Unikālajai dvīņu pilsētai Valgai-Valkai šogad 424 gadi

Pasaules unikālajai dvīņu pilsētai Valgai-Valkai ir tradīcija- kopīgi atzīmēt pilsētas dzimšanas dienu. 1 pilsētai 2 valstīs šogad aprit 424 gadi kopš karalis Stefans Batorijs piešķīra tai pilsētas tiesības, bet 722 gadi kopš vieta pirmo reizi minēta rakstos.

Šogad pēc fizisko robežu noņemšanas un pievienošanās Šengenas bezvīzu telpai Latvijas Ziemeļu vārtos un Igaunijas Dienvidu vārtos no 6.- 8. jūnijam tiks gatavota īpaša svētku programma, kur caur dažādiem kultūras, sporta un izklaides pasākumiem tiks apspēlēta galvenā tēma: Valga-Valka bez robežām.

Valkas pilsētas dome aicina pieteikties amatniekus Valkas/Valgas pilsētas svētku lielajam amatnieku gadatirgum, kas norisināsies 6. un 7.jūnijā!

Piektdien un sestdien visas dienas garumā, aptverot Rīgas-Raja un Raiņa-Sõpruse robežpārejas un kopīgās robežupes Pedeles krastus, būs lielais amatnieku gadatirgus mākslinieku radošās darbnīcas un tirdzniecība, uz skatuves uzstāsies Valgas un Valkas mākslinieciskie kolektīvi, laukumā būs aplūkojami Igaunijas un Latvijas spēka struktūru un suņu paraugdemonstrējumi, varēs piedalīties sacensībās ar gaisa bisēm, bērnu programmās, atrakcijās un rotaļās, varēs izbraukt ponija pajūgā un ekskursijā ar gaisa balonu. Lielajās ēdināšanas un alus teltīs vienlaicīgi varēs pamieloties ar Igaunijas un Latvijas produkciju.

Piektdienas pēcpusdienā Valgas Jāņa baznīcā atkal skanēs Eiropā retās ērģeles, uz kurām atskaņos igauņu tautasdziesmu apdares. Tai pat vakarā lieliska iespēja noskatīties ievērojamā Igaunijas Robežsargu orķestra defilē maršējumu mūzikas pavadījumā, pēc tam Valkas Lugažu laukumā lielā robežballe ar šova Zvaigžņu lietus dalībnieku, Andra Niklaviča un igauņu solista Üllara Jörberga piedalīšanos, bet pusnaktī gadatirgus laukumā sāksies nakts kino seansi.

Sestdienas rītā Valkas skvērā muzicēs Vidzemes pūtēju orķestris, Valkas baznīcā Liepājas zvanu ansamblis, bet pusdienlaikā risināsies ikgadējais Spēkavīru turnīrs.

Sestdienas vakarā Lugažu laukumā būs vakara koncerts, kur uzstāsies arī lietuviešu ansamblis Tuto, gadatirgus laukumā sāksies motociklu parāde un prezentācija, kas noslēgsies ar Igaunijas vispopulārākā rokansambļa Terminaator koncertu, bet vakarā pie Tēraudskolas risināsies Starptautiskā Čuguna mākslas simpozija noslēguma pasākums.

Svētdienas svētku programma iesāksies ar populāro Laivu ralliju Pedeles upē, kur var piedalīties ikviens ar jebkādu bezmotora ūdens transporta līdzekli un šā gada maršruts sniegsies pāri robežai. Turpat netālajā laukumā Igaunijas līnijdeju asociācija rīkos lielo koncertu un masu līnijdeju un katri deju apmācību, Valkas pusē pēcpusdienā ar izrādi viesosies teātra trupa no Izraēlas, bet svētkus noslēgs lielais koncerts Valgā. Svētku programmas un koncerti pārsvarā bez maksas. Sekojiet reklāmai!

Uz tikšanos Valkā- pilsētā, kur sākas Latvija un Valgā- pilsētā, kur sakas Igaunija!

Pieteikties Valkas Uzņēmējdarbības atbalsta un tūrisma informācijas centrā, Rīgas ielā 22, Valkā vai pa tālr. +371 64725522, +371 26446602, e-pasts tic@valka.lv

 

Atgādinājums pilsētas iedzīvotājiem un viesiem!

No 5. līdz 8. jūnijam Latvijas un Igaunijas dvīņu pilsēta Valka-Valga plaši atzīmēssavu dzimšanas dienu, kuras ietvaros notiks dažādi kultūra, izklaides, sportapasākumi un gadatirgus abās pilsētās vienlaicīgi. AicināmValkas-Valgas pilsētu svētku laikāpilsētas iedzīvotājiemun viesiem pievērst uzmanību tam, lai apmeklējot šos pasākumus līdzi būtu derīgs ceļošanas dokuments.

Kā zināms no 2007.gada 21.decembra Latvija ir pievienojusies Šengenas līguma dalībvalstu kopienai. Ar pievienošanos Šengenas līguma zonai, tika „atvērta” robeža, līdz ar ko tika atcelta robežkontrole uz robežām ar Lietuvu un Igauniju.

Vienlaicīgi atgādinām, ka ceļošanas kārtība nav mainījusies, un tas nozīmē, ka ceļojot pa Šengenas līguma dalībvalstīm, līdzi jābūt pasei vai citam derīgam ceļošanas dokumentam, tas ir, identifikācijas karte, kurā norādīts, ka tā derīga ceļošanai. Daudzi cilvēki uzskata, ka autovadītāja apliecība arī ir ceļošanas dokuments, taču, tā nebūt nav. Tāpat arī, cilvēkiem ieceļojot citā Šengenas dalībvalstī un apmetoties tūrisma mītnē, ir jāveic reģistrācija, kuras laikā arī nepieciešams uzrādīt ceļošanas dokumentu.

Šengenas līguma dalībvalstu policijas amatpersonām ir tiesības pārbaudīt personu dokumentus katras valsts iekšienē, Latvijā šādas tiesības ir arī Valsts robežsardzei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 25.05.2024 Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds Valmieras novada Tūrisma pārvalde
24. maijā plkst. 20.00 aicinām uz skaistu un sirsnīgu koncertu Mujānu biedrības namā, kurā muzicēs Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds! | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 24.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 25.05.2024 25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē Estravel Latvia
AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. // | Skatīt vairāk
no 249 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70017815sec.