Vikingu cienīgs gars, lielais sams un ekstrēmi piedzīvojumi Zemgalē

Kā interesanti un aktīvi pavadīt vasaras brīvdienas? Varbūt izbraucot ar “Balto kazu”, lidojot ar slotu vai izstaigājot labirintu koka kājām. Vai dodoties slēpņu medībās un orientējoties poligonā, izbraucot ar SUP dēli vai kartingu, pārvarot šķēršļus tīklu parkā vai dodoties izjādē ar zirgu.

Vasara liek meklēt ne tikai veldzi tuvāk ūdeņiem, bet arī ko interesantu ārpus četrām piekarsušām sienām un pilsētas. Un šajā ziņā Zemgale var palīdzēt – reģiona ainaviskajā dabā atradīsiet interesantus laivošanas un velo maršrutus, dažādas atrakcijas visai ģimenei, kā arī īpašus piedāvājumus lielākas adrenalīna devas cienītājiem. Atliek tikai izvēlēties sev piemērotāko!

Esi aktīvs un izmēģini!

Ar mērķi atbalstīt vietējo tūrismu Zemgales plānošanas reģions kopā ar visām novada pašvaldībām tūrisma informatīvajā kampaņā “Zemgale aicina!” piedāvā ne tikai no jauna atklāt skaistākās Latvijas vietas, bet arī piedzīvot pavisam jaunas, varbūt nedaudz nepierastas un vēl nebijušas izjūtas.

Akcija, kas norit līdz pat nākamā gada februārim, sadalīta vairākos tematiskos ciklos, un vasarai, protams, piestāv visa veida aktīvā atpūta, kam Zemgalē ir visplašākās iespējas.

Aizkraukles, Bauskas, Dobeles, Jēkabpils un Jelgavas novadā, kā arī Jelgavas pilsētā var atrast visu, kas tikai ienāk prātā – no jauniem velo un ūdens ceļiem līdz pat atrakciju parkiem, diskgolfam un arī ekstrēmākām atpūtas iespējām pārgalvīgajiem savu robežu izzinātājiem. Lai saprastu, kas vislabāk patīk, galvenais ir spert pirmo soli un izmēģināt!

Vikingu kuģi un raganu lidlauks Aizkraukles novadā

Daudziem jau labi pazīstami laivošanas ceļi pa gleznainajiem Daugavas lokiem, taču patīkamus atklājumus te sola vēl daudz un dažādas aktīvās atpūtas iespējas. Bez vairākiem interesantiem velo maršrutiem te var izbraukt arī ar vikingu liellaivu “Lāčplēsis” un “Nameisis”, varbūt pilnīgi no jauna atklājot dižo zemgaļu un sēļu prasmes un tālu izdaudzināto slavu. Tāpat ekskursijas ar kuģīšiem un visdažādāko peldlīdzekļu nomu piedāvā ūdenstūrisma centrs “Balta kaza” un vēl vairāki nomas punkti.

Tos, kuri laivas vietā labprātāk izvēlas transportlīdzekli uz riteņiem, “Bezceļa piedzīvojumu un atpūtas laukos” saimnieki labprāt iepazīstinās ar enduro motociklu un bobiku iespējām mežu ceļos. Savukārt, ja laiku gribas pavadīt visai ģimenei kopā un nav bail no piņķerīgiem uzdevumiem, Cepļu mājās Daugavas senlejā Ragana apmācīs lidojumam ar slotu un ierādīs raganu barometra priekšrocības.

No labirintiem līdz sacensību trasei Bauskas pusē

Ģimenēm ar bērniem un skolēnu grupām īpašs atklājums būs atrakciju parks “Labirinti”, kur 3,5 hektāru platībā var izbaudīt vairāk nekā 20 atrakcijas, kā arī sacensties dažādās galda, sporta un atpūtas spēlēs. Vēl, te viesojoties, noteikti jāizmēģina spēle ar koka kājām un brauciens ar gaisa krēslu.

Orientēšanās cienītājiem ir iespēja atklāt noslēpumainākās un ainaviskākās vietas un slēpņus “Geocaching” slēpņu medībās – patlaban novadā atrodami vairāk nekā 50 geoslēpņi, kuru vidū ir arī īpašais “Baltais gulbis”, ko noteikti vajag novērtēt.

Savukārt ekstrēmāku piedzīvojumu meklētāji vēl nebijušas izjūtas var izbaudīt Mūsa Raceland trasē, kur ir iespēja izbraukt ar speciāli pārbūvētu “Volvo 740” – gan pilota, gan blakussēdētāja vietas tam aprīkotas ar rallija krēsliem un drošības rāmi, tāpēc sacensību garam nekas netraucēs!

Tīkli virs zemes un makšķeres ūdenī Dobeles pusē

Deviņas dažādu grūtību līmeņu trases ar vairāk nekā simt šķēršļiem piedāvā Tērvetes Tarzāna un Tīklu parki – te pārbaudījumu sev atradīs ne tikai drosmīgie, bet arī izveicīgie. Un pēc tam var doties izjādē ar Augēnijas Rulles audzinātajiem zirgiem, kuru mugurā var pat vingrot.

Tie, kuri grib iemācīties ko jaunu, var izmēģināt roku diskgolfa parkā “Apinīši”. Šī spēle derēs jebkura vecuma un fiziskās sagatavotības cilvēkiem un ļaus izbaudīt noskaņu sev piemērotā ātrumā. Tikmēr atpūtas kompleksā “Vipēdis” mierīgāku, bet ne mazāk azartisku piedzīvojumi meklētāji atradīs sev labāko makšķervietu, tāpat šeit iespējams iznomāt laivu, lai baudītu romantiskus brīžus saullēktā vai saulrietā.

Meža domino, Daugavas krāces un peintbols Jēkabpils pusē

Ne tikai sporta spēļu laukumus, bet arī trenažierus spēka vingrojumiem, rollerslēpošanu, vissezonu kameršļūkšanu, diskgolfu, dažādas takas un pat lielformāta Meža domino spēli piedāvā Jēkabpils Mežaparks. Tepat, Radžu ūdenskrātuves galvenajā pludmalē, plīvo arī Zilais karogs, ir pieejama laivu, kajaku, ūdens velosipēdu un SUP dēļu noma. Savukārt asāku izjūtu cienītāji pēc piedzīvojumiem var doties uz lielāko reģiona peintbola parku “X3M”.

Izbraucot ārpus pilsētas robežām, atpūtas vietā “Daugmales” gan ģimenes, gan draugu vai kolēģu lokā varēs izbaudīt neaizmirstamu vienas vai divu dienu braucienu pa Daugavas krācēm no Līvāniem līdz Jēkabpilij. Te būs iespēja arī nopērties pirtiņā vai veldzēties baļļā, bet tiem, kuri gribēs izmēģināt laimi copē, ļoti iespējams, izdosies izvilkt kādu ūsaino Daugavas samu.

Zemgales apceļotājiem, kuri vēlas savienot sportiskus un izglītojošus izaicinājumus, patiks olimpiskais pārgājiens “Sēlija” (4,5 km) pa nemarķētu taku, uzdevumus atrodot digitālajos izziņas punktos.


SUP joga, sacensības un “Crazy” kartingi Jelgavas novadā

Lielāko veikborda un aktīvās ūdens atpūtas parku “Masti” var atrast Ozolniekos, kur iespējams gan izbraukt ar ūdensslēpēm, gan iemācīties veikot profesionālu treneru vadībā. SUP dēļu cienītājiem te pieejama arī SUP joga, bet bērniem – milzīgs piepūšamo ūdensatrakciju parks.

Vilces dabas parka 144 hektāros varēs izbaudīt ne tikai ainavisku skaistumu, bet arī sarīkot diskgolfa sacensību turnīrus. Savukārt futbola, volejbola vai badmintona cienītāji savu iespēju pasportot atradīs atpūtas kompleksā “Grantiņi”, kas piedāvā arī makšķerēšanas iespējas, izbraucienus ar laivām un ūdens velosipēdiem, kā arī nakšņošanu kempinga mājiņās un atpūtu VIP pussaliņās un lapenītēs.

Tikmēr adrenalīna cienītājiem sagādāt neaizmirstamas emocijas piedāvā “Crazy cart company” kartingi, ar kuriem varēs gan lieliski pavadīt brīvdienas ar ģimeni, gan doties neaizmirstamā piedzīvojumā, atslēdzoties no uztraukumu pilnas darba dienas.

Kas to zina – varbūt tiešām ūsaināko Daugavas samu izvilksit tieši jūs. Un pat ja ne – piedzīvotie saulrieti un saullēkti laivā, vikingu atstātās pēdas, mūsdienīgas izklaides, ekstrēmāki izbraucieni vai Tarzāna cienīgi triki septiņus metrus virs zemes ļaus pavisam citādi iepazīt jau it kā zināmas vietas, varbūt atklāt kādu jaunu šķautni pašam sevī un pavisam noteikti – atpūsties no ikdienas steigas, veldzēties no karstuma, atjaunoties un atkal iedvesmoties jauniem piedzīvojumiem Zemgalē!

Citas aktīvās atpūtas iespējas Zemgalē

Aizkraukles novadā

Brīvdienu piestātne “Pērsejas” – orientēšanās spēles, SUP noma un citas aktivitātes,

Zirgu izjādes “Dzintaru zirgi” Pļaviņās,

“Sarmītes staļļi” Skrīveros,

Viesu nams “Balseri” – kvadriciklu, katamarānu noma,

SIA “Jinns” virtuālās realitātes piedzīvojumi Kokneses pilsdrupās.

Bauskas novadā

“Green road trips” – ekskursijas ar kvadricikliem Vecumnieku apkārtnē ar iespēju viesoties arī pie bišu dravas saimnieka,

Orientēšanās poligons Vecumniekos,

Ekskursijas ar elektromobili pa Rundāles pils parku,

Zirgu izjādes apvidū (Drostalas, Mēmele, Gaita), pa Iecavas parku (Dārtes zirgi) un ar reitterapijas elementiem (“Happy hobby horses” Jumpravmuižā).

Dobeles novadā

Tautas sporta bāze “Ceļa ēzeļi” – motosports, loka šaušana, distanču slēpošana ziemā,

Velo piedzīvojumu trase Tērvetē.

Jēkabpils novadā

Jēkabpils Sporta halle ar ledus laukumu,

Ūdens relaksācijas centrs “Citrus SPA”,

Velotrase (“pump track”) Jēkabpilī,

Skeitparks Jēkabpilī,

Tenisa korti “Noras” Jēkabpilī.

Jelgavā un Jelgavas novadā

Lāzerpeintbola parks “Laserdog”,

Izjādes ar zirgiem (stallis “Mītavas zirgi”, “Mazmušķu zirgi”, zirgaudzētava “Princis”),

Elektroskrejriteņu un elektroskūteru noma “Migo City”.

Citas ūdens tūrisma iespējas Zemgalē

Aizkraukles novadā

“Ūdens prieki Koknesē” – katamarānu, SUP noma,

“Aqua Velo” Pļaviņās – ūdens velosipēdu noma,

“Atpūta virs ūdens” Neretā – SUP dēļu, katamarāna, airu laivas, kubla noma,

Kuģītis “Gulbis” un “Vīgante” Koknesē,

“Piestātne” – katamarānu, SUP noma Aizkrauklē.

Bauskas novadā

SUP īre Vecumnieku vecajā ezerā ar skaisto smilšu pludmali,

Ūdens velosipēdu – katamarānu noma Rundāles ūdensdzirnavās,

Makšķerēšana Bauskas novadā – plašāku informāciju meklējiet tourism.bauska.lv.

Dobeles novadā

Lielauces ezers – A/S “Latvijas Valsts meži” laivu bāze, kur ir iespēja arī vēžot, SUP dēļu noma, makšķerēšana, nakšņošana uz ūdens peldošajās kempinga mājiņās,

Tērvetes ūdenskrātuve – A/S “Latvijas Valsts meži” kempings, laivu, SUP dēļu noma, makšķerēšana, nakšņošana.

Jēkabpils novadā

Veikparks Jēkabpilī,

Bezkontakta laivu noma Gārsenes dzirnavu uzpludinājumā,

Baļotes ezers – makšķerēšana un kempings,

Laukezers – peldvietas, SUP dēļi pie SUP Jēkabpils,

Viesītes ezers – kempingā “Pērlīte” peldlīdzekļu noma un peldvietas.

Jelgavā un Jelgavas novadā

Laivu bāze “Kalnciema muiža”,

Izbraucieni ar dažādām motorjahtām un atpūtas kuģīšiem, SUP dēļiem, ūdens velosipēdiem – plašāku informāciju meklējiet visit.jelgava.lv,

Labiekārtota pludmale Lielupes labajā krastā pie gājēju promenādes un Pasta salā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51484799sec.