Pastkarte no Romas iekaro sirdis un atmodina kinovietas visā Latvijā

Jau pirmo divu nedēļu laikā kopš pirmizrādes Elzas Gaujas filma “Pastkarte no Romas” piedzīvo negaidīti lielu skatītāju interesi. Filma ne tikai izpelnījusies sirsnīgas emocionālas atsauksmes, bet arī nonākusi uz 150 ekrāniem visā Latvijā, ieskaitot arī tādas izplatīšanas vietas, kurās kinodzīve pēdējos gados bija pieklususi.

Nacionālās kinobalvas Lielais Kristaps četrās kategorijās nominētās filmas komanda ar aktieriem Jāni Jarānu, Indru Burkovsku un filmas režisori Elzu Gauju priekšgalā tiekas ar skatītājiem visā Latvijā, ikreiz piedzīvojot emocionālus brīžus, ko nes filmas jūtīgais uzstādījums — mīlestība mūža garumā, kurā ienāk Alcheimera slimība. Dzejnieks Jānis Elsbergs raksta: “Notikumiem pa pēdām… Tā filma… Pastkarte no Romas… Laikam ilgi mani vajās. Elza ir uzķērusi un pratusi parādīt, CIK ikdienišķas un parastas mēdz būt visdrausmīgākās cilvēciskās traģēdijas. Un tam, ko uz ekrāna veic Indra Burkovska, tikai vienu vārdu spēju atrast: varoņdarbs.” Publicists Rvīns Varde piebilst: “Tā ir tik tieša, tik vienkārša, tik intīma filma, ka ir pelnījusi atsevišķu sirsnības plauktu.”

astkarte no Romas izraisījusi intereses lavīnu visos Latvijas novados – šobrīd filma kļuvusi pieejama jau 152 izplatīšanas vietās visā Latvijā, sākot no lielajiem kinoteātriem un beidzot ar vismazākajām izrādīšanas vietām, kurās līdz šim Latvijā radītas filmas izrādītas gaužām reti. Uzsākot trešo nedēļu uz lielajiem ekrāniem, skatītāju skaits tuvojas 10 tūkstošiem. Komentējot filmas panākumus, kultūras ministre Agnese Logina atzīst, ka “miklas acis pēc beigu titriem ir nevis vienkārši vēlamais, bet pat obligāti sasniedzamais rezultāts. Filma Pastkarte no Romas izceļas ar negaidītu vieglumu, runājot par sarežģītu un emocionāli pielādētu tēmu, un atgādina, ka mīlestība ir šī viegluma pamats.”

Tikmēr Elzas Gaujas spēlfilmas komanda turpina Latvijas tūri: 27. janvārī plānota tikšanās ar skatītājiem Rojas Kultūras centrā, 2. februārī Rundāles multifunkcionālā centra kultūras zālē, 3. februārī Kino Bize, 5. februārī Forum Cinemas, 9. februārī Jelgavas Kultūras centrā, 15. februārī Augšlīgatnes kultūras namā, 18. februārī Tukuma Kultūras centrā, 24. februārī Kauguru kultūras namā, 29. februārī Mazsalacas Kultūras namā, 16. martā Kandavas kultūras namā, vēl arī citās izrādīšanās vietās. Paralēli notiek regulārie seansi kinoteātros visā Latvijā.

Filmas Pastkarte no Romas izplatīšanu Latvijā nodrošina Riverbed Sales, Latvijas Kinematogrāfistu savienība un biedrība Kino Punkts. Filma ir nominēta nacionālajai kinobalvai Lielais Kristaps četrās kategorijās: labākā pilnmetrāžas spēlfilma, labākais aktieris (Jānis Jarāns), labākā aktrise (Indra Burkovska) un labākais spēlfilmas operators (Aleksandrs Grebņevs).

Filma uzņemta Latvijā un Itālijā, tā veidota studijā Picture House sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un studiju Riverbed. Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, scenāriju veidojušas Elizabete Lukšo-Ražinska un Elza Gauja, filmas māksliniece ir Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece – Kabish, montāžas režisors – Jurģis Ločmelis. Filmas mūzikas autors ir Andris Gauja. Filmas producenti — Uģis Riekstiņš, Elza Gauja, Andris Gauja, izpildproducente Marta Šleiere.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55335402sec.