Somu muzikālais tandēms uzstājas kopā ar Sinfonietta Rīga

Sinfonietta Rīga kopā ar pasaulslaveno mecosoprānu Moniku Grūpu un Latvijā jau iepazīto diriģentu Juhu Kangasu sniegs izsmalcinātu koncertu piektdien, 9. maijā pl. 19:00 Mazajā Ģildē. Šīs koncertprogrammas kulminācija būs Volfganga Amadeja Mocarta operu un koncertārijas viesu interpretācijā.

“Es esmu ļoti priecīga pirmoreiz doties uz skaisto Rīgu ar koncertprogrammu, kura ietver manas mīļākās operu ārijas. Arī Juha Kangass ar savu Ostrobotnijas kamerorķestri un tā unikāli individuālo skaņu ir atradis īpašu vietu manā sirdī. Ar Juhu sadarbojamies jau ilgus gadus un kopā esam ierakstījuši divus lieliskus CD. Vienmēr ar lielu respektu vērtēju viņu kā lielisku mūziķi,” par gaidāmo koncertu Rīgā stāsta pasaulslavenā soliste Monika Grūpa.

Šoreiz programmā Ludviga van Bēthovena elegantā un asprātīgu elementu pārpilnā Astotā simfonija un zviedru komponista Lāša Ērika Lāšsona žanrisko ainiņu attēlojums Pastorālajā svītā. Gaidītākais vakara pārsteigums nepārprotami ir Volfganga Amadeja Mocarta operu un koncertārijas solistes Monikas Grūpas izpildījumā, kā arī uvertīra no operas Tita žēlsirdība.

Diriģents Juha Kangass viesojies Rīga un jau uzstājies kopā ar Sinfonietta Rīga, bet atkal ar prieku šeit atgriežas: „Sinfonietta Rīga mani piesaista ar savu spēles manieri, ir interesanti strādāt ar mūziķiem, kuriem ir prieks par to, ko viņi dara. Tāpat aizsāktā sadarbība ar lielisko mecosoprānu Moniku Grūpu ir kā savstarpēji papildinošs skats uz lietām, stiliem un to izpratni. Kopā esam gan koncertējuši, gan ierakstījuši CD, bet nekad neesam atskaņojuši Mocarta ārijas! Tas būs aizraujoši!”

Somu mecosoprāna Monikas Grūpas plaša spektra karjeras pamats ir drosme repertuāra izvēlē, kas iekļauj sevī gan baroka mūzikas bagātības, gan klasikas meistaru un modernās mūzikas spektru. Monika Grūpa uzstājusies pasaules slavenākajos operteātros, kā arī kopā ar pasaulē atzītākajiem orķestriem, piemēram, Bostonas Simfonisko orķestri, Londonas Filharmoniķiem, Štutgartes Radio Simfonisko orķestris u.d.c. Operas lomas ietver Kerubīno (Figaro kāzas), Sesto (Tita žēlsirdība), Cerlīna (Dons Žuans), Karmena, Melizanda (Peleass un Melizanda) u.d.c. Dziedātāja saņēmusi starptautisku atzinību par baroka mūzikas interpretāciju. Laikraksts The New York Times rakstīja, ka „Monika Grūpa savu balsi Melizandas lomā izmantoja tik skaisti, eleganti un inteliģenti”.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, kā arī rezervēt www.sinfoniettariga.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 26.05.2024 🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā! Latvia Tours
Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu. | Skatīt vairāk
no 425.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62771082sec.