Notiks mūzikla “Les Misérables” pirmizrāde

Sestdien, 19. janvārī plkst. 18.00 Ķīpsalas hallē notiks pasaulslavenā Brodvejas mūzikla “Les Misérables” pirmizrāde.
Jau sestdien plašākai publikai ieskanēsies komponista Kloda Mišela Šēnberga radītā “Les Misérables” mūzika un uz skatuves atdzīvosies Viktora Igo romāna “Nožēlojamie” spēcīgie tēli – Žans Valžans, Žavērs, Kozete, Eponīna, Fantīna, Mariuss un daudzi citi. 

Lomās: Žans Valžans (Ingus Pētersons vai Uģis Roze), Žavērs (Jānis Apeinis vai Imants Erdmans), Fantīna (Marija Naumova vai Baiba Berķe), Tenardjē kungs (Artūrs Mangulis vai Vladimirs Okuņs), Tenardjē kundze (Leonarda Ķestere-Kļaviņa vai Ilona Bagele), Mariuss (Juris Vizbulis), Anžolrass (Andris Ābelīte vai Nauris Puntulis), Kozete (Dita Lūriņa vai Jolanta Strikaite), Eponīna (Karīna Tatarinova vai Annija Putniņa) un daudzi citi.

Mūzikla režisors: Gatis Šmits, muzikālais vadītājs un diriģents: Normunds Vaicis, horeogrāfs: Alberts Kivlenieks, scenogrāfs: Rūdolfs Bekičs, tērpu māksliniece: Keita. Mūziklā piedalās Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Normunda Vaiča vadībā.

“Les Misérables” ir otrais visilgāk rādītais mūzikls Brodvejas vēsturē, kuru līdz šim noskatījušies 53 miljoni cilvēku 38 pasaules valstīs 23 valodās. Mūziku komponējis Klods-Mišels Šēnbergs, libreta autors – Alēns Bublils. “Les Misérables” saņēmis astoņas “Tony” balvas, arī kā Labākais mūzikls, Labākais pavadījums, Labākā Grāmata un Mūzikla režija.

Mūzikls veidots pēc Viktora Igo romāna “Nožēlojamie” motīviem. Tas ir episks darbs, kas smalki un precīzi uzzīmē 19. gs. Francijas sabiedrības portretu, rādot sarežģīto politisko situāciju valstī, dažādus tautas slāņus, pastāvošo sociālo netaisnību un tā laika tikumus. Taču reizē tas ir cilvēcisks stāsts par vienkāršiem cilvēkiem, viņu dzīvi, naidu, mīlestību un cīņu, par viņu sāpēm – tām, kurām tik grūti atrast vārdus un kuras iespējams izteikt tikai dziedot.

Tipisku 19. gadsimta Francijas atmosfēru Ķīpsalas hallē radīs vairāk nekā 150 tērpu mākslinieces Keitas radītie kostīmi, kas dziedātājiem un aktieriem palīdzēs iejusties gan katordznieku, strādnieku, nabagu, revolucionāru un ielasmeitu, gan elegantu pilsētas dāmu un kungu lomās. Rūdolfa Bekiča scenogrāfija uzburs gan Parīzes ielas un laukumu, lauku traktieri, fabriku, barikādes, ostas rajonu – prostitūtu un jūrnieku pulcēšanās vietu – un iekštelpas, ar tam laikam raksturīgajām Bīdermeijera stila mēbelēm.

Kopumā trīs nedēļas nogales, no 19. janvāra līdz 3. februārim, Rīgā, Ķīpsalas hallē, notiks 10 “Les Misérables” izrādes latviešu valodā.
Biļetes nopērkamas Ķīpsalas hallē un “Biļešu paradīzes” (www.bilesusparadize.lv ) kasēs visā Latvijā. Biļešu cenas – no Ls 6,50 līdz 33. Informācija par biļešu rezervēšanu un grupu pieteikumiem pa tālr.: 67067500 vai e-pastu: music@bt1.lv

Mūziklu producē “BT 1 Music” ar “Latvijas Mobilā Telefona” atbalstu.
Visa informācija par mūziklu mājaslapā: www.lesmis.lv

Papildu informācija:
Dace Dambe, BT 1 sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Tālr.: 67067525, GSM: 26410381,E-pasts: dace.dambe@bt1.lv 

Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore
Tālr.: 67065011, GSM: 29450037, E-pasts: inese.libere@bt1.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2024 - 25.05.2024 Piesakies uz "Lielais plosts 2024" TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23924208sec.