Rīga, Rīgas rajons un Jūrmala - Līgo un Jāņu dienas pasākumi [5]

RĪGA

Rīga Ielīgos jau no 15. jūnija

No šā gada 15. līdz 21. jūnijam notiks visdažādākie Ielīgošanas pasākumi Rīgā. Rīdziniekus un pilsētas viesus sagaida tradicionālais Zāļu tirgus, folkloras kopu koncerti, danči un siera siešana, Jāņuguns iedegšana un citi vasaras saulgriežiem veltīti pasākumi. Lielākā daļa pasākumu būs bez maksas.

Jāņu un Līgo svētku noskaņa būs jūtama dažādās Rīgas vietās. Daudzi no pasākumiem notiks līdz pat vēlai vakara stundai. Visplašākā pasākumu programma gaidāma 20. jūnijā. Līgo gadatirgus Vidzemes priekšpilsētā iesāks Ielīgošanu 15. jūnijā – jau nedēļu pirms svētkiem.

17. jūnija vakarā Andrejsalā grupa Dzelzs Vilks jau otro gadu rīkos mūsdienu tautas mūzikas brīvdabas koncertu Jaunie Jāņi 2008, kurā latviskās Jāņu un Līgošanas tradīcijas savīsies ar mūsdienīgo skaņas un gaismas tehnoloģiju. Dzelzs Vilks izpildīs dziesmas no jaunā albuma Uijā, uijā nikni vilki un būs dzirdama arī DJ Ulda Rudaka etno ambient mūzikas programma.

Tradicionālais pasākums „Saulgriežu ugunis Rīgas kalnos” no 18. līdz 21. jūnijam turpinās jau iepriekšējos gados iesākto vasaras saulgriežu tradīciju izgaismot aizvien vairāk Rīgas pilsētas kalnu, šogad ieskandinot Torņakalnu, Āgenskalnu, Grīziņkalnu un Čiekurkalnu. Ielīgošanas pasākuminotiks arī Bastejkalnā un Dzegužkalnā.

20. jūnijā jau tradicionālajā Zāļu tirgū Doma laukumā svētku noskaņā dziedās un dejos folkloras kopas, kori un deju kolektīvi.Zāļu tirgū piedalīsies vairāk nekā 300 tirgotāji, kas tirgos Jāņu zāles un zāļu tējas, pirtsslotas,Jāņu sieru, zivis, medu, lauku maizi un citus gardumus. Arī savu bagāto preču klāstupriecēs arī tautas daiļamata meistari, piedāvājot keramiku, linu izstrādājumus, koka karotes, rotas un citas preces.

Ikgadējo Zāļu tirgu Domu laukumā 20. jūnijā papildinās Zāļu dienas pasākumi Rīgas pils pagalmā, kur apmeklētājus sagaida koncerti, siera siešana, šmorēšana un cepšana viduslaiku stilā, degustācijas un tirgošanās.

Ielīgošanas pasākumus Rīgā organizē Rīgas domes Kultūras departaments sadarbība ar pasākuma rīkotājiem. Pilnu pasākumu programmu var aplūkot Rīgas domes Kultūras departamenta mājas lapā: www.rdkd.lv

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Kultūras departaments

 

JŪRMALA

Jūrmalas pilsētas dome aicina: „Līgosim Jūrmalā!”

20.jūnijā

  • plkst. 17.00 Jāņu ielīgošana kopā ar folkloras kopu „Milzkalnnieki” Aspazijas mājā, Z.Meierovica prospektā 20

22.jūnijā

  • plkst. 15.00 no cikla „Gadskārtas svētki un paražas” zāļu dienas ieskaņa kopā ar folkloras ansambli „Mare” Bulduru kultūras namā, Muižas ielā 6

„Jāņu ielīgošana Jūrmalā”

 

  • plkst. 19.30 Jāņu bērnu pulcēšanās Horna dārzā, Jomas ielā 35
  • plkst. 20.00 Jāņu bērnu svētku gājiens pa Jomas ielu uz Dzintaru koncertzāli
  • plkst. 20.30 Jāņu ieskaņas uzvedums „Līgo nakts – mīlestības nakts” Dzintaru koncertzālē, Turaidas ielā 1. Koncertā piedalās Jānis Paukštello un Harijs Spanovskis, Jūrmalas tautas mākslas kolektīvi, Jūrmalas teātris un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Greizie rati”
  • plkst. 22.30 saules pavadīšana Dzintaru pludmalē un Jāņu ielīgošanas balle, spēlē pūtēju orķestris „Jūrmala”

23.jūnijs

  • plkst. 12.00 „Saulgriežu ielīgošana” Kauguru kultūras nama pagalmā, Raiņa ielā 110. Darbosies zāļu un ziedu tirdziņš, brīvdabas koncerts un citas jautras izdarības
  • plkst.15.00 – 18.00 Jāņu dienas ielīgošana kopā ar latviešu folkloras kopu „Rija” pie Baltic Beach Hotel, Jūras ielā 23/25
  • plkst.21.00 – 01.00 Līgo svētku ugunskura iedegšana, folkloras kopas „Rija” koncerts un svētku salūts Majoru pludmalē
  • plkst. 19.30 Līgo vakars kopā ar folkloras ansambli „Mare” KRC „Jaunķemeri”, Kolkas ielā 20
  • plkst. 22.00 – 04.00 Jāņu nakts balle Mellužu estrādē, spēlē grupa „Ira Krauja un draugi”

Priecīgus saulgriežu svētkus!

Papildinformācija: 7093872, fakss 7093871, e-pasts: prese@jpd.gov.lv

 

TV3 Lielie līgošanas svētki Saulkrastos
Jāņu naktī Saulkrastu pludmalē norisināsies grandiozākie Līgo svētki Latvijā - TV3 Lielie līgošanas svētki Saulkrastos. Līgo pasākumā piedalīsies vairāk kā 30 populāri Latvijas šlāgermūzikas un pop/rokmūzikas izpildītāji, kā arī viesi no Igaunijas.

Saulkrastu pludmale uz vienu nakti pārvērtīsies par lielāko līgošanas vietu, ko varēs vērot arī TV3 tiešraidē sešu stundu garumā. TV3 lielie līgošanas svētki Saulkrastos 23.jūnijā 20:20 TV3 tiešraidē un jau no 15:00 Saulkrastos klātienē!

Līgo! Līgo!

Pavisam drīz gada īsākā nakts jeb Līgo svētki! Šogad lielākā līgošana norisināsies Saulkrastu pludmalē - jūras krastā atradīsies Lielā skatuve, mūzikas teltis, vietas ēdienu un dzērienu baudīšanai. Uz vienu nakti jūras krasts pārvērtīsies par īstu svētku pilsētu!

Agrajiem līgotājiem būs iespēja atpūsties jau ātrāk - no 15:00 skanēs mūzika, bērni varēs izdauzīties pa piepūšamajām bērnu pilsētiņām un izlēkāties uz batutiem, darbosies alus dārzs un kafejnīcas.

Svētki visiem!

Līgošanas svētki tematiski būs sadalīti vairākās daļās, lai priecētu visu paaudžu līgotājus. Pasākuma pirmā daļa veidota šlāgermūzikas un Līgo noskaņās. Tajā uzstāsies grupas Apvedceļš, Latgales Dāmu Pops, Liepavots, Liene Šomase, Normunds Rutulis, Andris Ērglis, Eolika u.c. Koncertu kuplinās folkloras kopa un tautas deju kolektīvi.

Pēc lielā ugunskura iekuršanas 23:00 sāksies otrā pasākuma daļa, kur uzstāsies vairāki pop/rokmūzikas izpildītāji – Ella, Linga, Gain Fast, Z-Scars, Jenny May, Yana Kay, Jumprava, Device, Emi, A-Eiropa u.c. Ieradīsies arī viesis –populārais igauņu hip-hop izpildītājs Lowry.

Lai neviens neiemigtu pirms kopīgas saulrieta sagaidīšanas, DJ Roberts Lejasmeijers un DJ iMix gādās par jautrām dejām. Pasākuma vadītāji visa vakara garumā būs Iveta Feldmane ar Valteru Krauzi. Sākuma daļā kopā ar viņiem līgos Harijs Spanovskis un Jāni Paukštello, bet vēlāk - Gvido Linga ar Gunu Magaznieci.

Par prieku elektroniskās mūzikas cienītājiem, paralēli notiekošajam uz lielās skatuves, darbosies – Red Bull elektroniskās mūzikas telts DJ DEP vadībā, kurā savu sniegumu rādīs gan Latvijas, gan citu valstu dīdžeji. Būs arī telts, kurā pulcēsies šlāgermūzikas cienītāji.

Lai nebēdā tie, kam līgošana paredzēta citur - būs iespējams vērot koncertu arī pie televīzijas ekrāniem TV3 tiešraidē jau no 20:20 līdz pat 1:45 Jāņu rītā.

Noderīga informācija

Lai visi Līgo pasākuma apmeklētāji varētu nokļūt mājās, papildus kursēs vilcieni un starppilsētu autobusi. Nakšņotājiem tiks ierādīta vieta telšu pilsētiņā ārpus pasākuma norises vietas vai arī laikus var parūpēties par naktsmājām kādā no apkārtējiem kempingiem vai viesu namiem.

Biļešu tirdzniecība Biļešu servisa kasēs sāksies 21.maijā un pirmās 5000 biļetes būs iespēja iegādāties par 7 Ls, pārējās par 10 Ls, bet pasākuma dienā tās būs visdārgākās. Bērniem līdz 8 gadu vecumam ieeja par brīvu.

TV3 lielie līgošanas svētki Saulkrastos 23.jūnijā 20:20 TV3 tiešraidē!

Prieks kopā būt!

TV3 lielie līgošanas svētki Saulkrastos

Koncerts Līgo svētku noskaņās šī gada 23. jūnijā

Tiešraides 1.daļa no 20:20 – 23:00

Vakara vadītāji Valters Krauze ar Ivetu Feldmani un Harijs Spanovskis ar Jāni Paukštello. Piedalīsies Folkloras kopa no Saulkrastiem, tautas deju kolektīvs, Apvedceļš, Latgales Dāmu Pops, Liepavots, Guntis Veits, Liene Šomase, Normunds Rutulis, Inese, Andris Ērglis un Eolika.

Tiešraides 2.daļa no 23:00 – 1:45

Vakara vadītāji Valters Krauze ar Ivetu Feldmani un Gvido Linga ar Gunu Magaznieci. Piedalīsies Ufo, Linga, Ella, Z Scars, A-Eiropa, Jenny May, Charizma, Device, Emi, Budevics, Gain Fast, Lily, Aisha, The Lucky Gang, Yana Kay, Le Mag, Ultra, Jumprava, Roberts Lejasmeijers un viesis no Igaunijas – Lowry.

Trešā daļa Pludmales Disko Party no 1:45 līdz 6:00

Ar dziesmu Bugi Vugi Roberts Lejasmeijers noslēgs pasākuma tiešraidi un atklās pasākuma trešo daļu Pludmales Disko Party.

 

SIGULDA

Vasaras saulgriežu svinības Turaidā

21.jūnijā no plkst.19.00 nodibinājuma „Māras loks” ļaudis aicina visus, kas personīgi grib izdzīvot vasaras saulgriežu nakts tradīcijas, kopīgi svinēt skaistākos gada svētkus Turaidā Jāņakalnā.

Ikviens ir aicināts piedzīvot Jāņu nakts burvību - pinot vainagus, aplīgojot Jāņa sētu, kurot lielu Jāņu guni, dziedot līgotnes, ejot rotaļās un dancojot līdz pat rīta gaismai.

 

Izmeklētas lietas atpūtai un lauku labumi Mēbeļu un interjera centrā Spice, Rīgā

Šo piektdien un sestdien, 20. un 21.jūnijā no plkst. 10.00 līdz 21.00 pie Mēbeļu un interjera centra Spice, Jaunmoku ielā 13, pulcēsies Latvijas lauku gardumu ražošanas meistari, dizaineri un amatnieki. Aptuveni četrdesmit Līgo gadatirgus dalībnieki iepazīstinās apmeklētājus ar izmeklētiem vietējiem ražojumiem un pārtikas produktiem, kas lieti noderēs patīkamai atpūtai svētkos.

Gadatirgū varēs iegādāties tādus lauku labumus svētku galdam kā Ragciemā kūpinātās zivis, Jāņu sieru, Užavas alu, īstu lauku maizi, medu un saldumus. Savukārt netradicionālas garšas cienītājiem būs iespēja degustēt un iegādāties zemnieku saimniecības Līcīši kazas pienu un sieru.

Gadatirgus apmeklētāji katru pasākuma dienu varēs nobaudīt arī īstu sivēna cepeti, kas gatavots uz oglēm. Tā degustācija notiks 20.jūnijā no plkst. 15.00 līdz 19.00 un 21.jūnijā no plkst. 11.00 līdz 15.00. Tāpat katram gadatirgus apmeklētājam meistares pavadībā būs iespēja tikt pie sava Jāņu vainaga Mēbeļu un interjera centra otrajā stāvā.

Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt un iegūt savā īpašumā Latvijā ražotas alus mucas un baļļas, tekstila, keramikas, koka, metāla dizaina izstrādājumus, mājas lietas, rotas un aksesuārus. Ar saviem ražojumiem – dizaina griliem, karogu turētājiem, šūpuļtīkliem - piedalīsies ar žurnāla Deko gada balvu godalgotais Armanda Vecvanaga metālmākslas uzņēmums VV Stils. Tāpat, savu produkciju piedāvās „Sāmsalas kalēji”, māla podu, pinumu un citu izstrādājumu meistari. Svētku noskaņu ieviesīs Jāņu zāles un vainagu pīšana.

Viens no neparastākajiem gadatirgus dalībniekiem būs pašmāju kartona saliekamo mēbeļu dizaina un ražošanas uzņēmums Vējiem līdzi. Firmas dizaineri 10.starptautiskajā Venēcijas arhitektūras biennālē 2006.gadā ieguva plašu arhitektu, žurnālistu un garāmgājēju uzmanību ar ekspozīciju Kauliņspēle pilsētā (Urban dice), kas bija veidota kā gigantisks metamā kauliņa izskatā pārvietojams kartona mājoklis. Vējiem līdzi gadatirgū piedāvās zīmola Ieloci un piemeties gofrēta kartona galdus un krēslus, kas piemēroti svētkiem brīvā dabā.

Par patīkamu atmosfēru gadatirgū 20.jūnijā no plkst. 15.00 līdz 19.00 un 21.jūnijā no plkst. 11.00 līdz 15.00 rūpēsies pūtēju orķestris Rīga. Visu pasākuma laiku pie Mēbeļu un interjera centra Spice darbosies bērnu rotaļu laukums.

Gadatirgus būs atvērts no plkst. 10:00 līdz 21:00 Mēbeļu un interjera centrā Spice, Jaunmoku ielā 13

Informācijai: Mudrīte Grundule, Prospero, sabiedrisko attiecību aģentūra - pasākuma organizatori, tālr.: 6 7039769, mob. tālr.: 2 6523052

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Travelnews.lv redakcija 05/29/2010 13:52 briine, Līgo 2010 svētku notikumu kalendārs tiks publicēts tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv jau drīzumā!

2 briine 05/29/2010 12:55 Bet kas notiksies 2010 gadaa?

3 BakLa 06/11/2008 16:08 Jā, bet mums ir Jāņi, kuros līgo, nevis Līgo svētki, kuros jāņo!

4 tante 06/09/2008 15:42 Jā, tu domā nepareizi.
līgo dziesmas ir gadsimtiem senas un tām ir savs nosaukums - līgotnes. tas viss ir saistībā ar auglības kultu, un arī paša maģiskā vārdu salikuma līgo, līgo nozīme nāk no tiem laikiem.

5 BakLa 06/09/2008 14:47 Paldies par kalendāru. Noteikti noderēs. Bet kas ar to Līgo? Latviešiem bija Jāņi. Vai tie Līgo neparādījās krievu laikos? Man jau labāk patīk, ka Jāņi ir Jāņi un netiek sačakarēta ideja ar līgo. Tās ir Jāņu dziesmas ar līgo. Vai es domāju ko nepareizi?


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.55712008sec.