Klimatiskā kontrole automašīnā

Tikai ar „vēsu galvu” autovadītāji bīstamās situācijās ir spējīgi reaģēt pietiekami ātri un precīzi. Temperatūra automašīnā, kas sasniedz 35 grādus pēc Celsija, vadītāja reaģēšanas laiku 90 minūtes ilgā braucienā var pasliktināt jau par 65%. Turpretī pareizi klimatizētā automobilī uztveršanas, koordinācijas, reakcijas un koncentrācijas spējas, neskatoties uz augstu ārējo temperatūru vasaras mēnešos, saglabājas normas robežās. It sevišķi, ja ceļojumā ar auto dosieties uz dievidvalstīm, auto klimata kontrole nāks tikai par labu. Tomēr tās lietošanā būtu jāievēro daži svarīgi noteikumi, lai sasniegtu labākos dzesēšanas sistēmas rezultātus.

 

Pirms brauciena uzsākšanas, automašīna labi jāizvēdina, it sevišķi tad, ja auto ilgāku laiku atradies tiešo saules staru iedarbībā, tādejādi tam uzkarstot.

 

Vispārējo gaisa plūsmu, pēc iespējas, vislabāk noregulēt tā, lai vēsais gaiss nepūš tieši sejā, bet uz ar apģērbu aizsargātām ķermeņa daļām. Iemesls: vasaras laikā nepieciešama 15 grādus vēsa gaisa temperatūra, lai uzturētu mediķu ietikto 22-25 grādu temperatūru. Ja šis vēsais gaiss pūš tieši uz ādas, Jūs riskējat ar saaukstēšanos vai muskuļu sāpēm.

 

Pie nedaudz atvērta loga un pilnas gaisa plūsmas caur klimatisko kontroli, siltais gaiss var viegli izkliedēties automašīnas salonā. Pēc tam gan vadītājam labāk pilnībā aizvērt logus un ieslēgt gaisa plūsmas regulatoru tā, lai gaiss tiktu izkliedēts pa visu salonu, tādējādi sākotnēji aizkavējot siltā gaisa tūlītēju atdzišanu. Pēc dažām minūtēm gan vēlams ieslēgt svaigā gaisa padevi.

 

Vasaras mēnešos ieteicamā temperatūra automašīnas salonā ir ap 25 grādiem pēc Celsija. Jo mazāka temperatūras atšķirība starp salona un āra temperatūru, jo mazāka slodze tiek izdarīta uz sirdi un asinsriti, kā arī tiek samazināti saaukstēšanās draudi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 24.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 “Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71544504sec.