Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā izstāde "...vieta pie galda..."

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) izstāde no 10.06. - 15.06.2008 būs skatāma izstāde ”...vieta pie galda....” pie mums atceļojusi no Itālijas, un to veidojuši Lombardijas provinces daiļamatnieki, sadarbībā ar arhitektiem un dizaineriem. Ar mākslas līdzekļiem risinātā tēma – galda klājums –ir pētījums un reizē arī jauns, transformēts skatījums uz Lombardijas iedzīvotāju tradicionālajiem maltīšu rituāliem.

”Vieta pie galda” filozofiskā nozīmē, protams, ietver sevī tradīciju, bet pakāpeniski šis jēdziens pārtop, iegūstot jaunas formas un saturu, un reizē ar to tiek apgūti jauni priekšmetu izejmateriāli, kas atbilst mūsdienu modernās dzīves vajadzībām un prasībām.

Pateicoties Lombardijas reģiona organizācijām „Crafts and Services” un „Unioncamere Lombardia”, šis pētījums, kurš sākotnēji bija iecerēts tikai kā daiļamatnieku veidots kultūras projekts, ir ieguvis jaunu kvalitāti. Tas kļuvis par pamatu izstādei, kura tiek eksponēta Itālijas Kultūras centros un kultūras apmaiņas vietās visā pasaulē, sniedzot zināšanas par Itālijas kultūru un sekmējot tās kultūras atpazīstamību.

Lai iedzīvotāji pēc iespējas labāk saprastu iecerētā projekta mērķus, izraudzītais projekta objekts bija „galds”, un ar to saistītās lietas, kas kopējas visas pasaules kultūrām. Šādi arī paši daiļamatnieki var iegūt iespējas sava darba salīdzināšanai, vērojot, kādā stilā katrs no viņiem strādā un kā, savstarpēji smeļoties pieredzi, varētu turpināt attīstīties nākotnē.

Lombardijas daiļamatnieku meistaru darbos izmantoti tradicionāli materiāli, atbilstoši katrai Lombardijas provinces ģeogrāfiskajai atrašanās vietai – atkarībā no tā, vai tā atrodas ielejās vai līdzenumos.

Izstādē var redzēt gan tradicionāli veidotu, gan konceptuāli jaunu keramiku, darbus no ziepjakmens (pietra ollare), izstrādājumus no zīda un kokvilnas, kā arī tekstilijas, kurās tiek izmantots metalizēts diegs, apsudrabots metāls vai pat otrreizēji pārstrādāta plastmasa. Izstāde noris organizācijas ARTIGIANARTE paspārnē, kas Itālijā uzņēmusies rūpes par visas plašās amatniecības nozares attīstību, īpašu uzmanību veltot tās mākslinieciskajam līmenim un virzieniem.

Jau no pirmajām dibināšanas dienām šī organizācija ir sekmējusi jaunu tehnoloģiju apgūšanu un rūpējusies par izsmalcinātas estētikas un mākslinieciskuma kritēriju stingru ievērošanu, kas ir Lombardijas daiļamatnieku stiprā puse, it īpaši telpu dekorēšanas un aksesuāru izmantošanas ziņā.

Muzejs izsaka vissirsnīgāko pateicību Itālijas vēstniecībai Rīgā par iespēju parādīt šo izstādi Latvijas skatītājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
🇹🇳 Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze! Latvia Tours
Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve. | Skatīt vairāk
no 325.00 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72967601sec.