Pavasarīgs ceļojums "Zaļajā Rīgā"

Rīga ne velti bieži tiek dēvēta par ir zaļu pilsētu, jo tā spēj piedāvāt plašas atpūtas iespējas arī tiem, kurus īpaši saista daba. Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centra rīkotajā seminārā Unikālā Rīgas daba tika diskutēts, kas ceļojumu vai atpūtas vietu padara īpašu, un kas varētu noderēt gan tūrisma firmām, kas uzņem vietējos un ārvalstu ceļotājus, gan viesu mājām un naktsmītnēm.

Piemēram, tiem ceļotājiem, kurus vilina atpūta pie dabas vai retas augu sugas, kā arī vēsture, varētu piedāvāt tūri par Rīgas parkiem un skvēriem. Rīgas domes Vides departamenta Dabas aizsardzības nodaļas vadītāja p.i. Jānis Švinskis pastāstīja, ka Rīgā pašlaik ir 28 parki un dārzi, kā arī 71 skvērs, kopā aptuveni 284 hektāru platībā. Parku un dārzu izveide ārpus noslēgtajām muižu un klosteru teritorijām sākta 18. gadsimtā. Dārza mākslas meistari tolaik veidojuši, piemēram, Ķeizardārzu, Hammera un Šampētera dārzu u.c., vēlāk tikuši izveidoti arī Arkādija parks, Vērmanes dārzs u.c. Par Rīgas apstādījumu sistēmas pamatlicēju tiekot uzskatīts vācietis Georgs Kūfalts, kas veidojis Vērmanes, Strēlnieku, Vieturdārzu u.c. Vēlāk, sakot ar 1920. gadu, Rīgas parku apstādījumos puķes un apstādījumi ienākuši ar dārzu mākslas meistara latvieša Andreja Zeidaka gādību. Savukārt pēc 2. pasaules kara dārzi un skvēri nereti radušies nopostīto māju vietā. Tā radies piemēram, Līvu laukums.

Baltijas parkos un dārzos iespējams apskatīt retas un interesantas koku sugas, piemēram, divdaivu ginku, zirgkastaņus, Amerikas dzeltenkoku, Amūras korķakoku, kā arī daudzus dižkokus. Savukārt aizsargājamajās dabas teritorijās dabas draugi var cerēt ieraudzīt kādu no augu vai dzīvnieku sugām, kas ir retums ne tikai Latvijā un citur Eiropā, bet arī pasaulē – garlūpas racēlapsene, lielais ķīris, lapu praulgrauzis u.c.. Savukārt, piemēram, Piejūras dabas parkā var vērot putnus vai savvaļas govis, kas pļauj (noēd) zāli. Daudzos parkos tūristi var vienkārši atpūsties, sauļoties, nodarboties ar kādu sporta veidu u.c., savukārt pastaigas Rīgas pilsētas mežos, kuros dominē priede, īpaši ieteicamas esot tiem, kuri sirgst ar kādu plaušu kaiti.

Trīs jaunas aizsargājamās dabas teritorijas, kurās lielas atpūtnieku aktivitātes nav vēlamas, ieplānots izveidot Strazdumuižā, Saules dārzā un Kokneses prospektā. Rīgā tiekot domāts arī par Rīgas sadraudzības pilsētas Japānā - Kobes dārza izveidi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.05.2024 - 28.05.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Grupas "Skyforger" koncerts Valmierā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8.jūnijā plkst. 20.00 jaudīgi un vērienīgi vasaras koncertsezonu Valmieras estrādē atklās folkmetāla grupa “Skyforger”. | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 31.05.2024 Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38826895sec.