Velomaratons - pa Alūksnes augstienes kalniem

Šogad 9.septembrī pirmo reizi Apē tiek rīkotas kalnu velosipēdu sacensības maratonā - „Vaidavas Kauss MTB maratonā”, kā arī „TREK Kausa” 4. posms. Jums būs iespēja startēt vienā no divām distancēm – aizraujošajā 30 km distancē un ļoti interesantajā 55 km distancē”.

Sacensību starts un finišs būs Apes mototrasē. Garākās distances - 55. kilometru trases - veicējiem starts tiks dots 12:00. Maršruts vīsies gar Latvijas - Igaunijas robežu - Kornetu virzienā. Pa meža ceļiem sportisti sasniegs noslēpumaino Peļļu gravu, kur paredzēts ēdināšanas un dzeršanas punkts. Pēc tam būs „ātrumposms” pa vecajiem auto rallija ceļiem līdz Latvijas stāvākajam pilskalnam- Drusku pilskalnam, no kura var samanīt pat Igaunijas Munameģi. Tālāk - Dieva kalns, Sauleskalns un Alūksnes augstienes visaugstākā virsotne – Dēliņkalns (271m v.j.l). Pēc lieliskā nobrauciena no Dēliņkalna dosimies uz Jaunlaiceni (arī tur sportistiem paredzēts ēdināšanas un dzeršanas punkts.) Bet pēdējos 15 km distance iet galvenokārt uz leju, tādēļ varēs strauji nokļūt pie Grūbes HES. Pieveicot meža ceļus un veco Vaidavas pārbrauktuvi, sportistiem jānokļūst līdz finišam Apes mototrasē.

Tie, kuri izvēlēsieties braukt 30 km distanci, startēs plkst.13:00. Braucot Jūs noteikti būsiet sajūsmā par daudzajiem meža ceļiem distances pirmajā daļā un patīkamo braucienu atpakaļ no Jaunlaicenes līdz finišam. Diemžēl Jūs neizbaudīsiet iepriekš minētos lieliskos skatus no virsotnēm un stāvos nobraucienus, ko piedzīvos garākās distances dalībnieki ...

Turpretī bērni varēs piedalīties viņiem domātajās velo sacensībās (skatīt „Trek Kauss” nolikumu).

Pēc finiša tiks nodrošināts serviss – velomazgātava, pusdienas un atspirdzinoši dzērieni. Balvas labākajiem savās klasēs (kā jau parasti „TREK Kausā” un „Vaidavas Kausā”) – daudz un labas.

Visi maratona dalībnieki piedalīsies sezonas noslēguma izlozē, kur bez balvām no PHILIPS, METALEKS, HIGH SIERRA, VOLKSWAGEN, 100% SPORTS u.c. atbalstītājiem jums būs iespēja laimēt arī divus jaunus TREK velosipēdus, katru 300 Ls vērtībā!

Organizatori informē, ka 55 km distances pirmajā starpfinišā tiks izcīnīta Veclaicenes pagasta padomes dāvātā balva velosportistam, kurš pirmais sasniegs pagasta teritorijas augstāko virsotni – Drusku pilskalnu. Savukārt Jaunlaicenes pagasta padomes balva tiks tam sportistam, kurš pirmais nokļūs otrajā starpfinišā – Jaunlaicenes pagasta augstākajā punktā – Dēliņkalnā.

Lūdzam dalībniekus uzmanīgi izlasīt sacensību nolikumu, kur ir informācija par pieteikšanās kārtību, dalības maksu u.c.

 

Informācija par sacensībām:

http://www.trek-kauss.lv

http://www.vaidavaskauss.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Dienvidu saule un šarms Maljorkā!  Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā. | Skatīt vairāk
no 576.00 EUR
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74176407sec.