Valmiera 725 gadu jubileju atzīmēs ar daudzveidīgu pasākumu programmu

Valmieras pilsēta no 7.līdz 9.augustam ar daudzveidīgu un interesantu pasākumu programmu atzīmēs 725 gadu jubileju. Pilsētas svētkiem izvēlēta devīze Teic man, Gauja, Valmieras stāstu.

Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja vietniece Anita Upeniece pastāstīja, ka 725. jubileja sāksies ceturtdienas, 7.augusta, vakarā ar koncertu J.Daliņa stadionā.

Piektdien, 8.augustā, Valmieras Novadpētniecības muzejā tiks atklāta Pasaules latviešu mākslas izstāde, kā arī pastāvīgā ekspozīcija par pilsētas vēsturi. Vakarpusē pilsdrupās notiks 725 gadu jubilejas atklāšanas koncerts. Savukārt laukuma iepretim Kultūras centram tiks atklāta tēlnieka Andra Vārpas skulptūra Gaismas strūklaka. Būs gaismas un mūzikas uzdevums pie Gaujas. Pirms pusnakts vecpilsētas teritorijā varēs vērot brīvdabas digitālo izstādi Gaujas pastkartes un ar romantisku Torņu mūziku, svecēm, svētku smaržu un garšu baudīt Noskaņu nakti Valmierā.

Sestdien, 9.augustā, Valmieras jubileja turpināsies ar Svētku tirdziņu Jubilejas kliņģeris Rātslaukumā un vecpilsētā, kurā būs gan tirgošanās un kaulēšanās, gan dziedāšana un dejošana un citas aktivitātes. Interesenti būs aicināti uz Vislatvijas pasākumu Medus diena 2008.

Savukārt 20:00 Valmieras estrādē norisināsies svētku koncerts Valmiera svin!, kura laikā tiks sumināti arī titulu Goda valmierietis un Gada valmierietis ieguvēji. Svētkus noslēgs balle.

Pilsētas jubilejas nedēļā Valmiera kļūs arī par Vidzemes bērnu galvaspilsētu, jo 5.līdz 9.augustam dažāda vecuma bērniem būs iespēja piedalīties mākslu festivālā. Pasākumā Valmiera - Vidzemes bērnu galvaspilsēta iecerēts pilsētā pulcēt bērnu kolektīvus, kas nodarbojas gan ar dziedāšanu un dejošanu, gan pārstāv citus mākslas veidus, kā arī sportistus. Visu festivāla nedēļu bērni darbosies nometnēs, radošajās darbnīcās un meistarklasēs, attīstot savas prasmes un zināšanas. Savukārt katras dienas noslēgumā ikviens interesents varēs vērot bērnu sniegumu un paveikto uz pasākuma galvenās skatuves kopā ar sevi jau pierādījušiem māksliniekiem. Festivālā darbosies arī publiskā meistarklases, kurās varēs līdzdarboties ikviens mazais valmierietis vai pilsētas viesis.

Papildus informāciju par Valmieras pilsētas 725 gadu jubilejas pasākumiem lasiet Valmieras mājas lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 17.05.2024 Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54810691sec.