Izstāde „Latvijas vīnogas” Latvijas Dabas muzejā [1]

No 14. līdz 16. septembrim Latvijas Dabas muzeja 6. stāva konferenču zālē būs unikāla iespēja iepazīt Latvijas vīnogas un vīnus izstādē “Latvijas vīnogas”. Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrību (LVVB).

Izstādē varēs aplūkot Latvijā audzētās vīnogas, iepazīties ar mūsu pašu vīniem, konsultēties par šo šķietami eksotisko ogu audzēšanu un par nelielu samaksu nodegustēt Latvijas vīnus. Izstādē būs redzamas ap simts šķirnēm – kā uz lauka audzēto, tā arī neapkurināmās siltumnīcās augošo vīnogu ogas.

 

Vīnogu audzēšana Latvijā kļūst arvien populārāka un no mazdārziņu rotājošiem vīteņaugiem tās pamazām kļūst arvien plašāk izplatītas. Tādēļ piektdien- 15. septembrī plkst. 16.00 izstādes ietvaros interesentiem būs iespēja apmeklēt lekciju par izplatītākajām vīnogu slimībām.

 

Lai arī Latvija vēl nav plaši pazīstama vīnu zeme, arī pie mums notiek aktīva šo ogu selekcija, un vīnogu audzētāju un vīndaru pulciņš ar katru gadu vēršas tikai plašumā.

 

Patlaban Latvijas vīna kultūra tikai atsāk savu attīstības gaitu, bet pie mums vīni darīti jau ļoti sen. Sabilē esošie vīnogu stādījumi, kas vēl no Hercoga Jēkaba laikiem bijusi slavena vīnogu audzēšanas vieta, tūristus pievilina tieši ar to, ka ir pasaulē vistālāk uz Ziemeļiem esošais vīna kalns. Turpinot Hercoga Jēkaba tradīcijas, Latvija atkal atsāk savas vīndaru kultūras attīstību.

 

Izstādes organizatori aicina apmeklētājus atnest arī savu vīnu paraugus speciālistu izvērtēšanai. Apmeklētāji, kas nezina, kādas šķirnes vīnogas aug viņu dārzā, var ņemt līdzi savas ogas, un konsultanti palīdzēs noteikt to šķirni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Edgars 05/12/2008 12:37 Šī izstāde ir to vērts. Arī es atklāju savā dārzā jaunu šķirni. Izrādās no "Tērvetes zilās" iznāk labs, aromātisks vīns. Ienāciet www.vinogudarzs.lv un uzzināsiet daudz ko jaunu!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 19.05.2024 Neaizmirstamā pieredze muzeju naktī  Neredzamā Pasaule
Sociālais uzņēmums "Neredzamā Pasaule" piedalās šī gada Muzeju naktīs ar īpašu piedāvājumu, piedāvājot unikālu ekskursiju pilnīgā tumsā ar | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47793794sec.