Aicina iedzīvotājus vairāk lietot dārzeņus, pākšaugus un ogas

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību veselīgiem ēšanas paradumiem un rosinātu iedzīvotājus vairāk izmantot uzturā dabīgo vitamīnu avotus – dārzeņus, pākšaugus un ogas, oktobrī notiks plaša informatīva kampaņa ar moto Balso par veselīgu uzturu! To organizē Veselības ministrija un Sabiedrības veselības aģentūra (SVA), sadarbojoties ar Maxima Latvija, Rīgas Centrāltirgu (RCT) un pazīstamo pavāru Mārtiņu Sirmo.

Sabiedrības veselības aģentūras veiktais Latvijas iedzīvotāju veselību ietekmējošo paradumu pētījums (2006. g.) liecina, ka katru dienu svaigus dārzeņus lieto tikai neliela daļa Latvijas iedzīvotāju – 26,1% vīriešu un 38,8% sieviešu. Savukārt termiski apstrādātas dārza veltes ikdienā patērē tikai 8,0% vīriešu un 8,9 % sieviešu. Interesanti, ka tieši reģionos dzīvojošie, salīdzinot ar rīdziniekiem, ikdienā dārzeņus lieto mazāk. Lai gan pētījums uzrāda tendenci palielināties dārzeņu patēriņam, tas joprojām ir nepietiekams.

Vitamīniem bagāts, daudzveidīgs uzturs ir viena no būtiskākajām veselīga dzīvesveida sastāvdaļām. Rudens ir laiks, kad iedzīvotājiem plaši pieejami vietējie dārzeņi, pākšaugi un ogas, kas tieši šobrīd ir vitamīniem visbagātākie. Kampaņas Balso par veselīgu uzturu! mērķis ir aicināt iedzīvotājus dažādot savu ikdienas ēdienkarti, iekļaujot tajā arī mazāk populārus dārzeņus un ogas, piemēram, baltos redīsus, sviesta pupiņas, rutkus, lociņus u.c.

Iedzīvotājiem, kas vēlas piedalīties kampaņā, jārīkojas šādi: tirdzniecības vietās, kas iesaistījušās kampaņā, jāiegādājas ar kampaņas simboliku apzīmētus dārzeņus, ogas vai pākšaugus, pavisam – 13 veidu produktus. Nopērkot kādu no akcijas produktiem, pircējs kā balvu iegūst krāsainu ledusskapja magnētu. Sakrājot 5 dažādu krāsu magnētus, pircējs iegūst speciālbalvu – pavāra Mārtiņa Sirmā veselīgo, gardo un viegli pagatavojamo ēdienu recepšu grāmatiņu.

Kampaņa notiks Rīgas Centrāltirgū un 11 Maxima XX un XXX lielveikalos lielākajās Latvijas pilsētās – Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā un Valmierā.

Paralēli aktivitātēm lielveikalos un tirgū paredzēta reklāmas kampaņa nacionālajos un reģionālajās radiostacijās, kā arī internetā.

 

Informācija:

SVA sabiedrisko attiecību vecākā speciāliste Baiba Auzāne, 67081624

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 26.05.2024 🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā! Latvia Tours
Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu. | Skatīt vairāk
no 425.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 25.05.2024 “ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22016096sec.