Prāgā tiek atklāta Aijas Zariņas mākslas darbu izstāde

Ar Latvijas Ārlietu ministrijas atbalstu 6.februārī Prāgā tika atklāta latviešu mākslinieces Aijas Zariņas jaunāko darbu izstāde laikmetīgās mākslas muzejā Kampa. Tās iniciatore ir Latvijas vēstniece Čehijā Argita Daudze, mākslinieces darbus Rīgā izvēlējās čehu mākslas mecenāte Meda Mladeka, projektu īstenoja kuratore Elita Ansone sadarbībā ar Kampa muzeja darbiniecēm.

Latvijas vēstniece Argita Daudze atzīmēja, ka Aijas Zariņas izstāde kā izcils kultūras pasākums Prāgā aizsāk gadu, kurā Latvijas valstiskumam apritēs 90 gadu.

Izstādes atklāšanā uzrunu teica Kampa muzeja dibinātāja Meda Mladeka, māksliniece Aija Zariņa, Latvijas vēstniece Argita Daudze, Prāgas centra administratīvā rajona mērs Petrs Hejma, Latvijas Mākslas muzeja direktore Māra Lāce un izstādes kuratore Elita Ansone.

Aija Zariņa savā runā uzsvēra kultūras un mākslas lielo nozīmi starptautisko vērtību saglabāšanā un to, ka viņai ir liels gods būt šīs misijas dalībniecei.

Starp daudzajiem izstādes apmeklētājiem bija gan mākslas aprindu, gan diplomātiskā korpusa, gan arī citu ievērojamu aprindu pārstāvji.

Par godu šai izstādei ir izdots katalogs ar Rietumu Bankas finansiālu atbalstu.

Izstāde Kampa muzejā būs apskatāma līdz 23. martam.

Laikmetīgā mākslas muzejs Kampa atrodas netālu no Kārļa tilta Prāgā, un tas ir ievērojams ar to, ka tā dibinātāja un ievērojamā mākslas mecenāte Meda Mladeka kolekcijas veidošanā īpašu uzmanību veltījusi Centrāleiropas modernajai mākslai un tās popularizēšanai. Paralēli muzeja pastāvīgajai ekspozīcijai regulāri tiek rīkotas arī individuālu mākslinieku darbu izstādes, piemēram, Endija Vorhola, Joko Ono un Jozefa Boisa izstādes.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
Latvija 65 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 18.05.2024 DZELTENAIS SKRĒJIENS | Engurē Tukuma TIC
Vai esi jau izplānojis, kā pavadīsi 18.maiju? Engurē tevi gaida aizraujošs skrējiens. Piesaki savu dalību līdz 14.05. un saņem personalizētu | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08111119sec.