Iznāks žurnāla GEO pirmais numurs latviešu valodā [1]

Ikdienā mēs esam pieraduši uz pasauli ap sevi raudzīties no dažādiem vairāk vai mazāk tradicionāliem skatu punktiem.

No 9. maija Latvijā iznāks starptautiski augstu novērtētais žurnāls GEO latviešu valodā, kas piedāvās lasītājiem iepazīt pasauli no cita – savādāka – skatu punkta.

Žurnāls GEO – tās ir izcilās pasaules labāko autoru fotogrāfijas un personificēta augstākās klases žurnālistika – unikālas, aizraujošas un intriģējošas reportāžas no visas pasaules, kas rada lasītājam neatkārtojamu klātbūtnes efektu.

GEO ir žurnāls inteliģentam un zinātkāram lasītājam jebkurā vecumā, kas alkst uzzināt par unikāliem zinātnes atklājumiem un tehnoloģiju sasniegumiem, izprast uz zemes notiekošo procesu likumsakarības, iepazīt pasaules tautu kultūru tradīciju daudzveidību, doties aizraujošos ceļojumos un ekspedīcijās uz cilvēka neskartiem un šķietami nepieejamiem galamērķiem no Arktikas līdz Antarktīdai, gūt jaunus iespaidus, neizejot no mājas.

Kaut arī žurnāla nosaukums rosina asociācijas ar ģeogrāfiju vai zemi, žurnāla tēmu loks ir daudz plašāks – tas ietver dabu, ekoloģiju, arheoloģiju, jaunas tehnoloģijas, kultūras vēsturi un etnoloģiju, medicīnu, psiholoģiju, būtiskāko uzsvaru liekot uz cilvēku.

Katram GEO numuram ir viena galvenā tēma. Pirmajā – maija numurā – tie ir planētas tuksneši. Pirmajā numurā lasītājs atradīs gan skarbo un traģisko klejotāja tuarega Kalakoas dzīves stāstu, gan elpu aizraujošas, teju sirreālas fotoainavas no pasaules tuksnešiem, gan pierādījumus hipotēzei, ka pirms 6000 gadu Sahāra bija zaļojošs, ūdeņiem bagāts apgabals.

Vēl arī atskats uz GEO organizēto ekspedīciju eksotiskām zivīm pārbagātajā Radža Ampatas arhipelāgā pie Jaungvinejas, stāsts par to, kā atdzimst Kambodžas tempļu dejotājas – gan dzīvās, gan akmenī kaltās. GEO pēta arī cilvēkus, kuri dzīvo divās pasaulēs – īstajā un virtuālajā – un mēģina noskaidrot, kas viņus vilina kibertelpā.

Kaspars Ozols, žurnāla GEO galvenais redaktors:

„Latvieši vienmēr ir bijuši aizrautīgi un inteliģenti lasītāji, kas augstu vērtē kvalitatīvu, izziņas bagātu lasāmvielu, turklāt viņiem patīk arī ceļot. Tieši šo klātbūtnes efektu apvienojumā ar iespēju papildināt savu zināšanu bagāžu arī piedāvās žurnāls GEO.”

Žurnāls GEO ir unikāla kombinācija, kas apvieno sevī gan zinātnisko un izzinošo, gan arī aizraujošo un izklaidējošo, līdz ar to ir interesants un vērtīgs informācijas avots kā augstskolas profesoram, tā skolēnam.

„Jau tuvākajos numuros mēs stāstīsim arī par Latvijas pētnieku, žurnālistu un piedzīvojumu meklētāju ceļojumiem. Šī sadarbība ar pašmāju ekspertiem, ceļotājiem un fotogrāfiem nākotnē kļūs tikai plašāka un daudzveidīgāka,” piebilst Kaspars Ozols.

GEO ir vairāk nekā tikai žurnāls. Jau rudenī lasītājiem un ikvienam interesentam būs pieejama arī GEO interneta mājas lapa, kas piedāvās bagātīgu, interaktīvu un dažāda vecuma auditorijai saistošu saturu.

Pirmais žurnāla GEO numurs iznāca Vācijā 1967. gadā, tam sekoja ne mazāk veiksmīgi izdevumi Francijā, Spānijā un Krievijā. Šobrīd GEO iznāk 17 valstīs, un maijā tām pievienosies arī Latvija, Lietuva un Igaunija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 lasītāja 05/07/2008 12:01 Lieliski, šī patiešām ir laba ziņa. Līdz šim centos lasīt izdevumu krievu valodā. Iespējams, pat abonēšu.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 15.05.2024 Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā Liepājas reģiona TIB
25. maijā Liepājas koncertzālē uzstāsies "Raxtu Raxti" un "Sinfonietta Rīga". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 15.05.2024 Japānas lietišķās mākslas izstāde Liepājas reģiona TIB
No 16. maija līdz 30. jūnijam Liepājas muzejā būs skatāma Japānas lietišķās mākslas izstāde | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78987479sec.