Tukumā varēs iepazīties ar Deju svētku kocertuzvedumu

Šo svētdien, 20.aprīlī, plkst.16.00, Tukuma kultūras namā notiks XXIV Vispārējo latviešu dziesmu un XIV Deju svētku koncertuzveduma „No sirsniņas sirsniņai” koncerts, kurā dejos Jelgavas, Tukuma un Saldus dejotāji.

Koncerta idejas pamatā ir ziņģe, tās dzīvotspēja tautā. Šoreiz ziņģu pavadīta, deja stāstīs par lauku puiša mīlestību, laimes meklējumiem pilsētā un atgriešanos mājās. Dziesmu un deju svētku laikā koncertuzvedumā „No sirsniņas sirsniņai“ Ķīpsalas hallē varēs redzēt filmu kadru montāžu savienojumā ar mūziku, tekstu un horeogrāfiju. Tas veidos sentimenta, naivuma, patīkamas smeldzes un atpazīstamu klišeju buķeti, vienlaicīgi ļaujot no malas un ar humoru uztvert ziņģes fenomenu.

Paralēli gatavošanās darbam šīs vasaras Dziesmu un deju svētkiem Kurzemes dejotāji jau aktīvi strādā pie Kurzemes novada deju svētku 2009 repertuāra un rīkošanas jautājumiem. Kurzemē – Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu, Tukuma, Jūrmalas un Ventspils pilsētās un rajonos – 68 tautas deju kolektīvos dejo ap 1500 dejotāju.

Atzīmējot būtisko nepieciešamību sekmēt deju lielkoncertu kopdejošanas tradīcijas, Kurzemes deju speciālisti un horeogrāfi uzsākuši darbu pie nākamo Kurzemes novada Deju svētku 2009.gadā izveides, kuros tiktu plaši atklāta Kurzemes horeogrāfu radošā darbība, tautas dejas vieta un loma latviskās dzīvesziņas saglabāšanā. Pēdējie Kurzemes novada Deju svētki notika 2005.gadā Aizputē (Liepājas rajons), kuri apvienoja jauniešu, vidējās un vecākās paaudzes deju kolektīvus. Pirms tam Kurzemes novada Deju svētki bija notikuši tikai 1997.gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 25.05.2024 “ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 25.05.2024 Siguldas pilsētas svētki Siguldas novada TIC
25. maijā aicinām uz “Radīts Siguldā” parādi, koncertiem, svētku restorānemi, svētku gājienu, kā arī papildus aktivitātēm Siguldā. Gaidīsim | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.72904706sec.