Divi Zemgales velotūristi turpina Eiropas olimpisko pilsētu apceļošanu [1]

 

Pirmdien, 17.septembrī Itālijas pilsētā Milānā kārtējo ceļojumu pa Eiropas olimpiskajām pilsētām sāka divi Zemgales velotūristi, jelgavnieki Arvis Kalniņš un Aigars Rumpis.

 

Tas ir jau devītais un noslēdzošais abu aizrautīgo velotūristu ceļojums pa Eiropas olimpiskajām pilsētām, kas būs īstenoti astoņos gados. Šajā laikā Arvis un Aigars ar velosipēdiem savos ikgadējos atvaļinājumos pavisam jau pieveikuši aptuveni 13000 kilometru, bet šogad, septembra otrajā pusē un oktobra sākumā, garajam maratonam iecerējuši pievienot vēl aptuveni 1600 kilometru.

 

Līdz šim abi ceļotāji viesojušies Berlīnē, Sanktpēterburgā, Minhenē, Atēnās, Londonā, Helsinkos, Tallinā un vēl citās Eiropas olimpiskajās pilsētās, kā arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas mītnes vietā Lozannā. Savukārt nupat sāktais ceļojuma maršruts no Milānas vedīs uz Turīnu, Lozannu, Šamonī, Albervilu, Grenobli līdz, šķērsojot Andoru, 9. oktobrī noslēgsies Barselonā. Pa ceļam abiem velotūristiem būs jāpārvar vairākas kalnu pārejas, no kurām augstākā būs aptuveni 2500 metru virs jūras līmeņa. Ik dienu abi jelgavnieki ar velosipēdiem iecerējuši nobraukt caurmērā 87 kilometrus, kas prasīs lielu izturību, taču iepriekšējos gados uzkrātā pieredze vieš pārliecību, ka galamērķi izdosies sasniegt bez nopietniem sarežģījumiem un laikā.

 

Tiesa, iepriekšējos gados atsevišķos ceļojuma maršrutos ceļotājiem pievienojušies arī Aigara abi pieaugušie bērni – meita Zane un dēls Edgars, taču šovasar viņi palikuši mājās, jo abu ģimenēs gaidāms pieaugums.

 

Iecere ar velosipēdiem apceļot Eiropas olimpiskās pilsētas Arvim un Aigaram radās pirms nepilna gadu desmita, kad abi jau tobrīd pieredzējušie velotūristi vēlējās popularizēt olimpisko kustību un tās ideālus, apmeklēt redzamākās sporta būves, iepazīt dažādu tautu dzīvi un arī citiem stāstīt par savu zemi Latviju, kā arī, pārvarot neparedzētas ceļojuma grūtības, norūdīt savu raksturu. Ceļojumos gūtie iespaidi fiksēti abu velobraucēju dienasgrāmatās, foto un video uzņēmumos, par redzēto un piedzīvoto daudz stāstīt saviem darba kolēģiem, draugiem un paziņām. Taču, līdzko būs beidzies pēdējais Eiropas ceļojums, abi draugi sāks kaldināt jaunus plānus, kas būs saistīti ar nokļūšanu gaidāmajās Olimpiskajās spēlēs Pekinā, protams, atkal ar velosipēdiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 autobraucējs 09/18/2007 23:51 Visu cieņu!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 26.05.2024 🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā! Latvia Tours
Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu. | Skatīt vairāk
no 425.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 25.05.2024 “ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47482491sec.