Eiropa.lv māca motivēt darbiniekus

Veiksmīgi ir aizvadīts jau otrais Eiropas reģionālā tūrisma institūta rīkotais 2007. gada pavasara cikla seminārs. 28. martā viesnīcā Radisson SAS Daugava tūrisma nozares uzņēmumi smēlās zināšanas darbinieku motivācijas jomā.

1.attēls. Semināra kopējais novērtējums (%).

 

Seminārs “Darbinieku motivācija” dalībnieku vidū saņēma lielu atzinību. Tās pamatā ir gan tēmas aktualitāte, kā arī uzaicināto lektoru profesionalitāte un semināra kopējā organizācija.

 

Dienas laikā tika sniegtas 3 lekcijas, kuru tēmas ir ciešā saistībā ar darbinieku motivācijas jautājumiem:

  • Vai Tavi darbinieki ar prieku ierodas darbā? Vai Tavi darbinieki ar prieku dodas mājās? Darbinieku motivācija – mīti un idejas.
  • Kompetenta darbinieku atlase. Darbinieka pirmie soļi jaunajā darba vietā.
  • Darbinieku attīstība un karjera: pašu darbinieku vai darba devēja atbildība?

Kā lektores tika aicinātas nozarē kompetentas speciālistes, kuru ikdiena ir darbinieku motivācijas un personāla vadības jautājumi.

 

Helma Purvinska, a/s “Parex banka” Personāla attīstības daļas vadītāja, savā lekcija lika dalībniekiem padomāt par tādiem jautājumiem kā: Kas ir motivācija? Cik dažāda tā ir? Kādēļ cilvēki nāk uz darbu? Kāda nozīme ir paša vadītāja motivācijai? Pamatojoties uz konkrētiem piemēriem, tika doti noderīgi padomi dažādu ar motivāciju saistītu jautājumu risināšanā.

 

Biznesa Konsultantu Grupas Personāla vadības un attīstības speciāliste Jeļena Horoškina savā lekcijā pievērsās darbinieku atlases jautājumiem – kā sastādīt darba aprakstu, sludinājumu, kur izvietot sludinājumu, lai tas sasniegtu pareizo mērķa grupu, tādejādi efektīvi izmantojot uzņēmuma resursus. Lekcijas noslēgumā lektore dalībnieku uzmanību pievērsa jautājumam – kā pareizi jauno darbinieku integrēt jaunajā darba vietā, kolektīvā, lai šis darbinieks varētu iekļauties komandā jau no pašas pirmās dienas.

 

Semināra noslēgumā konsultāciju uzņēmuma SIA O.D.A. vadītāja Gitāna Dāvidsone runāja par darbinieku attīstību un karjeru. Tika uzdots jautājums – cik lielā mērā par izaugsmi ir atbildīgs darba devējs un cik pats darba devējs. Lektore analizēja arī dažādās paaudzēs un to atšķirības karjeras plānošanas un veidošanas jomā, uzsverot arī tendences, kas darba tirgu ietekmēs nākotnē.

2. attēls. Semināra lekciju novērtējums (%).

 

Dalībnieku iespaidi par semināru:

 

“Seminārs bija labi organizēts, atbilstošā līmenī. Patika tas, ka lektori bija pietiekoši kompetenti. Pasniegšanas veids bija aizraujošs un garlaicīgi nebija nevienu brīdi. Ne tikai izklaidējošais moments, bet arī izziņas moments bija pietiekoši interesants, galvenokārt no tā viedokļa kā tika šie jautājumi pasniegti, kas ir tieši lektoru kompetences nopelns.”

Prof. Mārtiņš Ruciņš, LLU

 

“Kopumā bija ļoti labi. Informācijas bija daudz. Pirmā semināra vadītāja bija jau ar plašu pieredzi, padomi tika sniegti no reālās pasaules, nebija tikai sausas teorijas. Tas arī ir vislabākais. Varēja just, ka kaut ko vari pielietot arī dzīvē.”

Agnese Silava-Liepiņa, viesnīca “Laine”

 

“Patika semināra kopējā atmosfēra. Ļoti patika tieši pirmās lektores lekcija.”

Santa Zikmane un Sandija Birkmane, restorāns “Upe”, Liepājā

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 16.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57360005sec.