Dziesmu svētku dalībnieki saņems ūdens pudeles ar «missionLatvia» vārdzīmi [1]

Jau 30. jūnijā ar vairākiem pasākumiem tiks atklāti XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Šogad katrs svētku dalībnieks kopā ar citiem suvenīriem saņems arī īpašu  “missionLatvia” ūdens pudeli, kura simbolizē ilgtspēju kā vienu no Latvijas valsts tēla stratēģijas elementiem.

“Ņemot vērā, ka laika ziņā Dziesmu svētki sasaucās ar jaunās valsts tēla stratēģijas prezentāciju, vēlējāmies šo vēstījumu nodot arī svētku dalībniekiem. Ūdens pudeles ir simbolisks veids, kā varam popularizēt ilgtspēju un ūdeni kā dabas resursa nozīmību. Viens no jaunās valsts tēla stratēģijas darbības virzieniem ir misija “Jūra 2030”. Tas ir ietvars, kurā veidojam priekšnosacījumus ūdens inovāciju attīstībai, lai palīdzētu attīrīt Baltijas jūru no piesārņojuma un meklētu risinājumus kā nodrošināt tīra ūdens pieejamību nākamajām paaudzēm," stāsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora vietniece Iveta Strupkāja.

Jāuzsver, ka līdz šim Dziesmu svētkos tika izmantotas plastmasas ūdens pudeles, kas radīja papildus piesārņojumu un nebija ilgtspējīgs risinājums.

“Dziesmu svētki raksturo mūsu identitāti, kas balstās radošumā, spējā būt vienotiem un paveikt teju neiespējamas lietas. Spilgti piemēri tam ir ne tikai Dziesmu svētki, bet arī Baltijas ceļš, Latvijas hokeja izlases bronza un atbalsts Ukrainai. Svētku nedēļā Rīgā pulcēsies vairāk nekā 40 tūkstoši dalībnieku, tostarp arī 87 diasporas kolektīvi no 24 valstīm. Dziesmu svētku dalībnieki tāpat kā ikviens no mums ir Latvijas valsts tēla vēstneši, tādēļ ar šīm suvenīru ūdens pudelēm vēlamies nest “missionLatvia” vēstījumu, lai celtu mūsu pašapziņu un atgādinātu, ka, apvienojoties kopīgā misijā, spējam paveikt apbrīnojamas lietas,” turpina Iveta Strupkāja.

"missionLatvia" ūdens pudeles ir praktisks priekšmets, kas kalpos dalībniekiem, kā atgādinājums par dalību vienā no mūsu kopīgajām misijām – Dziesmu un Deju svētkos.

Jaunās valsts tēla stratēģijas “missionLatvia” mērķis ir veidot pievilcīgu valsts tēlu, kas kalpos kā priekšnoteikums Latvijā ražoto produktu noietam ārvalstu tirgos, jaunu ārvalstu investīciju piesaistei, kā arī cels kopējo valsts labklājību.

Ar "missionLatvia" pieeju trijos gados plānots piesaistīt investīcijas 2,45 miljardu eiro apmērā.

Kopumā tika iepirkts 41 tūkstotis alumīnija ūdens pudeles ar "missionLatvia" vārdzīmi, kuras izmaksāja 69 700 eiro bez PVN.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Madara 06/29/2023 13:21 Kāds ir pudeļu tilpums?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75243711sec.