Atklāj ceļojošo projektu "Balticness"

4. novembrī Tallinā Rock Cafe pulksten 20, ar džeza koncertu un video performanci, kurā uzstāsies Riga Groove Electro, Deniss Paškevičs, Villu Veski un Sofia Rubina, tiks atklāts projekts "Balticness", kas ir viens no plašākajiem pasākumiem Latvijas prezidentūras Baltijas Jūras Valstu padomē (BJVP) laikā. Koncertu atklās Rīgas pilsētas vicemērs Almers Ludviks un Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš.

Projekta ietvaros Ārlietu ministrija sadarbībā ar Rīgas Biznesa skolu Igaunijas Nacionālajā bibliotēkā 5. novembrī no pulksten 13 līdz pulksten 16 rīkos konferenci "Pētniecība un augstākās izglītības tehnoloģijas konkurētspējai". Ceļojošās foto izstādes "..Where the baltic Sea and People Meet.." atklāšana notiks Igaunijas Nacionālajā bibliotēkā pulksten 16.

Kā jau tika ziņots iepriekš, projekts "Balticness" ir gadu ilga pasākumu sērija visās BJVP valstu metropolēs (Tallina, Helsinki, Sanktpēterburga, Stokholma, Oslo, Reikjavīka, Kopenhāgena, Berlīne, Varšava, Viļņa, Rīga). Projekts tiks uzsākts novembra sākumā Tallinā un noslēgsies nākamā gada jūnijā Rīgā BJVP valdību vadītāju samita laikā. Projekta galvenais mērķis ir sekmēt reģiona identitātes, piederības veidošanos, veicināt sadarbības paplašināšanos un integrācijas padziļināšanos Baltijas jūras reģiona valstu starpā, uzsverot Baltijas jūru kā visa reģiona un tā sabiedrības dzīvības artēriju.

Projekta ietvaros katrā pilsētā pēc kārtas tiek rīkots diskusiju seminārs par kādu no reģionam būtiskiem jautājumiem, izstādīta ceļojošā izstāde "..Where the Baltic Sea and Baltic People meet..", kurā iekļauti 40 BJVP valstu jauno fotogrāfu darbi un tiek rīkots džeza koncerts, Latvijas džeza mūziķiem koncertējot kopā ar vienu vai vairākiem konkrētās koncerta norises valsts mūziķiem. Turklāt, šo koncertu papildinās video performance par Baltijas jūras, cilvēku, sadarbības tēmu. Projekta mērķis ir veicināt reģiona iekšējo integrāciju, reģionālās identitātes veidošanos un sadarbību dažādos līmeņos un virzienos, īpašu akcentu liekot uz reģiona jaunāko paaudzi – studentiem, un radošo industriju pārstāvjiem - fotogrāfiem, mūziķiem.

Šo projektu īsteno Ārlietu ministrijas BJVP prezidentūras sekretariāts sadarbībā ar Latvijas vēstniecībām BJVP dalībvalstīs, pilsētu pašvaldībām, kur notiks koncerti, Rīgas domi, BJVP Sekretariātu Stokholmā, Laikmetīgās mākslas centru, mūziķu apvienību "Ze Pirats", Baltijas Attīstības forumu un citiem partneriem.

Latvijas prezidentūra BJVP, kas ilgs līdz 2008.gada 30.jūnijam, ir iespēja Latvijai ne tikai apliecināt savas spējas, reformējot organizāciju, kas ir viens no būtiskākajiem prezidentūras uzdevumiem, bet arī izmantot šo statusu, lai parādītu sevi reģionā kā aktīvu, dinamisku, radošu un uz sadarbību vērstu valsti. Turklāt, Latvija, šādi atbalstot Baltijas Attīstības foruma iniciatīvas par reģiona atpazīstamības, konkurētspējas un pievilcības veicināšanu, uzskata, ka kultūra ir viens no visefektīvākajiem instrumentiem kā runāt gan par kopējām reģiona vērtībām, kopējiem izaicinājumiem un kopējiem risinājumiem, gan stāstīt par Latviju.

Projekta "Balticness" norises laika grafiks pieejams http://www.mfa.gov.lv/lv/cbss/Balticness/grafiks/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts | Kandavā Tukuma TIC
Eiropas muzeju nakts Kandavas novadpētniecības muzejā 18.maijā no pulksten 17:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8590641sec.