Zemgale - muzeju nakts pasākumi

BAUSKA

Akcija Muzeju nakts Bauskā šogad notiek Vācijas kultūras mēneša O! Vācija ievaros. Tādēļ Muzeju nakts programma noteikti būs saistoša visā Latvijā un visiem, kam tuva vācu kultūra, māksla un mūzika.

Arī Bauskas novadpētniecības un mākslas muzejs, jau ceturto gadu iesaistāmies akcijas Muzeju nakts aktivitātēs, iesniedzot pieteikumu Francijas Kultūras un komunikāciju ministrijas Muzeju direkcijai par savu līdzdalību akcijā un saņemot reģistrācijas apstiprinājumu.
Bauska savos pirmsākumos bija vāciska pilsēta. Līdz pat 19. gadsimta vidum visa politiskā un ekonomiskā vara atradās vācu rokās. Lai gan pilsētā mitinājās arī ievērojama “nevācu” (latviešu ) kopiena, tomēr visi licenzētie amatnieki un tirgotāji 17. gadsimta līdz 20. gadsimtam bija vācieši.

Vēršot muzeja un baušķenieku skatu un domas Vācijas virzienā, meklējot saiknes, līdzības un ietekmes ar vācu kultūru un vēsturi, muzejs ar devīzi
„Meklē vācisko Bauskā un sevī...Meklē vācisko Bauskā un sevī...” iecerējis:
1) organizēt komandu skrējienu - sacensību maršrutā: Bauskas vecpilsēta, atpazīstot Bauskas ievērojamākos un interesantākos objektus un to detaļas, kas saistītas ar vāciešiem no 17. līdz 20. gs.,
2) atraktīvu fotosesiju ģimenēm ar bērniem, izmantojot speciāli izveidotas Bauskas vāciešu stāvfigūras, ar raksturīgo Bauskai no 17. līdz 20.gs.
Pasākuma norises laiks 2008. gada 17. - 18. maijs


 

JELGAVA

Sestdien, 17. maijā, no plkst. 19.00 līdz 01.00 Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā interesenti tiek gaidīti uz tradicionālo Starptautisko Muzeju nakti, kurai šogad dots nosaukums „Nāc atkal rīt!” (Komm morgen wieder). Mūsu muzejā notiks pasākums ar devīzi „Ko stāsta vecmāmiņas kumode”.

Plkst. 19.15 notiks Rokdarbu izstādes prezentācija ar speciālistu komentāriem.
Plkst. 20.00, 21.00 un 22.00 notiks Pankūku recepšu konkurss.
Plkst. 23.00 un pusnaktī klātesošajiem būs iespēja piedalīties Latviešu valodas mācību stundā, pulksten pus desmitos un pus divpadsmitos naktī notiks ekskursijas muzeja speciālistu pavadībā.

Muzeju nakts laikā darbosies Jura Zēberga fotosalons, būs atvērtas muzeja ekspozīcijas, kā arī klātesošos priecēs muzikālais fons.

Savukārt svētdien, 18. maijā, Starptautiskajā Muzeju dienā no plkst. 10.00 līdz 17.00 visiem interesentiem būs iespēja apmeklēt muzeju bez maksas.

 

AIZKRAUKLE

Aizkraukles vēstures un mākslas muzejā “Kalna Ziedos” visu nakti varēs apskatīt Aizkraukles rajona medību trofeju un Maldoņa Valdmaņa pasteļu izstādi. Pasākumā apbalvos vērtīgāko medību trofeju īpašniekus, un skatītājus iepriecinās īstu medību suņu paraugdemonstrējumi. Tenors Jānis Sproģis “Kalna Ziedos” prezentēs savu jauno mūzikas albumu “Mednieku dziesmas” — tās skanēs gan latviešu, gan vācu valodā. Bebru Mārtiņš stāstīs par saviem ārstnieciskajiem uzlējumiem, tos varēs gan degustēt, gan arī iegūt to pagatavošanas receptes.
Jauniešus gaida interesantas spēles, konkursi un pankūku cepšana, bet Aizkraukles bērnu un jauniešu centra teātra studijas sniegumā varēs klausīties anekdotes un mednieku stāstus. Ja kādam no muzeju nakts dalībniekiem ir savs neatkārtojams mednieku stāsts, to šajā naktī varēs pastāstīt citiem, jo darbosies brīvais mikrofons, bet pusnaktī paredzēta krāšņa uguņošana. Par mūziku gādās Aizkraukles pilsētas kultūras nama jauktais vokālais ansamblis ar muzikālu uzvedumu “Ģēģeru nakts”, vēlāk — šlāgerkoncerts.

Bebros tēlnieka Voldemāra Jākobsona memoriālajā muzejā muzeju naktī apmeklētājus gaidīs pasākumā “Pasaku un ziņģu nakts “Galdiņos””. Bērniem paredzētas interaktīvas spēles un rotaļas par vācu literatūru un kultūru “Muzeja slieksni pārkāpjot”. Muzeju naktī atklās arī tēlnieces Vijas Dzintares izstādi, bet līdz pirmajiem gaiļiem kopā ar pagasta vokālo ansambli būs ziņģu nakts.

Neretā, rakstnieka un gleznotāja Jāņa Jaunsudrabiņa muzejā “Riekstiņi”, naktī no 17. uz 18. maiju notiks pasākums “Spoki? Atnāc rīt, meklēsim!”. Muzejā darbosies spoku radošā darbnīca, masku gatavošanas darbnīca, sadziedāšana un sadancošana, piedalīsies folkloras kopa “Urgas” un Gundars Vecumnieks.

Andreja Upīša memoriālmājā Skrīveros muzeju naktī atklās fotoizstādi “100 gadu mājas vēsturē”. Muzeju nakts apmeklētājus izklaidēs Skrīveru mūzikas skolas audzēkņi, kuri dziedās vācu valodā, un visi varēs piedalīties plāno pankūku “Komm morgen wieder!” cepšanā.

Informācijas avots: www.staburags.lv/portals/izklaide/raksts.html?xml_id=2018 - Aizkraukles rajona laikraksts „Staburags”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 25.05.2024 25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80918002sec.