pazinēji, gan vasarīgas brīvdabas atpūtas meklētāji.

 

Pēc piektdienas un sestdienas koncertiem no Saulkrastu estrādes tiks organizēts autobuss uz Rīgu, lai koncertu viesi nesteigtos uz pēdējo vilcienu. Festivāla koncertu biļešu cenas: no Ls 3 līdz Ls 12, biļetes iepriekšpārdošanā iegādājamas „Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās vai pirms koncertiem Saulkrastu estrādē (Ainažu iela 42a) un festivāla nometnē – viesu namā „Minhauzena Unda” (Ainažu ielā 74).

 

Kā ik gadu festivāla laikā notiks arī meistarklases, kurās 170 jaunieši pilnveidos savas vokālās, bungu, ģitāras, basa, taustiņinstrumentu un pūšamo instrumentu spēles dotības 15 dažādu valstu mūziķu vadībā. Festivāla jaunums šogad būs starptautiskais jauno bundzinieku konkursa "Baltijas bundzinieku līga" 26.jūlijā, kurā piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Ukrainas 2 labākie jaunie bundzinieki. Uzvarētāji saņems vērtīgas balvas no kompānijām „Paiste” un „Mūzikas serviss”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 18.05.2024 Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒! Latvia Tours
🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI. | Skatīt vairāk
no 2331 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60889006sec.