Iepazīsties ar Maija svētku pasākumiem Latvijā

Pasākumi GULBENĒ un Gulbenes rajonā

30.aprīlis

Kaļņa ezera apkaimē orientēšanās sacensību “Gulbene 2009” 2.kārta

Gulbenes kultūras centrā plkst.18:00 Gulbenes kultūras centra bērnu kolektīvu koncerts. Piedalās: vokālā studija „Puķuzirnis” vad. L. Anže; popgrupa „Mākonīši”, „Pērlītes”, „Pērlīšu” studija vad. S. Lipiņa; deju kopa „Draiskuļi” vad. Dz. Kokoreviča; deju kopa „Sauleszaķis” vad. Z. Mangusa. Plkst.19:00 Jauniešu teātra studijas (režisore E.Siļķēna) pirmizrāde A.Dīcis “Starpbrīdis”

1.maijs

Pie Tirzas kultūras nama plkst.9:00 Pavasara tirgus. Būs dažādi mājražotāju izstrādājumi - siers, maize, kaņepes, milti, putraimi. Aicinām visus, kas vēlas pirkt un pārdot, īpaši augļukokus un krūmu stādus. Pārdošanā būs dārzeņu un puķu sēklas.

Lejasciema sporta bāzē plkst.10:00 sporta sacensības “Lejasciema kauss”

Rankas kultūras namā plkst.16:00 koncerts "No visas sirds..." Piedalīsies pagasta jaunākās paaudzes pašdarbnieki un jauniešu deju kopa "Virpulis" (Priekuļi). Pulksten 22:00 balle, spēlēs grupa "Muiža”.

Gulbenes kultūras centrā plkst.19:00 čellu trio "Melo - M" koncerts

Tirzas kultūras namā plkst.20:00 koncerts "Klāt maijmēness brīnišķīgais", piedalīsies pašdarbības kolektīvi no Alūksnes, Lubānas, Jaunpiebagas, Druvienas, Priekuļiem un Tirzas. Pēc koncerta - Tautas balle.

Gulbenē Centrālajā skvērā plkst.20:30 strūklakas “Pakur, pakur...” sezonas atklāšana

Kalnienas tautas namā plkst.22:00 Pavasara dejas. Spēlēs grupa "Bruģis".

Lejasciema kultūras namā plkst.22:00 diskotēka & koncerts. Būs Andris Kivičs ar grupas Z-Scars labākajām dziesmām, kā arī ar labākajiem pasaules hitiem!

2.maijs

Laukumā pie Litenes pagasta padomes plkst.9:00 Pavasara gadatirgus

Pie Rankas pagasta kultūras nama plkst.11:00 skrējiens “Rankas apļi”. Dalībnieku reģistrācija no plkst.9:30 – 10:30

Lejasciema kultūras namā plkst.13:00 atpūtas pasākums Lejasciema pagasta vecākajai paaudzei. Ar dejām un dziesmām priecēs Gulbenes deju kolektīvs ''Reveranss'' un Lejasciema vecākās paaudzes ansamblis ''Satekas''. Hipotēkas bankas Gulbenes filiāles vadītājs V.Krauklis informēs par izmaiņām pensiju saņemšanā. Līdzi var ņemt ''groziņus''.

Gulbenes rajona Velēnā, Augstajos kalnos "Gulbene 2009" orientēšanās sacensības: LR veterānu sporta spēles Gulbenes RBJSS mazā balva (vidējā distance).

Jauniešu centrā “Bāze”, Gulbenē, plkst.18:00 Improvizācijas teātra kafejnīca

3.maijs

“Kāzu muzejā” Lizuma pagastā plkst.12:00 1.Vislatvijas gadatirgus “Kāzu štelles vienuviet ..no ielūguma līdz...”

Lizuma kultūras namā plkst.19:00 Dzintars Čīča un Talsu koris. Biļešu iepriekšpārdošana.

 

BAUSKA

Rundāles pils muzejs uzsāk jauno sezonu!

No 1. maija pils parkā sāk darboties strūklaka un ieeja parkā būs par maksu: Pieaugušajiem – Ls 1,00, Skolēniem – Ls 0,50

Rožu ziedēšanas laikā (apmēram no jūnija vidus līdz jūlija vidum): Pieaugušajiem – Ls 2,00, Skolēniem – Ls 1,00, Katra mēneša pirmajā svētdienā parku iespējams apmeklēt bez maksas.

Darba laiki no maija līdz oktobrim: Muzejs 10:00 – 18:00, parks 10:00 – 19:00

Ieejas maksa pilī (pamatekspozīcija): Pieaugušajiem – Ls 2,50, Pilna laika studentiem, uzrādot apliecību – Ls 2,00, Skolēniem – Ls 1,50

Tematiskā izstāde „19. gs portrets Latvijā” - Pieaugušajiem – Ls 1,50, Pilna laika studentiem, uzrādot apliecību – Ls 1,00, Skolēniem – Ls 0,50

Sarkofāgu izstāde „Pompa funebris” (pils cokolstāvā) - 1 personai – Ls 1,00

Skolām, kas plāno organizēt ekskursijas uz Rundāles pils muzeju,

izdevīgs piedāvājums - ieejas biļetes cena skolēnu klasēm: 1,00 LVL no skolēna, pavadošajām personām ieeja bez maksas.

Latvijas pensionāriem (uzrādot apliecību) katra mēneša 2. pirmdienā ieejas maksa pilī - Ls 2,00

18. maijā – starptautiskajā muzeju dienā - ieeja pils pamatekspozīcijas apskatei bez maksas.

Rundāles pils muzeja ekspozīcija „Kurzemes hercogu kapenes” Jelgavas pilī

no 1. maija līdz 31. oktobrim strādās piektdienās, sestdienās, svētdienās un svētku dienās no plkst. 9:00 – 17:00, kā arī iepriekš piesakoties. Sīkāka informācija pa tālr. 63962197; 26499151, e-pasts info.rpm@eila.lv

Ieejas maksa Kurzemes hercogu kapenēs 1 personai Ls 1,50.

Šogad trešie tūrisma sezonas atklāšanas svētki tiks svinēti 4 dienas, kā arī visu maiju rajonā notiks dažādi pasākumi. Tā 1.maijā pēc restaurācijas tiks atklāta sezona Bauskas pils muzejā. Plkst. 10.00 būs svinīga lentes pārgriešana, iepazīšanās ar ekspozīciju un izstādi, pils konferenču zālē varēs noskatīties filmu par restaurācijas gaitu Bauskas pilī. Ieeja pilī no 10.00 līdz 12.00 būs bezmaksas.

1. un 2.maijā Vecumniekos tiks svinēti pagasta svētki „Mēs – Vecumniekos”. Pirmajā dienā būs mājražotāju tirgus, radošās darbnīcas, atrakciju pilsētiņa, tautas namā - Vecumnieku un Baldones mūzikas skolu simfoniskā orķestra un jauktā kora „Maldugunis”, Latvijas Nacionālās operas mākslinieku koncerts. Otrajā dienā pagasta svētku ietvaros ar domu „Uzcelsim baznīcai jumtu” - dievkalpojums baznīcā, koncerts un aktivitātes pie baznīcas, vakarā tautas namā balle.

2.- 3.maijā Rundāles pils aicina visus talciniekus (ģimenes, draugu grupas vai darba kolektīvus) talkās Rundāles pils dārzā, pretī par to saņemot vienreizējas bezmaksas ieejas kartes pils dārza apmeklējumam sev vēlamajā laikā visas sezonas garumā.

Pieteikšanās katru dienu (arī brīvdienās), darba laikā. 4.maijā tradicionāli Bangu dīķi notiks makšķerēšanas sacensības „Cīņa par lielāko Bangu dīķa karpu”, bet Bauskas novadpētniecības un mākslas muzejā plkst.13.00 tiks atklāta izstāde „Pavasaris” (Ieva un Tālivaldis Muzikanti. Gleznas un skulptūras).

No 1. līdz 4. maijam atrakciju parks „Labirinti Iecavas novadā piedāvās 25% atlaidi ieejas maksai atrakciju parkā un 25% atlaidi maksai par vizināšanos ar velokartiem. (http://www.labirinti.lv/)

No 1. līdz 4.maijam mini zoo "Dobuļi" Iecavas novadā piedāvās atklāšanas cenas izjādēm ar pašu mazāko PONIJU, kā arī iespēju apskatīt jaunos trušu mazuļus, jērus un zelta zivtiņas. (http://www.minizoo.lv/)

Sīkāka informācija par tūrisma sezonas atklāšanu http://www.tourism.bauska.lv/ sadaļā pasākumi. (www.tourism.bauska.lv/i.php?id=468&kods=1910&a=viss&val=lv)

 

CĒSIS

Tūrisma sezonu Cēsīs atklās ar īpašu ekskursiju un tūrisma tirdziņu

Sestdien, 2. maijā visus ceļotgribētājus aicinām atklāt Tūrisma sezonu Cēsu apkārtnē un piedalīties ekskluzīvā ekskursijā. Šajā dienā maršrutu no Cēsu pils līdz atpūtas kompleksam „Rakši” tūristiem piedāvāsim veikt ar transportlīdzekļiem, kas ikdienā pieejami lielākām grupām – padomju laiku busiņš „pīle” savus pasažierus no Pils laukuma aizvizinās līdz kempingam – laivu bāzei „Žagarkalns”, kur tālāk ekskursija turpinās ar plostu pa Gauju. Pie atrakciju piedzīvojumu parka „Ozolkalns” plosts piestās krastā un dalībnieki varēs izmēģināt spēkus trošu atrakcijās. Pēc pieturas „Ozolkalnā” plosts tālāk vizinās pavasara baudītājus līdz atpūtas kompleksam „Rakši”, kur viesus sagaidīs eksotiskie dzīvnieki – kamieļi, lamas un alpakas.

No plkst. 10.00 līdz 17.00 „Rakšos” darbosies amatnieku tirdziņš, kas pulcēs apmēram 20 tirgotājus. Ikviens interesents varēs apgleznot krūzītes, nogaršot igauņu grauzdētās mandeles, iegādāties grozus un linu dvieļus vasaras piknikiem un izbraukumiem pie dabas. Gardu zupu ceļotājiem piedāvās kafejnīca „Solo”.

No „Rakšiem” ceļotāji tiks atvizināti atpakaļ līdz pilsētas centram un aicināti vēl uzkāpt Cēsu Jaunās pils tornī un skatīt Cēsīs no putna lidojuma.

Ikviens dalībnieks ekskursijas noslēgumā varēs atbildēt uz jautājumiem par maršrutā iekļautajiem objektiem un aktivitātēm un vērīgākie saņems balvas – laivu braucienu no Žagarkalna, braucienu ar kvadraciklu Rakšos, atpūtu Ozolkalna piedzīvojumu atrakciju parkā vai brīvbiļeti ieejai Cēsu pils kompleksā!

Vietu skaits pasākumā ierobežots tāpēc aicinām pieteikties un nopirkt biļetes līdz 30. aprīlim Cēsu Tūrisma informācijas centrā Pils laukumā 9. Dalības maksa: pieaugušajiem Ls 7.00, skolēniem no 7 līdz 15 gadiem Ls 3.50, pirmsskolas vecuma bērniem kopā ar pieaugušajiem bez maksas.

Pasākumu organizē Cēsu pašvaldības aģentūras „Vidzemes Vēstures un Tūrisma centrs” nodaļa Cēsu Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar kempingu „Žagarkalns”, atrakciju piedzīvojumu parku „Ozolkalns”, atpūtas kompleksu „Rakši”, SIA „ARB.”, kas nodrošinās īpašo tūrisma sezonas transportu – autobusiņu, tautā saukto „pīli” un SIA „Ekospar”.

Visus tirgoties gribētājus lūdzam kontaktēties ar Sandru pa telefonu 29247891.

 

VALMIERA

No 1.maija atvērta Dikļu pils jaunā vasaras terase
Dikļu pils vēlas iepriecināt savus viesus un no 1.maija visus aicina apmeklēt jauno vasaras terasi. Ērti galdiņi ar nojumēm, ziedošā daba un putnu čalas tepat blakus.

Šajā pavasarī, vairāk kā jebkad agrāk, sirds un prāts ilgojas pēc saules siltajiem glāstiem. Kokos jau samanāms gaišs zaļums, pavasara ziedi kā neprātīgi steidzas uzziedēt un smaržot, tā cenšoties iepriecināt ikvienu, kas uz tiem lūkojas. Arī Dikļu pils vēlas iepriecināt savus viesus un no 1.maija visus aicina apmeklēt jauno vasaras terasi. Ērti galdiņi ar nojumēm, ziedošā daba un putnu čalas tepat blakus. Šefpavāra Valtera Zirdziņa sarūpētajā terases ēdienkartē aromātiski grila ēdieni, viegli salāti, arī kāds patīkams pārsteigums. Terases viesiem būs lieliska iespēja baudīt vasarīgus vīnus un jauno Valmiermuižas alu. Mazie kārumnieki priecāsies par pilī gatavoto sorbetu un saldējumiem. Dikļu pils restorānā joprojām aicinām gardēžus, savukārt terases ēdienu un dzērienu izvēle Jūs patīkami pārsteigs.

Valmieras pilsēta aicina:

01.05 Latvijas sākumskolu skolēnu tehniskās modelēšanas radošās darbnīcas „Konstruē pilsētu”. Pl.11:00Tehniskās jaunrades svētku un radošās darbnīcas atklāšana. VJC „Vinda”

02.05 pl.10:00 Latvijas skolēnu H-600 klases lidmodeļu sacensības. Latvijas skolēnu gaisa pūķu sacensības „Pūķu svētki”. Valmieras pagasta lidlaukā

pl.10:00 Latvijas skolēnu sacensības kuģu modeļiem baseinā. Valmieras skeitparkā

pl.15:00-17.00 Tehniskās jaunrades dažādu modeļu paraugdemonstrējumi un radošās darbnīcas Valmieras pilsētas bērniem un sacensību dalībniekiem. Valmieras skeitparkā

pl.15:00-17.00 Braucieni ar trases automodeļiem Valmieras pilsētas bērniem un sacensību dalībniekiem. Tehniskās jaunrades centrā

03.05 Baltijas valstu interešu izglītības centru komandu sacensības trases automodeļiem. Tehniskās jaunrades centrā

02.05 pl.10:00 Nūjošanas pārgājiens kopā ar „BeActive”. Dauģēnu taka, gar Salacas krastiem. Pulcēšanās pie Ramatas ietekas Salacā uz tilta. Dalības maksa: 3 LVL (ar nomas nūjām); 2 LVL (ar savām nūjām). Informācija: tālr. 26356550 (Santa). www.beactive.lv

02.05 Sportlat balvu izcīņa MTB velokrosā „Dikļu pils”. Dikļos. www.sportlat.lv

02.05-03.05 Motokross „Gaujas kauss”. Kūļu mototrasē. Papildinformācija: T.29235057. www.gaujaskauss.lv

02.05-03.05 Latvijas čempionāts spēka trīscīņā (pauerliftings). Valmieras 5.vidusskolā. www.sp.lv

 04.05 pl.16:00 Koncerts „Skani mana tēvu zeme...”. Valmieras Kultūras centrā

 

JŪRMALA

Aicinām uz vasaras sezonas atklāšanu Jūrmalā

Maija brīvdienas aicinām pavadīt Jūrmalas kūrortpilsētā, kur, uzsākoties aktīvai vasaras sezonai, ir padomāts par kultūras, aktīvās atpūtas, dabas un putnu mīļiem. Ikviens pilsētas iedzīvotājs vai viesis – gan liels, gan mazs atradīs sev piemērot atpūtas veidu un izklaidi, atklājot šī gada vasaras sezonu.

No 1. līdz 4.maijam tiek piedāvāti īpaši pasākumi – vairāku pilsētas tūrisma objektu apskatīšana bez maksas, vizināšanās ar upes kuģīti ar 50 procentu atlaidi un Putnu dienas ar aizraujošām atrakcijām Ķemeru nacionālajā parkā.

Apsteidzot laiku un negaidot līdz 16.maijā tradicionāli notiekošajiem Muzeju nakts pasākumiem, kad muzejus iespējams apmeklēt bez maksas, vairāki Jūrmalas pilsētas muzeji aicina to darīt jau tagad – no 1. līdz 4.maijam izmantot pilsētas sarūpētos īpašos tūrisma sezonas atklāšanas pasākumus un muzeju darba laikā ekspozīcijas apskatīt bez maksas.

Bez maksas savas ekspozīcijas apskatīt no 1. līdz 4.maijam piedāvā šādi pilsētas muzeji:

  • Aspazijas māja - māja, kurā dzejniece pavadīja sava mūža pēdējos 10 gadus. Muzejā skatāma pastāvīgā ekspozīcija „Aspazijas dzīve un daiļrade 1933. – 1943.”, kā arī izstādes. Muzejs atvērts: otrdien – sestdien 11.00 – 17.00. Adrese: Z.Meierovica prospekts 20.Tālr. +371 67769445;
  • Jūrmalas brīvdabas muzejs ar 19.gs. beigu – 20.gs. sākuma piekrastes autentisku zvejnieku sētu un tai raksturīgām ēkām – dzīvojamo māju, klēti, tīklu šķūni, zivju kūpinātavu, pirti un citām būvēm, laivām, enkuru kolekcijām, lielāko virvju kolekciju Latvijā. Muzejs atvērts: otrdien – svētdien 10.00 – 18.00. Adrese: Tīklu iela 1a, Lielupe. Tālr. +371 67754909;
  • Raiņa un Aspazijas memoriālā vasarnīca, kurā Rainis un Aspazija dzīvoja no 1927.gada līdz dzejnieka nāvei 1929.gadā. Muzejā apskatāma personīgā bibliotēka, memoriālās istabas ar oriģinālu interjeru, kā arī dokumentālās filmas par dzejnieku dzīvi. Muzejs atvērts: trešdien – svētdien 11.00 – 18.00. Adrese: Pliekšāna iela 5/7, Majori. Tālr. +371 67764295.
  • 4.maijā no plkst.14.00 līdz 17.00 bez maksas var apmeklēt Kristapa un Augustes Morbergu vasarnīcas ēku un botāniskā dārza ansambli. Šis tūrisma objekts ir kultūrvēsturisku un mākslas vērtību cienītāju izcils apskates objekts. 19.gadsimtā neogotiskā stilā celtā koka vasarnīca apmeklētājus iepazīstina ar aizgājušo laiku greznību, kuru te radījis būvuzņēmējs, arhitekts un mecenāts Kristaps Morbergs: te skatāmas atjaunotas vecās podiņu krāsnis, freskas griestu gleznojumos, vitrāžas un mozaīkas. Ansamblis atjaunots 2008.gada rudenī. Muzejs atvērts 4.maijā 14.00 – 17.00. Adrese: Dzintaru prospekts 52/54, Dzintari. Tālr.+371 29361515.

No 1. līdz 4.maijam aicinām ar 50% atlaidi atklāt kuģošanas sezonu. Sākot no 1.maija, visas vasaras garumā ģimenes priecēs izbraucieni ar upes kuģīti no Rīgas uz Jūrmalu un atpakaļ. Īpaši vasaras sezonas atklāšanai no 1. līdz 4.maijam cena par braucieniem tiek piedāvāta ar 50% atlaidi.

Ja izbrauciens starp Rīgu un Jūrmalu izklausās šķietami garš, var doties stundu ilgā braucienā pa Lielupes upi. Jūrmalā kuģīša piestātne atrodas Majoros, aiz Majoru ledus halles, Rīgā – blakus vecpilsētai, iepretim Rīgas pilij, no Lielā Kristapa skulptūras 50 metrus virzienā uz Akmens tilta pusi.

Kuģīša kursēšanas grafiks:

 

KURSĒŠANAS

GRAFIKS

MARŠRUTS

CENAS, Ls

Pieaugušie

Bērni (6-12 g.)

11:00 – 13:30

Rīga - Majori

10,- turp

15,- turp-atpakaļ

5,-

8,- turp-atpakaļ

14:00 – 15:00

Pa Lielupi

5,-

3,-

15:30 – 16:30

Pa Lielupi

5,-

3,-

17:00 – 19:30

Majori - Rīga

10,-

5,-

Informāciju par kuģīšu kursēšanas grafiku vai iespējamām izmaiņām grafikā skatīt mājas lapā www.jurmala.lv.

1. maijā Ķemeru nacionālā parka administrācija sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi aicina visus interesentus uz „Putnu dienām Jūrmalā”!

Šajā dienā jebkurš interesents varēs apgūt gan praktiskas, gan teorētiskas zināšanas par putniem, klausoties lekcijas pieredzējušu ornitologu vadībā vai piedaloties putnu vērošanas ekskursijās „Meža mājas” apkārtnē. Putnu būrīšu darbnīcā varēs izgatavot būrīšus melnajiem mušķērājiem un zīlītēm, kā arī darboties dažnedažādas radošās darbnīcās, veidojot no dabas materiāliem putnus, izmēģinot gleznošanas prasmes sejas apgleznošanas darbnīcā, piedaloties spēlēs un rotaļās par putniem. Tiks demonstrētas arī filmas par putniem.

Dalība pasākumā ir bez maksas. Ja iespējams, ņemiet līdzi binokli! Pasākums notiks ārā svaigā gaisā, tāpēc noderēs arī silta tēja un uzkodas. Pasākuma norises vieta: Ķemeri, ĶNP administrācijas ēkā „Meža māja” un tās apkārtnē no plkst. 11.00 līdz 15.00. Tālr. +371 67146824.

Izmantojiet izdevību baudīt pavasari un brīvās dienas izglītojoši un interesanti, uzturoties Jūrmalas kūrortpilsētas zaļajā un atveseļojošajā vidē!

 

TALSI

Latviski svētki ģimenei Talsu rajona Jāņkalnu folkloras takā 2. maijā plkst. 12:00
"Iejāj, Ūsiņ, mūs' sētā!"


Ūsiņš - saules vedējs, lopu aizgādnis, kārtības turētājs.
* Uguns rituāls

* Ūsiņa sagaidīšana

* Pentaga - pieguïnieku ēdienagatavošana, cienāšana

* Rumulēšanās

* Rotaïas un spēles

* Vizināšanās ar zirgiem
* Pasākumu pieskandē "Maģie suiti"( I.Reimane).
* Izklaides nodrošina Piltenes metālkalēji.

Sīkāka informācija: 26096415; www.janukalni.lv

 

LIMBAŽI

Šo sestdien Limbažu TDA „Katvari” unikālās dejas „No zobena saule lēca” pirmizrāde

Šo sestdien, 2. maijā plkst. 16.00 un plkst. 20.00 Limbažu tautas deju ansamblis „Katvari” atzīmēs savu deviņdesmitgadi ar unikālas dejas „No zobena saule lēca” pirmizrādi Limbažu kultūras namā. Savukārt 3. maijā, plkst. 20.00 „Katvari” aicina uz koncertu „Vakar, šodien, rīt...”, lai rādītu savas iemīļotākās dejas.

Jau ziņots, ka ievērojamās jubilejas ietvaros gan lieli, gan mazi dejotāji kopīgi ar visā Latvijā atzītiem māksliniekiem - režisoru Uģi Brikmani, deju studijas „Dzirnas” vadītāju, horeogrāfu Agri Daņiļēviču un mūzikas grupu „Auļi” vairāku mēnešu garumā veidoja dejas izrādi, kurā piedalīsies vairāk kā simt visu vecumu dejotāji. Dejas izrāde unikāla ar to, ka pašdarbības kolektīvs sadarbojas ar profesionālu horeogrāfu un profesionāliem mūziķiem un šāda izrāde ārpus Rīgas tiek veidota pirmo reizi. Tāpat dūdu un bungu grupa „Auļi” veido īpašu, tikai šai izrādei, veltītu dzīvās mūzikas pavadījumu.

Kā pastāstīja izrādes veidotāji, izrāde ir stāsts par cilvēka likteni, par spēju to pieņemt. Izrādes dejas mēģina izprast un atspoguļot cilvēka iekšējās sajūtas un izpausmes kara priekšnojautās un realitātē. Dejas stāsts ir nevis par tiem, kas dodas karot, bet par tiem, mīļajiem, kas ir blakus, kas tos pavada karā, par tiem, kas jūt līdz, par tiem, kas gaida pārnākam un par tiem, kas nesagaida. Tāpēc „Katvaru” dejotāji ar dejas izrādi aicina ikvienu likt zobenus malā un meklēt daudz dvēseliskākus ieročus konfliktu risināšanai.

Ar šādu dejas izrādi „Katvari” vēlas veicināt dejas mākslas jaunrades procesu Limbažu pilsētas jauniešu vidū, radīt un piedāvāt pilsētniekiem un Limbažu pilsētas viesiem jaunas un netradicionālas kultūras tradīcijas Limbažos, lai tās ilgtermiņā kļūtu par nepieciešamu kultūras sastāvdaļu mums un skatītājiem Limbažos, dot Limbažiem iespēju saņemt galvaspilsētas kultūras dzīvei līdzvērtīgu dejas mākslas pārdzīvojumu, kā arī paaugstināt TDA „Katvari” dalībnieku profesionalitāti un piedāvāto deju programmu daudzveidību.

Informāciju par biļešu iegādi iespējams saņemt pa tālruni 29886565 vai Limbažu kultūras nama kasē – t. 64070802.

Informācijai:

Tautas deju kolektīvs “Katvari” - viens no labākajiem Latvijas deju ansambļiem, dibināts 1919. gadā Limbažu rajona Katvaru pagasta padomē kā deju teātra grupa ar mērķi ieņēmumus no izrādēm ieguldīt izglītības un bibliotēkas attīstības veicināšanai. Kolektīvs jau daudzus gadu desmitus ir kultūras dzīves rosinātājs un bagātinātājs Limbažos un Limbažu rajonā. Sākot no pēckara gadiem, deju ansamblis ir aktīvi koncertējis, piedaloties visos republikas Dziesmu un deju svētkos, sniedzot koncertus ne tikai dzimtajā novadā, bet arī visā Latvijā. No 1971.gada līdz pat šodienai deju ansambli vada dejošanas un deju svētku tradīciju kopēja, bijusī Deju svētku virsvadītāja Taisa Aruma. Viņas vadībā kolektīva entuziasms un dejot prieks ir papildinājies ar profesionālu izaugsmi, kas ir novērtēta, gūstot panākumus deju ansambļu skatēs Latvijā un arī starptautiskos festivālos. XIV Dziesmu un deju svētkos 2008.gadā, TDA “Katvari” bija viens no tiem deju kolektīviem, kas sagatavoja visas trīs programmas – “Izdejot laiku”, “Deju svētkiem – 60”, “No sirsniņas – sirsniņai”, kā arī bija noslēguma koncerta dalībnieks.

 

DOBELE

Dobelē svinēs Ķiršu ziedēšanas svētkus

Pirmdien, 4. maijā Dobelē, ievadot tūrisma jauno sezonu, Latvijas Valsts augļkopības institūta dārzā pirmo reizi svinēs Saldo ķiršu ziedēšanas svētkus.

Institūta direktore Edīte Kaufmane ir pārliecināta, ka tieši šajā laikā, pateicoties siltam un saulainam laikam, izcilā selekcionāra Pētera Upīša savulaik izlolotajā un mūsdienu zinātnieku rūpīgi koptajā dārzā saldie ķirši ziedēs visā krāšņumā. Saldajiem ķiršiem, kas dažādās vietās dārzā pavisam aizņem aptuveni četru hektāru lielu platību, kā arī persikiem un agrīno šķirņu plūmēm jau tagad atvērušies pirmie ziedpumpuri, taču baltā ziedēšana ar katru dienu vēršas plašumā. Tāpēc Latvijas iedzīvotājiem, kuri Dobeles dārzā visbiežāk ciemojas jūnijā - ceriņu ziedēšanas laikā, ko vēl krāšņāku dara tradicionālie nopietnās mūzikas koncerti brīvā dabā, arī tagad vienu no maija skaistākajām dienām ir vērts veltīt dārzu ziedēšanas priekam un doties uz Dobeli, kas pamatoti atzīta par valstī saulaināko pilsētu.

Šajā dienā dārza saimnieki – institūta darbinieki sola sagādāt interesantu un daudzpusīgu atpūtas programmu, kas sniegs ne vien emocionālus pārdzīvojumus, veroties ziedošajos plašumos, bet vairos arī zināšanas par augļu koku audzēšanu un kopšanu, ļaus ielūkoties zinātnieku darba aizkulisēs. Ziedoša ķiršu dārza vidū dziedās vairāki Dobeles apkaimes vokālie ansambļi, jautriem dančiem vaļu ļaus dažādu paaudžu deju kolektīvi. Savukārt visjaunākās paaudzes pārstāvji Dobeles Bērnu un jauniešu centra pedagogu vadībā varēs izpausties zīmēšanas, veidošanas un gleznošanas prasmēs. Ciemiņu sagaidītāju vidū būs arī Dobeles profesionālais fotogrāfs Agris Šiliņš, kurš ne vien pats daudz bildēs, bet sniegs arī gluži praktiskus padomus citiem šīs aizraujošās nodarbes cienītājiem.

Bez tam ikviens atbraucējs varēs ielūkoties arī Augļkopības institūta zinātnieku laboratorijās un iepazīties ar sarežģītu un dārgu iekārtu darbību, vērot, kā top zinātniski atklājumi augļkopības nozarē, degustēt jaunos pārstrādes produktus. Savukārt dārzā zinātnieki un institūta darbinieki demonstrēs jaunāko dārza tehniku, iepazīstinās ar dažādu šķirņu augļu kokiem, tostarp ar institūtā izlolotajām saldo ķiršu šķirnēm „Aija”, „Indra”, „Jānis” un „Aleksandrs”. Turklāt dārzu īpašnieki varēs saņemt profesionāļu sniegtās konsultācijas, iegādāties stādus un dažādus informatīvus materiālus. Piedalīšanās ķiršu ziedēšanas svētkos būs arī vislabākā cieņas un goda parādīšana dārza pamatlicējam, selekcionāram Pēterim Upītim, kurš 19. maijā atzīmētu 113. dzimšanas dienu un kuram pieder savulaik teiktais, bet mūsdienās ievērības vērtais mudinājums – „Pārvērtīsim Latviju par augļudārzu un ceriņu zemi!”.

  

RĪGA

1.maijā plkst.10.15 motociklistu - amatieru sacīkšu "Durka Racing 2009" ietvaros pie Mēbeļu nama, Dzelzavas ielā 72, pulcēsies antīko motociklu īpašnieki, lai ar saviem spēkratiem kopīgā parādē dotos uz sacīkšu norises vietu – sporta kompleksu "333". Pirmais starts sporta kompleksā tiks dots plkst.12.00

"Durka Racing" sacīkstes notiek kopš 2005. gada un paredzētas amatieriem – tiem, kuriem patīk braukt ar motociklu / motorolleru / poketbaiku, bet rocība un prasmes neļauj piedalīties lielāka mēroga sacīkstēs. "Durka Racing" sezonas pirmās sacīkstes ik gadu notiek 1.maijā. Skatītājus gaida ne tikai aizraujošas sacīkstes visas dienas garumā, bet arī iespēja apskatīt retro motociklu izstādi.

Skatītājiem būs iespēja apskatīt praktiski visus šosejas motociklu veidus. "Durka Racing" sacīkstēs piedalīsies šādas klases: minimoto; motorolleri; ielas un sporta šosejas motocikli, supermoto, kā arī čoperi.

Sacīkstes notiek trasē, kurā ir mazi vidējie ātrumi un pietiekami lielas drošības zonas. Trasē tiek nodrošināta neatliekamā medicīniskā palīdzība.

 

TUKUMS

2009.gada 4. maijā tiek rīkots - Dižpārgājiens gar Tukuma apkārtnes 10 ezeriem.

Pulcēšanāsvieta plkst. 10:00Tukumā, Melnezera ielā1, nobeigums kempingā "Sveikuļi".

Pārgājiena ilgums līdz 5 stundām. Dalības maksa Ls 1.

Papildus informācija pa tālruni: 29232026

 

SIGULDA

Aicinām maija brīvdienas pavadīt Siguldā, jo vasaras tūrisma sezona ir sākusies!

Siguldā 1. maijs jau regulāri iezīmē vasaras tūrisma sezonas sākumu. Ar šo dienu darbību atsāk tie tūrisma objekti, kuri ziemas sezonā bija saīsinājuši savu darba laiku vai slēguši daļu sava piedāvājuma, kā arī novada viesiem tiek piedāvāti jauni pakalpojumi un tūrisma produkti. 

Ar 1. maiju Turaidas muzejrezervātā atvērtas visas ekspozīcijas no plkst. 10.00 – 18.00, bet Turaidas pils galvenais tornis un muzejrezervāta teritorija no plkst. 9.00 – 20.00.

Regulārus pilsētas viesu pārvadājums uz populārajiem tūrisma objektiem uzsāks elektromobīlis. Vienā elektromobīlī ir piecas sēdvietas un tā kā pieejami trīs šī veida transporta līdzekļi, vēlamo maršrutu vienlaicīgi iespējams izbraukt 15 cilvēkiem. Braucieni notiks no 1.maija plkst.11.00. Elektromobilis būs pieejams katru dienu no plkst.11.00-19.00 Svētku laukumā. 

Siguldas piedzīvojumu parks pilsētas viesiem piedāvā nobraucienus ar rodeļiem un krēslu pacēlāju, lidojumu ar katapultu un īpašu jaunumu – papildinātu un uzlabotu „Tarzāna” trasi, kurā izveidoti jauni nobraucienu un trases elementi Gaujas senielejas nogāzē augošajos kokos.

Atsākušies regulāri lēcieni ar gumiju no gaisa trošu ceļa vagoniņa nedēļas nogalēs – piektdienās, sestdienas un svētdienās.  

Katru dienu apmeklētājiem atvērts populārais „Mežakaķis”, kur līdzās četrām virvju trasēm arī pieejama droša trase maziem bērniem.

Pēc ziemas sezonas nobraucienu kārotājiem atvērta Kamaniņu un bobsleja trase, kur sestdienās un svētdienās darbojas īpašas bobsleja kamanas ar riteņiem.

Katru dienu interesentiem tiek piedāvāta iespēja izbaudīt lidojumu ar spēcīga vēja palīdzību Aerodiumā. Savu lidojuma laiku vislabāk rezervēt iepriekš mājas lapā www.aerodium.lv 

Ar maiju Siguldas viesiem atvērts arī panorāmas rats. Atsākusies iespēja apgūt golfa spēli un iegūt „Zaļo karti” Reiņa trasē.

Regulāri dažādas akcijas un īpašos piedāvājumus Siguldas viesiem sniedz pilsētā esošās naktsmītnes.

Vasaras sezonā Siguldas tūrisma objekti un pakalpojumi pieejami katru dienu bez brīvdienām.

Atlaižu kartei „Siguldas Spieķis”, kura izmantojama tūrisma pakalpojumu saņemšanai ar atlaidēm vai bez maksas, maija mēnesī īpaša cena!

Arī Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs strādā bez brīvdienām un tā darba laiks no 16. maija katru dienu no plkst. 9.00 – 19.00.

 

VENTSPILS

Olimpiskā centra „Ventspils” balvas izcīņa un BMX sezonas atklāšanas sacensības

Sestdien, 2.maijā, Piedzīvojumu parka BMX trasē (Saules ielā 141, Ventspilī) norisināsies Olimpiskā centra „Ventspils” balvas izcīņa un BMX sezonas atklāšanas sacensības. Sacensības norisināsies visās vecuma grupās, sākot ar 6 gadus jauniem un jaunākiem braucējiem, beidzot ar elites grupas braucējiem (19 gadi un vecāki). Sacensībās drīkst piedalīties visi BMX braucēji ar vai bez licencēm, braucējiem bez licencēm jāuzrāda dzimšanas apliecinošs dokuments. Dalībnieku reģistrācija 2.maijā līdz plkst. 10:00, bet plkst. 12:00 tiks dots starts pirmajiem braucieniem. Labākie sacensību uzvarētāji tiks apbalvoti ar medaļām un balvām.

Braucienu starplaikos skatītājiem būs iespēja pašiem iejusties braucēju „ādā” un piedalīties „Tautas klasē”, kur savus spēkus varēs izmēģināt jebkurš interesents un cīnīties par organizatoru sarūpētajām balvām. BMX sacensību apmeklējums skatītājiem ir bez maksas.

Ventspils BMX trase tika izveidota pirms diviem gadiem un tā ir viena no labākajām Baltijā. Līdz šim Ventspils BMX trasē jau notikušas vairākas valsts līmeņa sacensības, kurā startējuši gan Latvijas labākie BMX braucēji, gan arī sportisti no kaimiņvalstīm. Arī šajā 2009.gada vasaras sezonā plānotas vairākas gan vietēja, gan valsts mēroga sacensības.

BMX sezonas atklāšanas sacensības organizē Olimpiskais centrs „Ventspils” sadarbībā ar Sporta skolu „Spars” un sporta preču veikalu „Fans”. Sacensību nolikums pieejams mājas lapā www.bmxrace.lv

 

Pasākumu kalendārs tiks nepārtraukti papildināts, līdz ar to sekojiet līdzi! Ja, arī Jums ir zināmi interesanti pasākumi, tad rakstiet mums uz epastu: info@travelnews.lv un mēs informēsim arī citus lasītājus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52873302sec.