Senās mūzikas festivālā Rundāles pilī notiks muzikāls uzvedums bērniem

VSIA “Latvijas Koncerti” 24. Staptautiskajā Senās mūzikas festivālā ir sagatavojuši krāšņu koncertuzvedumu bērniem – “Laimes bērns”, kas notiks Rundāles pils Baltajā zālē 14. jūlijā pl. 13.00. Pasaku izdziedās un izspēlēs baroka orķestra “Collegium Musicum Riga” solistu ansamblis Māra Kupča vadībā, koris “Collegium Choro Musici Riga”, tenori Rinalds Kandalincevs un Ansis Bētiņš, kontrtenors Sergejs Jēgers, mecosoprāns Ilona Bagele, kā arī Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi.

Koncertuzveduma producente Karina Bērziņa: “Muzikālais uzvedums „Laimes bērns” iepazīstinās mazos klausītājus ar pasaku par puisēnu, kas piedzimis laimes krekliņā. Tas zēnu, kad viņš būs izaudzis liels, pasargās no ļaunā Ķēniņa viltībām, palīdzēs paveikt visgrūtākos uzdevumus, tiekot galā gan ar laupītājiem, gan Velnu un Velna vecmāmuļu. Bet pasakas laimīgās beigas atkal atgādinās seno patiesību - svētību un laimi nekad nedos ļaunums un mantkārība, bet gan laba un taisna sirds.”

Uzvedumā skanēs G.F.Hendeļa, M.Šarpantjē, J.Fišera un citu senās mūzikas skaņražu opusi.

No pl.11.30 pils pagalmā bērniem būs iespēja nogrimēties un piedalīties radošajās darbnīcās, kurās mākslinieku vadībā viņi gatavos jaukas lietiņas saistībā ar muzikālo pasaku. Vecāki tiek aicināti padomāt, kā saģērbt savus lolojumus tā, lai tērpā iezīmētos kaut neliels, tomēr senatnīgs akcents.                                                                                                                         

VSIA “Latvijas Koncertu” organizētais 24. Starptautiskais Senās mūzikas festivāls šogad notiks no 12. līdz 14. jūlijam Rīgā un Rundālē, piedāvājot klausītājiem itāļu, vācu un angļu baroka mūzikas izmeklētākos opusus, kā arī spāņu un flāmu vecmeistaru darbus. Koncertos dzirdēsim solistus - Jūliju Ležņevu, Elīnu Šimku, Sergeju Jēgeru; čellistu Mišu Maiski; klavesīnisti Ievu Salieti; vijolnieku Dmitriju Siņkovski; senās mūzikas ansambli no Šveices “Fantasia Ficta”; baroka orķestri “Collegium Musicum Riga”; kamerorķestrus “Kremerata Baltica” un  “Maskavas virtuozi”. Senās mūzikas festivāla noslēgumā arī šogad skanēs Antonio Vivaldi vijolkoncertu cikls “Gadalaiki”.

24. Starptautisko Senās mūzikas festivālu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89122891sec.