Rīgas centrā ieradīsies tropu lietus mežu pirmiedzīvotāji

Ja Jums vēl nav laimējies pabūt krāšņajos tropu lietus mežos un vaigu vaigā sastapt lietus mežu pirmiedzīvotājus, Jums ir iespēja to izdarīt neklātienē, atnākot uz Latvijas Dabas muzeju, kurā no 1. marta līdz 27. aprīlim būs apskatāma izstāde „Tropu lietus meži – tuvu vai tālu?”.

Izstāde „Tropu lietus meži – tuvu vai tālu?” dos priekšstatu par to, kur un kā veidojušies tropu lietus meži, kāda ir to ekoloģija, ar ko šie meži atšķiras no mērenās joslas mežiem un kā ir iespējama milzīgā augu un dzīvnieku sugu daudzveidības līdzāspastāvēšana platībā, kas nepārsniedz 6% no sauszemes teritorijas.

Pārsteidzoša un izzinoša apmeklētājiem būs izstādes sadaļa par tropu lietus mežu pirmiedzīvotāju ciltīm no Amazones baseina, Jaungvinejas un Okeānijas salām, kas tapusi sadarbībā ar Vācijas pētnieku doktoru Rolandu Garvi. Foto un video materiāli, kā arī daudzi sadzīves priekšmeti atspoguļos šo cilvēku sadzīvi, tradīcijas, ģērbšanās un greznošanās paradumus. Šīm ciltīm ir daudz kopīga, tomēr katrai izveidojušās arī savas īpatnējas tradīcijas un uzskati. Katrai ciltij ir savi iniciācijas (iesvētīšanas) rituāli, pat tādi kā lēkšana no 30 m augsta torņa ar liānu, piesietu pie potītes. Lai izgreznotu ķermeni, pirmiedzīvotāji izmanto gan krāsvielas, gan spalvu un pūku rotas, gan nelielus kociņus ievēršanai ādā īpaši izdurtos caurumos. Savukārt kāda Jaungvinejas cilts nēsā deguna starpsienā iespraustu lielu cūkas ilkni. Apģērbs karstajā klimatā nav īpaši nepieciešams, tomēr dažu ķermeņa daļu pasargāšanai izmanto izdobtus ķirbjaugus, riekstu čaumalas, banānu lapas.

Izstādes ietvaros 29. februārī plkst. 15.00 būs iespēja apmeklēt Dr. Rolanda Garves lekciju „Paslēpušies Amazones lietus mežos: Zoé indiāņu sadzīve, tradīcijas un rituāli”. Zoé indiāņi ir viena no pasaules mazākajām ciltīm, kam ir ļoti interesantas un neparastas tradīcijas un rituāli. Pašreiz Zoé indiāņu apdzīvotajā teritorijā ir ierīkots rezervāts, kurā cilvēkiem no malas ieeja ir liegta.

Izstādes norises laikā skolēnu grupām būs iespēja piedalīties nodarbībā „Tropu lietus meži – tuvu vai tālu

Ielūdzam Jūs uz izstādes „Tropu lietus meži – tuvu vai tālu?” atklāšanu š.g. 29. februārī plkst. 14.00 Latvijas Dabas muzejā, K. Barona ielā 4!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Naukšēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.maijā no plkst.19.00- 01.00 aicinām uz muzeju nakti Naukšēnu Cilvēkmuzejā, iepazīstot muzeju citā gaisotnē! | Skatīt vairāk
50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē Estravel Latvia
AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. // | Skatīt vairāk
no 249 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57943296sec.