Tūrisma izstāde "Balttour 2008" notiks Ķīpsalā jau nākošnedēļ [1]

15 . starptautiskais tūrisma gadatirgus Balttour 2008, ko Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (ALTA) rīko sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT1, Rīgā notiks no 8. līdz 10. februārim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Pirmo reizi Balttour vēsturē izstāde notikšot divās hallēs. Vienā hallē būšot Latvijas novadu un Rīgas tūrisma piedāvājums, otrā hallē- tūroperatoru, aģentūru, viesnīcu, kā arī valstu nacionālie stendi.

Pirmajā izstādes dienā, kas, kā ierasts, būšot veltīta profesionāļiem, notikšot Latvijas institūta organizēta diskusija “Valsts konkurētspējīga identitāte: tūrisms”. Profesionāļi varēšot iepazīties arī ar Čehijas tūrisma organizācijas rīkoto pasākumu aktualitātēm un citiem jaunumiem- prezentāciju “Čehijas Republika- iespaidu simfonija”, Rīgas rajona prezentācija, tūrisma festivāla Tourfilm-Riga 2008 atklāšana u.c.

Preses konferencē, kas šonedēļ notika viesnīcā Hotel de Rome, izstādes Balttour projekta vadītājs Armands Ēders, uzsvēra šogad izstādē būs pārstāvētas 32 pasaules valstis, tajā skaitā – Somija, Igaunija, Lietuva, Baltkrievija, Čehija, Spānija, Grieķija, Turcija, Kipra, Azerbaidžāna, Andora, Portugāle, Meksika, Itālija u.c.

Latvijas tūrismam veltītajā hallē būšot pārstāvēti visi novadi, kā arī Saldus, Liepāja, Jūrmala, Sigulda un Ogres, Limbažu, Alūksnes Gulbenes rajons.

Talsu stendā būšot informācija par pasākumiem pilsētas 777. gada dienas sakarā, Gulbenes stendā- par jaunu tūrisma produktu-ceļojumu maratonu, kas ilgs no 4. maija līdz 1. novembrim. Pirmo reizi izstādē tikšot prezentēta Gulbenes Baltā pils, bet viesnīca Kungu ligzda piedāvāšot ne tikai alus degustāciju, bet arī peldi alus vannā. Alūksnes stendā savulaik brīvbiļetes uz bijušās PSRS kodolraķešu bāzes apmeklējumu saņemšot tie, kuri atnesīs kādu padomju laika priekšmetu, bet Vidzemes tūrisma stends prezentēšot jaunāko tūrisma produktu - 8km garo Melngaiļa taku.

Uz Eiropa.lv jautājumu, ko jaunu saviem potenciālajiem klientiem šogad piedāvās tūrisma aģenti, tūrisma aģentu asociācijas ALTA prezidente Kitija Gitendorfa un viceprezidente Irēna Riekstiņa atbildēja, ka izstādes apmeklētājus gaidot pārsteigumi, kas katram jāredz pašam.

Izstādes apmeklētājus gaidot arī lielā balva - dāvanu karte ceļojumam divām personām no tūrisma operatora Tez Tour, savukārt airBaltic loterijā varēšot vinnēt lidojumu divām personām kādā no lidsabiedrības tiešajiem reisiem.

Izvērtējot izstādes Balttour izaugsmi 15 gadu laikā, BT 1 ģenerāldirektors Viesturs Tīle uzsvēra, ka tagad izstāde kļuvusi par Baltijas galveno izstādi tūrismā .

ALTA prezidente Kitija Gitendorfa savukārt akcentēja ļoti lielo ceļojumu izvēli, kā arī to, ka asociācijas lomu, informējot ceļotājus par patērētāju tiesībām saņemt drošus un kvalitatīvus pakalpojumus.

Savukārt Eiropas Parlamenta deputāts, kas darbojas ES Transporta un tūrisma komitejā, Aldis Kušķis norādīja, ka viņa veiktā aptauja liecina, ka pašlaik Latvijas tūrisma nozare Eiropas tūristam nebūt nav tik pieejama, kaut vai tāpēc, ka jau tagad janvārī viesnīcu vasaras sezonai 60% gadījumu rezervēt vairs nevar, gan tāpēc, ka Latvijas viesmīlības un tūrisma nozares personāls lielākoties daudzmaz zina angļu valodu, taču citas svešvalodas, piemēram, zviedru vai franču valodu nepārvalda. Pēc Alda Kušķa domām Latvijā ir brīva vieta jauniem, kvalitatīviem un cenas ziņā pieņemamam produktiem. Viņš izstādi Balttour aicināja apmeklēt ne tikai tos, kurus interesē pašiem ceļot, bet arī tos, kuri izstādē meklētu savu nākamo darbavietu vai arī tos, kuri gribētu smelties idejas jaunam biznesam tūrisma jomā.

ALTA viceprezidente Irēna Riekstiņa uzsvēra, ka izstāde Balttour ir kā tūrisma nozares spogulis, kas gan informē Latvijas sabiedrību un ārzemju partnerus par pieejamajiem tūrisma produktiem, gan rīko dažādus pasākumus- seminārus, loterijas u.c..

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Jakubaitis 02/01/2008 16:08 Gribu visu redzēt ŠEIT!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 17.05.2024 AAE - Dubaija! Latvia Tours
Saules un jūras baudītājiem piemērotākais laiks ir pavasaris un rudens, jo tieši tad var iegūt lielisku iedegumu, bet vakaros atvēsināties kādā | Skatīt vairāk
no 736.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 17.05.2024 Pavasara ziedi Pakrojā! Nikos Travel
Pavasaris pašā plaukumā. Laiks doties ekskursijā uz Pakroju, kur krāšņi jo krāšņi zied narcises un tulpes... Pa ceļam ZS Līcīši un Šauļi | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90669107sec.