Pasaules Dabas fonds piešķīris Zaļā biroja statusu Kaleva Travel

Tūrisma aģentūra „Kaleva Travel” kļuvusi par pirmo uzņēmumu Latvijā, kas saņēmis Zaļā biroja (Green Office) sertifikātu no Pasaules Dabas Fonda, un arī nominēts par 2009. gada Starptautisko Zaļo biroju „Lufthansa City Center” tīkla Ģenerālās asamblejas pasākumā, kas notika Tenerifē 22.11.2009.

Zaļā biroja sertifikātus no Pasaules dabas fonda saņēmuši arī Kaleva Travel Grupas uzņēmumi Lietuvā un Igaunijā.

Zaļais birojs ir Pasaules Dabas Fonda programma, ar mērķi veicināt zaļā dzīvesveida popularizēšanu darba vietās. Tajā var iesaistīties jebkurš uzņēmums, kas savā darbībā atbalsta zaļās domāšanas idejas, un spēj veiksmīgi īstenot tās dzīvē.

Saņemot Zaļā biroja sertifikātu, „Kaleva Travel” apņemas savā biroja ievērot videi draudzīgu attieksmi un būt sociāli atbildīgiem - atteikties no nevajadzīgas resursu un līdzekļu izšķērdēšanas, izglītot savus darbiniekus par zaļās domāšanas pamatprincipiem, kā arī sniegt pozitīvu piemēru un motivēt citus uzņēmumus Latvijā atbalstīt Zaļā biroja idejas.

„Kaleva Travel” direktore Irēna Riekstiņa stāsta, ka pirms sertifikāta saņemšanas birojā tika veikts audits un noskaidroti uzņēmuma būtiskākās ietekmes uz vidi rādītāji – elektrības, siltumenerģijas un ūdens patēriņš, izmantotā papīra apjomi, videi (ne)draudzīgie kopšanas līdzekļi un izmantojamās kancelejas preces, kā arī darbinieku ieradumi. Balstoties uz audita rezultātiem un saņemtajiem ieteikumiem, tika īstenotās izmaiņas biroja darbībā. Šobrīd katrā no „Kaleva Travel” birojiem Baltijā ir atbildīgais darbinieks, kas kopā ar pārējiem rūpējas, lai tiktu izpildīti visi programmas noteikumi un risinātas videi nedraudzīgas problēmas – lieks elektrības un ūdens patēriņš, papīra pārmērīga izmantošana u.c.

Svarīgi ir apzināties, ka katrs sīkums ir būtisks, lai tā būtu monitora izslēgšana vai papīra krūzīšu nomainīšana pret parastajām. Zaļais birojs ir sistēma, kas dod labumu gan videi, gan kompānijai, jo ievērojot programmas principus, uzņēmums kļūs ne tikai videi draudzīgāks, bet arī ietaupa energoresursus un samazina ikdienas tēriņus, piemēram,par apkuri, elektrību, papīra patēriņu,” uzsver Irēna Riekstiņa.

„Šobrīd vēl grūti novērtēt cik ekonomiski izdevīga ir jaunas kārtības ieviešana, bet dalība šajā programmā ļoti saliedēja darbiniekus, motivējot mūs aizdomāties par apkārtējas vides problēmām un turpinot īstenot šīs idejas arī mājās, daloties pieredzē ar citiem cilvēkiem,” stāsta Irēna Riekstiņa. Ar savu iniciatīvu „Kaleva Travel” vēlās parādīt, ka ikviens spēj dzīvot atbildīgi pret vidi, un ir gatava dalīties pieredzē , kā pievienoties Zaļā biroja programmai.

Vairāk par Zaļā biroja programmu var uzzināt, apmeklējot Pasaules Dabas fonda mājas lapu: http://www.pdf.lv/?sadala=148&setc=1

„Kaleva Travel” ir Somijas lielākās darījumu tūrisma grupas „Kaleva Travel Oy” uzņēmums Latvijā. „Kaleva Travel Oy” grupai ir vairāk kā 70 gadu pieredze darījumu un atpūtas tūrisma nozarē. Grupai pieder 15 biroji Somijā un seši citās valstīs, arī Lietuvā, Igaunijā, un Rumānijā, apvienojot vairāk kā 500 tūrisma industrijas profesionāļus.

Green Office, izveidots 2002. gadā Somijā, ir vides programma birojiem, kas palīdz uzņēmumam kļūt ne vien videi draudzīgākam, bet arī samazināt izmaksas, piemēram,par apkuri, elektrību, papīra patēriņu. Šobrīd Green Office ietver 140 somu kompānijas, no kurām 80 ir tiesīgas izmantot Green Office logo. Programmai var pievienoties arī Latvijas uzņēmumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66230488sec.