Projekta «MaKE IT» otrās kārtas uzvarētāji – komandas «Feelful» un «Ratiņš labs»

Ekonomikas un kultūras augstskolas projekta “Inovāciju granti studentiem mākslas, kultūras, ekonomikas un IT starpdisciplinārajās jomās (MaKE IT)” (Nr. 1.1.1.3/21/A/003) 2. kārtā no visām komandām visaugstāko vērtējumu saņēma un uzvaru izcīnīja komandas “Feelful” (vidējais punktu skaits 13,67) un “Ratiņš labs” (vidējais punktu skaits 13,5). Abas komandas saņēma vienreizējo stipendiju (balvu) 2000 EUR apmērā idejas turpmākai attīstībai. Kopumā 2. kārtā tika saņemti 33 pieteikumi.

Komandas “Feelful” biznesa ideja ietver sevis un savu emociju iepazīšanu ar mūsdienīgas, kinētiskas mākslas radīšanas palīdzību, kas risina mūsdienās tik aktuālos personiskās identitātes meklējumus un cilvēcisko vēlmi “izlādēt” savas emocijas. Komandā “Feelful” ir trīs jaunieši - Ekonomikas un kultūras augstskolas studentes Nora Laurīte un Kitija Anete Nusberga, kā arī Latvijas Universitātes students Alens Kārlis Kārkliņš. Komandu vadīja Ekonomikas un kultūras augstskolas docente Jeļena Budanceva.

Runājot par lielākajiem ieguvumiem no dalības projektā, komandas pārstāvji uzsver: “Ieguvumu bija patiesi daudz. Pirmkārt, tā mums, kā jauniešiem, kas ar lielāko prieku saistītu savu nākotni ar savu biznesa ideju attīstību, bija nozīmīga pirmā pieredze uzņēmējdarbībā. Tā bija pieredze arī komandas darbā un savas idejas pasniegšanā un prezentēšanā plašākai sabiedrībai. Šī iespēja paplašināja mūsu redzesloku un sniedza mums jaunu pieredzi, atziņas un attīstības iespējas.”

Komanda “Ratiņš labs” attīstīja inovatīvu ideju par bērnu ratiņu izgatavošanu, izmantojot otrreizēji pārstrādātus materiālus. Tajā darbojās 3 studenti – Edīte Šķepaste, kura studē Ekonomikas un kultūras augstskolā, uzņēmās komandas vadību, Eleonora Harčuka, kura studē Ventspils Augstskolā, bija atbildīga par ratiņu 3D dizaina izveidi, bet Mareks Krišjānis, kurš arī studē Ventspils Augstskolā, uzņēmās ratiņu mehāniskās daļas izstrādi datorvidē. Komandu vadīja EKA docents Edgars Čerkovskis.

“Man ir liels prieks, ka projekta interesentu skaits aug, projekti un idejas – daudzveidīgākas un sarežģītākas, bet rezultāti – labāki. Ļoti ceru, ka naudas balvas tiks izmantotas projektu tālākai attīstībai un jau pavisam drīz kopīgi varēsim lepoties ar jauniem sasniegtajiem mērķiem. Novēlu, lai projekta ietvaros rādītājās idejas rezultējas ar peļņu, lai nākotnē dalībnieki varētu piedalīties līdzīgos projektos jau kā atbalstītāji, sniedzot iespēju citiem jauniešiem,” norāda Ekonomikas un kultūras augstskolas rektore Dr.oec., asociētā profesore Oksana Lentjušenkova.

Projekta partneri ir Banku augstskola, Alberta koledža, Latvijas Zinātņu Akadēmijas Ekonomikas institūts, Ventspils Augsto Tehnoloģiju parks, Ekonomikas un kultūras augstskolas fonds, SIA „EUROLCDS”. Tas tika īstenots 24 mēnešu laikā – no 2021. gada 22. novembra līdz 2023. gada novembrim. Projekta kopējās izmaksas ir 1 075 534.72 EUR, t.sk. ERAF finansējums - 900 000,00 EUR (83,68%) un privātais līdzfinansējums - 175 534,72 EUR (16,32 %). 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.90113997sec.