Mežaparkā ielīgos Jāņus

Šā gada 20 jūnijā (piektdien), sākot no plkst. 16.00 līdz pat rīta gaismai, kultūras un atpūtas parkā Mežaparks pirmo reizi notiks Jāņu ielīgošanas pasākumi, kuros aicināti piedalīties visi rīdzinieki.

No pulksten 16.00 līdz 21.30 ikviens varēs apgūt visu četru Latvijas novadu līgo rotaļas, dziesmas un tradīcijas kopā ar folkloras kopām un etnogrāfiskajām grupām "Svitene" no Zemgales, "Baļķi" no Kurzemes, "Upīte" no Latgales un "Delves" no Vidzemes.

Plkst. 21.45 netālu no Zaļā teātra tiks iekurts Jāņu ugunskurs, bet no pulksten 22.00 turpat sāksies zaļumballe, kurā muzicēansambļi "Muiža" no Vidzemes, "Trīs vīri laivā" no Latgales un kapella no Kurzemes.

Iveta Ārgale, Rīgas pašvaldības aģentūras „Mežaparks” kultūras projektu vadītāja: „Vislatviskākie svētki - vasaras saulgrieži, Rīgas iedzīvotājiem šogad paredzēti zaļākajā Rīgas vietā – Mežaparkā, kur ūdens tuvums un koku spēks veido vienu spēka vienību, kuru papildinās arī Mežaparkā sanākušo cilvēku spēks. Mēs esam apņēmības pilni, Mežaparkā iedibināt jaunu tradīciju – Jāņu ielīgošanu. Mūsuprāt Rīgā Mežaparks ir vispiemērotākā vieta šādu svētku svinēšanai.”

Par Mežaparku

Mežaparka attīstības stratēģija paredz aktīvās atpūtas vietu izveidošanu slēpošanai, veloaktivitātēm, skrituļslidošanai un atpūtai pie un uz ūdens. Jau ir ierīkotas 20 speciālas pikniku vietas, ierīkotas 2 velotrases, bērnu rotaļu laukums, atjaunoti ziedu apstādījumi un veikti citi parka labiekārtošanas darbi. Nākotnē paredzēts no jauna izveidot mūsdienīgus ēdināšanas pakalpojumus un lokālo transporta tīklu. Mežaparka teritorijā tiks organizēti dažādi kultūras un masu pasākumi, kā arī tiks piedāvāts izmantot teritoriju dažādu privātu un korporatīvu pasākumu organizēšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Naktsmītņu rezervācija Augšdaugavas novadā TAKA
Mums ir pieejams plašs nakstmītņu piedāvājumu klāsts: viesnīcas, viesu mājas, hosteļi, kempingi un telšu vietas, atpūtas kompleksi, brīvdienu un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 21.05.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Turcjas kūrorti - 22.-29.05. Estravel Latvia
Pēdējā brīža cenas atpūtai 4* un 5* kūrortos // Viss iekļauts // Izmantojiet iespēju! | Skatīt vairāk
no 325 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.90729403sec.