Turcija - Latvijas ceļotāju piezīmes

Ceļojuma iespaidos par Turcijas pilsētu Bodrumu dalās Sanita Oldere:

 

Lidojums nepilnu trīs stundu ilgumā, un tu nokļūsti vietā, kas aizrauj jau pirmajā brīdī, jo šķietami tikai filmās redzamās zilo ūdeņu nokrāsas un palmas redzamas realitātē.

 

Lai arī nekad nav būts nevienā no Turcijas pilsētām, Bodrumas apmeklējums šķita vienkāši jauks. Kaut arī brauciens bija darba jautājumos no ATLAS TOURS, tomēr tas vēl vairāk palielināja iespējas izbaudīt un iepazīt šo vietu. Bodruma ir vieta, kur satiekas visa turku sabiedrības elite, jeb, vienkāršāk sakot, “sabiedrības krējums”, tā ir vieta, kas aizrauj ar savu naksnīgo dzīvi, dziesmām un dejām. Atzīšos, pie tā arī var pierast, un šķietami līdz šim mana mierīgā dzīve, pēc atgriešanās kļuva daudz straujāka un jautrāka. Iepazīstot tos cilvēkus, sapratu, ka dzīve jābauda, jāpriecājās un jāiet uz priekšu ar smaidu, jādzīvo nemitīga kustībā.

 

Dažas no manām piezīmēm dienagrāmatā 01.07 - 08.07.2005:

 

1. Karsti.... bet šis karstums ir savādāks! Ar katru nākamo tur pavadīto dienu pat 35 - 40 grādi kļuva pieņemami. Nu jā, dzeriet daudz ūdeni. Un noteikti ņemiet līdzi cepuri, tās man pietrūka, lai gan vispār tās nemēdzu nēsāt.

 

2. Ievēroju, ka šajā valstī ir izteikti maz zaļumu, ja nu vienīgi tikai lielajās viesnīcās tos var redzēt. Pēc mūsu zaļās Latvijas, likās viss ir izkaltis.

 

3. Naktis ir vienkārši burvīgas, un tik siltas, un ja vēl dzīvo viesnīcā pie jūras un tālumā viss centrs atspīd varavīkšņu krāsu gaismās – nudien romantikas paradīze. Tās Latvijā noteikti pietrūkst.

 

4. Esmu pārsteigta, ka tie nostāsti par to, ka turku vīrieši “tā teikt līp kā tarki” pie blondām meitenēm – nu jā tīrākā patiesība, es nekad tam neticēju. Un ko tik viņi nav gatavi piedavāt... mani gribēja nopirkt no kolēģēm vispirms par kamieli, tad par zelta gabaliem. Tas bija tik jautri!

 

5. Interesanta un es pat teiktu amizanta ir iepirkšanās vietējā tirgū, tā nav salīdzināma ar iepirkšanos pie mums. Nemitīga kaulēšanās ir ik brīdi, sapratu, ka precei pirmā cena, ir palielināta vismaz 3 reizes no preces vērtības. Un pārdevēji ar visām varēm cenšas noturēt pie sevis.

 

6. Vakariņas a la carte restorānā, kur paredzēti zivju ēdieni – man bija riktīgs piedzīvojums, jo īpaši tādēļ, ka neesmu zivju ēdienu cienītāja, bet tiem kuriem zivis garšo – noteikti iesaku. Nu jā, astoņkāji, kalmāri, zobenszivs un vēl tur kaut kādas zivis, kuru nosaukumu neatceros un kuras es protams ēdu - laikam nav priekš manis. Lai nepaliktu galīgi badā, nācās vēlāk skriet uz viesnīcas ēdamzāli, un paķert kaut ko tur.

 

7. Tuvojas jau pusviens naktī, un mēs visi dodamies uz populārāko diskotēku visā Bodrumā. Esmu pārteigta, ka arī tādā diennakts stundā, pilsētā viss notiek, veikaliņi vaļā, šaurajās ieliņās dzirdama mūzika, veikalnieki sauc iegriezties veikalā, un te mēs esam klāt – diskotēka uz katamarāna. Tas vienos naktī iepeld jūrā, un kas pats interesantākais tam ir stikla klājs un redzams jūras zilais ūdens, un visi tur dejo. Pārsteidzoši atraktīvi cilvēki.

 

Vēl.....turku pirts....saule........kirkīzzilā jūra....un protams arī DARBS! Un galvenais ko no turienes atvedu – smiekli, enerģija un atmiņas, kas bagātina.

 

Tie ir daži mani izraksti no dienasgrāmatas.

 

Ak, nu jā, vispār tas bija mans pirmais lidojums dzīvē, tādēļ izbaudīju to no sirds!

 

Paldies ATLAS TOURS par to visu!

 

Sūtiet, lūdzu, Jūsu ceļojuma piezīmes Word dokumenta formātā līdz 3 000 datorzīmēm un 1-2 bildes JPG formātā (līdz 100 KB) uz e-pasta adresi: info@eiropa.lv


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 08.05.2024 airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 08.05.2024 𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22533798sec.