Aicina pievienoties Velo maratonam "Barona taka"

Šovasar, kā ik gadu ierasts, no 7. – 23.jūlijam, „Projekts Pēdas” aicina ļauties veselīgā un videi draudzīgā pārvietošanās līdzekļa: velosipēda valdzinājumam, lai apceļojot daļu Igaunijas un Latvijas, iepazītu kultūru un dabas vienreizību, kā arī popularizētu zaļā dzīvesveida pozitīvo ietekmi uz cilvēka veselību – kā fizisko, tā garīgo!

Velomaratona maršruts ir unikāls, jo tā veidošana notikusi pēc kartes iezīmētā ceļa, kuru kājām, pirms aptuveni 150 gadiem veicis Latvju Dainu tēvs – Krišjānis Barons no savas studiju vietas Tērbatas (tagadējā Tartu, Igaunija) uz mājām Dundagā (Ziemeļkurzemē, Latvija), kopumā vairāk kā 1000 km. Šī pārgājiena laikā Barons aicinājis cilvēkus vākt tautas dziesmas, kuras vēlāk apkopojot tapis slavenais Dainu skapis.

Maršruta izstrādi dabā veikuši „Projekta Pēdas” dalībnieki, izvēloties maksimāli drošus ceļus ar samazinātu satiksmes plūsmu, lai izbēgtu iespējamus negadījumus, tajā pat laikā atrodot interesantus dabas un kultūrvēstures pieminekļus. Tāpat distance sadalīta līdzīgi visām 17 dienām, ietverot arī nakšņošanas vietas. Četru gadu laikā maršruts ir iepazīts, taču ik gadu vietās, kurās atgriežamies, mūs sagaida ar ko jaunu un interesantu! Tradicionāli vietās, kurās iegriežas velomaratons, tā dalībnieki nāk talkā vietējām pašvaldībām un iedzīvotājiem, un aicina kopīgiem spēkiem talkot piesārņotajās teritorijās. Arī šogad esam izsūtījuši vēstules visām pašvaldībām, ar aicinājumu sadarboties – gan organizējot talkas, gan stādot kokus.

Nozīmīgs aspekts velobraucienam ir tā absolūtais demokrātijas princips, kas ietver gan to, ka velobraucienam nav dalības maksas, gan to, ka tajā aicināti piedalīties visi interesenti, turklāt izvēloties vai braukt visu maršrutu, vai kādu konkrētu velobrauciena dienu vai posmu.

„Barona taka” maršruts:


7. jūlijs: STARTS Tartu – Otepe

8.julijs: Otepe - Valga (Igaunija) - Valka - Gaujas krasts

9. jūlijs: Gaujas krasts – Smiltene – Rauna

10. jūlijs: Rauna – Bērzkrogs – Taurene – Ineši

11. jūlijs: Ineši – Ērgļi

12. jūlijs: Ērgļi – Odzienas muiža – Koknese

13. jūlijs: Koknese – Staburags – Aizkraukle – Skrīveri – Plaužu ezers

14. jūlijs: Plaužu ezers

15. jūlijs: Plaužu ezers – Nītaure

16. jūlijs: Nītaure – Līgatne – Sigulda – Krimulda

17. jūlijs: Krimulda – Sigulda – Rīga

18. jūlijs: Rīga – Slampe

18. jūlijā sadarbībā ar SEB banku velobrauciens cauri Rīgai - akcija „Mēs PAR velo”
Akcija sabiedrības uzmanības pievēršanai, lai pierādītu, ka velosipēdists ir līdztiesīgs ceļu satiksmes dalībnieks!

Sīkāka informācija par akcijas norisi sekos.


19. jūlijs: Slampe – Jaunpils – Strutele
20. jūlijs: Strutele – Irlava – Zemīte – Kandava – Sabile
21. jūlijs: Sabile
22. jūlijs: Sabile – Talsi - Dundaga

23. jūlijs: Finišs Dundagas pilī

 

 

Velobrauciena dalībniekiem līdzi jāņem: velosipēds, telts, guļammaiss, ēdiens, nauda, atstarotāji, pirmā neatliekamās palīdzības medikamenti, dokumenti u.c.

 

Par „Projektu Pēdas”:

Vides uz izglītības „Projekts Pēdas” savas darbības septiņos gados Latvijā ir iestrādājis absolūti jaunas, netradicionālas un alternatīvas metodes vides izglītības popularizēšanai un integrēšanai sabiedrībā, iesaistot ap 20 000 brīvprātīgo jauniešu, kuri Projekta rīkotajos pasākumos, ar sporta, mūzikas un mākslas palīdzību pauduši savas rūpes par vidi sev apkārt. Projekts savu darbību akcentējis uz sabiedrības izglītošanu un personu attieksmes maiņu pret sevi un vidi sev apkārt, akcentējot un popularizējot vides izglītības nozīmību cilvēka fiziskajā un garīgajā attīstībā.

Organizējot talkas, koku stādīšanas, velobraucienus, seminārus, mākslas akcijas, kā arī izdodot žurnālu „Mana Planēta”, Projekts ļoti veiksmīgi akcentē vides problēmas, kā arī popularizē un padara saprotamu zaļo dzīvesveidu sabiedrībai, jo īpaši tās aktīvākajai daļai – jauniešiem.

Sīkāka informācija par Projektu – mūsu mājas lapā – www.pedas.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47046709sec.