Sabiedriskajai apspriešanai nodos Rīgas kultūras celtņu detālplānojumu

Pilsētas attīstības komiteja vakar akceptēja Rīgas domes lēmuma projektu, kurā paredz nodot sabiedriskajai apspriešanai un atzinuma saņemšanai Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Akustiskās koncertzāles, kā arī tām piegulošo teritoriju detālplānojuma pirmo redakciju.

Detālplānojuma teritorijas kopējā platība ir 20,4 ha. Detālplānojuma mērķis ir noteikt infrastruktūras nodrošinājuma attīstības iespējas un risinājumus Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Rīgas koncertzāles būvniecībai paredzētajai teritorijai.

Rīgas koncertzāles novietne uz AB dambja noteikta, respektējot starptautiskā arhitektūras konkursa rezultātus un izstrādes stadijā esošo koncertzāles funkcionālo programmu, saglabājot skatu uz Vecrīgas panorāmu un pietiekami platu ainavisko spoguli starp AB dambi un Klīversalas krastmalu.

Pirmajā posmā (2012.g.) paredzēti risinājumi, kas iekļaujas esošajā transporta organizācijā (Akmens tilts tiek izmantots jebkura veida transporta kustībai); 2012.g. izvēlēts, ņemot vērā plānoto LNB un Koncertzāles izbūves laiku. Otrajā posmā (2018.g.) paredzēti risinājumi, kas atbilst Rīgas teritorijas plānojuma 2006.–2018. gadam un Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma transporta attīstības risinājumam (Akmens tilts tiek izmantots sabiedriskajam transportam, velosatiksmei un gājēju kustībai); 2018.g.izvēlēts, ņemot vērā Rīgas attīstības plāna realizācijas laiku.

Detālplānojuma izstrādes ierosinātājs ir Valsts aģentūra „Jaunie „Trīs brāļi””. Detālplānojumu izstrādājis uzņēmums SIA „Arhitektu birojs „Ģelzis – Šmits – Arhetips” sadarbībā ar apakšuzņēmējiem SIA „Arhitekta E. Bērziņa birojs”, SIA „Grupa 93” un SIA „E. Daniševska” birojs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 18.05.2024 Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51579189sec.