Jau februārī pārgājiens «Iepazīsti Zilupi»

Ludzas novada tūrisma centrs 2024. gada 24.februārī aicina doties ziemas izskaņu pārgājienā iepazīt Zilupes pilsētu un šīs puses darbīgos cilvēkus.

Pārgājienu sāksim pie Zilupes dzelzceļa stacijas ar nelielu ieskatu Zilupes pilsētas vēsturē un tās attīstībā. Tālāk dosimies uz pilsētas Ziemeļu daļu, ko tautā sauc par Priežu silu. Piestāsim pie Zilupes Kristus krusta pacelšanas pareizticīgo baznīcas, kurā notiks dievkalpojums. Tālāk dosimies ārpus pilsētas un aplūkosim tās apkārtni un dabu.

Pārgājiena laikā savas durvis vaļā mums vērs arī Zilupes mūzikas un mākslas skola, ar savu laipnību sagaidīs Vera Doreiko-Sinkeviča un sniegs mums izzinošu stāstījumu par skolas talantiem un tajā notiekošām izstādēm. Šeit mūs sagaidīs arī vietējā jaunā uzņēmēja, kas apkārtnē ir pazīstama kā Liztar_cake, ar saviem kulinārijas šedevriem, ko mēs baudīsim kafijas pauzē. Pārgājiena turpinājumā apskatīsim Zilupes vidusskolu, Zilupes Jēzus sirds Romas katoļu baznīcu.

Pārejot pāri Zilupes upei, Savelinku kapličā mūs sagaidīs priesteris Vitālijs Filipenoks ar savu vēstījumu par šo valsts nozīmes kultūras pieminekli. Ar to pārgājiens vēl nebūs beidzies. Iepazīsimies ar vietējiem  amatniekiem. “Zilupes filcētāju” Jeļenas Bikovas un Ludmilas Kozlovas darbnīcā katrs dalībnieks uzfilcēs sev piemiņas lietu no Zilupes (ko tieši - lai paliek pārsteigums). Pārgājiena noslēgumā kafejnīca “Latgale” mūs sagaidīs ar slaveniem Sibīrijas pelmeņiem.

Kopējais pārgājiena garums 10 km. Šis maršruts ļaus iepazīties ar Zilupi - pierobežas pilsētu, kā arī izbaudīt tās piedāvājumu.

No Ludzas pilsētas tiks organizēts kopējais transports uz Zilupi ar izbraukšanas laiku plkst. 9:00 (pulcēšanās pretī Ludzas TIC, Baznīcas iela 42). Plānotais pārgājiena sākuma laiks ir plkst. 10:00, iziešana no Stacijas iela 1, Zilupe.
Kopējais transports atpakaļ uz Ludzu plkst. 16:00.

Dalības maksa – 17eiro. Pieteikšanās pasākumam, aizpildot veidlapu vai rakstot uz e-pastu tic@ludzasnovads.lv. Tālrunis saziņai 29327265.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58565378sec.