Karogu brauciens, ezera izgaismošana un latviskas maltītes: idejas Latvijas apceļošanai svētku brīvdienās

2023. gadā pēc Latvijas Republikas Proklamēšanas dienas seko vēl divas brīvdienas – kādēļ gan tās neizmantot, lai apvienotu svētku svinēšanu ar Latvijas apceļošanu? Automašīnas nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzējs “Avis” apkopojis interesantas un patriotiskas idejas svētku brīvdienām.

Piedalies karogu braucienā

Vairākās vietās Latvijā 18. novembrī tiks organizēti karogu braucieni par godu Latvijas valsts svētkiem. Lai piedalītos, tev ir vajadzīga automašīna un pie transportlīdzekļa piespraužami Latvijas karodziņi. Iepazīsti Sēliju, dodoties uz Neretu. Plkst. 12.00 brauciens tiks uzsākts no Mazzalves pagasta Krastiem. Tiem, kuriem Sigulda ir iecienītākais rudens galamērķis, ir iespēja pievienoties karogu braucienam maršrutā Sigulda-Mālpils-Ainaži-Inčukalns-Ragana-Turaida-Sigulda. Brauciena sākums plkst. 12.00, pieteikšanās šeit. Šajā pašā laikā iespējams doties karogu braucienā arī no Rumbulas lidlauka.

“Kopīgs karogu brauciens rada patīkamas emocijas un svētku noskaņu gan dalībniekiem, gan tiem, kas vēro no malas. Ja nav sava transportlīdzekļa, bet ir vēlme piedalīties braucienā, ir iespēja iznomāt automašīnu, lai atzīmētu svētkus interesantā un nebijušā veidā,” iesaka “Avis” līzinga departamenta vadītāja Daina Kantāne.

Izgaismo ezeru ar sveču gaismu un apskati Limbažu novadu

Svētku brīvdienām pie dabas krūts piemērots galamērķis būs Limbažu novads. Lai apskatītu gan dabas objektus, gan piedalītos valsts svētku aktivitātēs, ieteicams ieplānot izbraucienam vairāk nekā vienu dienu. Noteikti dodies pastaigā gar jūru uz Ežurgu klintīm, aizbrauc uz Tūjas molu, kā arī apskati interesanti augošās liepu alejas Katvaru muižas parka ezera krastā. Valsts svētku vakarā plkst. 18.00 piedalies Mazezera izgaismošanā. Ar sveču gaismām tiks iedegta Latvijas kontūra apkārt ezeram.

Veido gaismas ceļu un ciemojies Valmieras novadā

Sāc nedēļas nogali,  apmeklējot vietu, kur aizsākusies viena no nozīmīgākajām mūsu valsts tradīcijām – Dziesmu svētki. Neikenkalns un dabas koncertzāle atrodas Dikļos. Šeit varēsi aplūkot dažādus vides objektus, tai skaitā Skaņu birzi, kurā iespējams muzicēt un iepazīt skaņas. Ieplāno arī Kokmuižas Barona pils kompleksa apskati. Plašajā teritorijā var baudīt pastaigas simtgadīgu koku alejās, aplūkot muižas ēkas un sfērisko Saules pulksteni. 18. novembrī plkst. 18.00 pievienojies lāpu gājienam, kas norisināsies Kokmuižas parka dabas takā.

Izskrien Latvijas kontūru pilsētā, kurā piedzimst vējš

Pavadi svētkus aktīvi – dodies uz Liepāju, lai 18. novembra rītā izskrietu Latvijas kontūru. Plkst. 9.45 dalībnieki aicināti pulcēties Jāņa Čakstes laukumā. Pēc svinīgā skrējiena baudi atpūtu Liepājas jūgendstila ielās un Vecās ostas promenādē. Dienas noslēgumā plkst. 17.00 Jāņa Čakstes laukumā apmeklē Latvijas valsts svētkiem veltītu koncertu, kurā uzstāsies atpazīstami mūziķi – Renārs Kaupers, Ainārs Mielavs un citi.

Dodies garšu ceļojumā uz Tukuma novadu

18. novembrī plkst. 13.00 apmeklē Pūres šokolādes muzeju. Šeit tevi sagaidīs ekskursijas, meistarklases un degustācijas, turklāt varēsi arī izrotāt savu šokolādes tāfelīti latviskās noskaņās. Līdz 20. novembrim Tukuma novadā tiek atzīmēts patriotiskās garšas mēnesis, tāpēc latvisku maltīti ieturi Jaunmoku pilī, Jaunpils pils krogā vai Šlokenbekas muižā. Izmanto iespēju pie reizes apskatīt šos kultūrvēsturiskos mantojumus un nakšņot kādā no šīm pilīm vai muižā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.43532896sec.