Divos mēnešos Jūrmalā viesojušies gandrīz 50 žurnālisti no septiņām valstīm

Turpinot aktīvu tūrisma mārketinga pasākumu organizēšanu sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA), martā un aprīlī Jūrmala uzņēmusi 47 ārvalstu žurnālistus no septiņām valstīm.


Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka žurnālistu uzņemšanu palīdzēja organizēt Jūrmalas tūrisma uzņēmumi, Latvijas institūts un aviokompānija AirBaltic.


Viesošanās laikā žurnālistiem bija iespēja iepazīties ar Jūrmalas kultūrvēsturisko mantojumu, aktualitātēm un tūrisma attīstības tendencēm, apskatīt ievērojamākos tūrisma objektus, atpūtas un izklaides iespējas, kā arī izbaudīt kūrortpilsētas kūrorta un spa procedūras.


Jūrmalu apmeklēja Spānijas žurnālists no pazīstamā izdevuma El Mundo. Viņš izrādīja lielu interesi par Jūrmalas tūrisma attīstību, apskatot gan Ķemeru Nacionālo parku un sanatoriju Jaunķemeri, gan dažādus populārus tūrisma objektus pilsētas centrā, starp kuriem bija Jūrmalas pilsētas muzejs, gleznu teātris Inner Lights un vairākas Jūrmalas spa viesnīcas.


Līdzīgās vizītēs Jūrmalā martā ieradās arī žurnālisti no Grieķijas un Lielbritānijas. Viņus interesēja tieši pilsētas kultūras objekti - Dzintaru koncertzāle un pilsētas muzejs, kā arī kūrortviesnīcu piedāvājums.


Žurnāliste no zviedru žurnāla, kas tiek izdots prāmju līnijām Tallink, veidoja rakstu par Jūrmalas kūrortpilsētu, kas tik ļoti iecienīta zviedru tūristu vidū, tāpat viņa sniedza ieteikumus Jūrmalas pilsētas domei par tūrisma bukletu, kas tika izstrādāts Tallink līnijas prāmjiem.


No 16. līdz 17.martam filmēšana projekta Ceļš uz Eiropu” ietvaros sadarbībā ar Latvijas institūtu Jūrmalas pilsētā viesojās Gruzijas TV kompānijas MZE pārstāvji. Radījumu ciklā tiek veidotas atsevišķas sērijas par katru valsti, kas 2004.gada 1.maijā iestājās ES. Attiecīgi tiek veidots raidījums arī par Latviju, kurā tiks stāstīts arī par Jūrmalu.


Savukārt aprīlī bija novērojama Baltkrievijas masu mediju liela aktivitāte un interese par Jūrmalu, kas izskaidrojams ar faktu, ka Jūrmalas pilsētas dome no 11. līdz 14.aprīlim jau ceturto gadu pēc kārtas Minskā piedalījās tūrisma gadatirgū OTDIH 2007.


Aprīļa sākumā Jūrmalu apmeklēja seši žurnālisti no Baltkrievijas rakstošajiem medijiem un septiņi pārstāvji no Baltkrievijas televīzijas kanāliem S-TV un Gomel T”. Viesošanās laikā viesiem bija iespēja apskatīt Jūrmalas unikālo arhitektūru, ievērojamākos tūrisma objektus un izbaudīt kūrortpilsētas kūrorta un spa procedūras kūrortviesnīcā Baltic Beach Hotel. Vislielāko interesi baltkrievu žurnālisti izrādīja par arvien lielāku popularitāti iegūstošo Jūrmalas viesnīcu piedāvāto nūjošanu jeb Nordic Walking gar jūras krastu, kā arī par kūrortviesnīcas Belorusija pakalpojumu klāstu.


Paralēli Baltkrievijas mediju pārstāvjiem aprīlī sadarbībā ar aviokompāniju Air Baltic Jūrmalā viesojās divas žurnālistes no Ukrainas izdevuma Natalie ar mērķi izveidot rakstu par kūrortārstniecības piedāvājumu un atpūtas iespējām pilsētā. Bet 30.aprīlī sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru Jūrmalu apmeklēja Zviedrijas neatkarīgā žurnāliste, kas Zviedrijas žurnālam SPA & Halsa un citiem Zviedrijas izdevumiem veidos rakstu par Jūrmalas kūrorta un spa procedūru piedāvājumu.


Pēc šādām vizītēm ārzemju preses izdevumos un elektroniskajos medijos jau tapuši un vēl tiek izstrādāti raksti un sižeti par Jūrmalu, kas piesaista Baltijas lielākajai kūrortpilsētai arvien lielāku skaitu ārvalstu tūristu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79537582sec.