Valmieras 725 gadu jubileju sagaidot gaidāmi vairāki nozīmīgi pasākumi

Sagaidot Valmieras 725 gadu jubilejas svētku pasākumus, pilsētā gaidāmi vairāki plaši sarīkojumi, kurus aicināti apmeklēt gan valmierieši, gan viesi no tuvākām un tālākām Latvijas vietām.

Pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja vietniece Anita Upeniece pastāstīja, ka 16.-20.jūlijā norisināsies starptautiskais gaisa balona festivāls „Pastaiga Valmieras debesīs”. Savukārt 1.augustā Atpūtas parkā pie Gaujas notiks projekta „Dabas koncertzāle” pasākums ”Ūdens dvēsele”.

Gaisa balona lidojumi Valmieras debesīs ir tradīcija jau vairākus gadus. Arī šogad atkarībā no laika apstākļiem varēs vērot gan rīta, gan vakara lidojumus. Iecerēts, ka pasākumā piedalīsies vairāk nekā 20 ekipāžas, kuras pilotēs gan latviešu, gan ārvalstu komandas.

Savukārt jaunums Valmieras pasākumu programmā ir projekta „Dabas koncertzāle” pasākums „Ūdens dvēsele”. Vides mūzikas koncerti dažādās Latvijas vietās, arī Valmieras rajonā, līdz šim norisinājušies ārpus pilsētām. Pateicos Gaujas tuvumam un zaļās zonas bagātībai, Valmierā dabas koncerts būs baudāms gandrīz pilsētas centrā- pašā Gaujas krastā. „Dabas koncertzāle” pasākumi ir īpaši ar to, ka tajos tiek apvienota apkārtējās vides un noskaņas baudīšana ar mūziķu uzstāšanos. 2006.gadā Mazsalacā, Valtenberģu muižas parkā, mūziķi kopīgi ar zinātniekiem veidoja multimediju projektu - vides mūzikas koncertu "Dabas koncertzāle - Osmoderma eremita". Savukārt pērn pasākums "Dabas koncertzāle: Phylloscopus collybita" norisinājās Valkā un Mazsalacā.

Valmieras pilsēta no 7.līdz 9.augustam ar daudzveidīgu un interesantu pasākumu programmu atzīmēs 725 gadu jubileju. Pilsētas svētkiem izvēlēta devīze „Teic man, Gauja, Valmieras stāstu".

725.jubilejas sāksies ceturtdien, 7.augustā vakarā ar grupas „Prāta Vētra” vislatvijas koncerttūres pasākumu J.Daliņa stadionā.

Piektdien, 8.augustā Valmieras Novadpētniecības muzejā atklās Pasaules latviešu mākslas izstādi, kā arī pastāvīgo ekspozīcija par pilsētas vēsturi ‘'Teic man, Gauja, Valmieras stāstu''. Vakarpusē pilsdrupās notiks 725 gadu jubilejas atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies dūdu un bungu grupa „Auļi”, kā arī jauniešu kori u.c. Būs gaismas un mūzikas uzdevums pie Gaujas. Pirms pusnakts vecpilsētas teritorijā varēs vērot brīvdabas digitālā izstādi „Gaujas pastkartes" un ar romantisku Torņu mūziku, svecēm, svētku smaržu un garšu baudīt „Noskaņu nakti Valmierā". Bet pusnaktī pēc rekonstrukcijas tiks atklāta Dzirnavu ezeriņa promenāde.

Sestdien, 9.augustā Valmieras jubilejas pasākumi turpināsies ar Svētku tirdziņu „Jubilejas kliņģeris" Rātslaukumā un vecpilsētā, kur būs gan tirgošanās un kaulēšanās, gan dziedāšana un dejošana kopā ar pašdarbības kolektīviem un citas aktivitātes. Interesenti būs aicināti uz Vislatvijas pasākumu „Medus diena 2008", kā arī izmēģināt aktivitātes podnieku darbnīcās.

Plkst.12.00 Valmieras 5.vidusskolas laukumā norisināsies tradicionālās sacensības „Valmieras Spēkavīrs 2008”. Bet Bastiona ielā būs AS „Latvijas Zaļais punkts” akcija „Gigantiskais pūķis Krāmendorfs pilsētas svētkos".

Savukārt 20.00 Valmieras estrādē norisināsies svētku koncerts „Valmiera svin!", kura laikā tiks sveikti apbalvojumu „GODA VALMIERIETIS" UN „gada valmierietis" ieguvēji. Būs koncerts, kurā uzstāsies Liepājas simfoniskais orķestris un solisti. Svētkus noslēgs balle.

Jāpiebilst, ka pilsētas jubilejas nedēļā Valmiera kļūs arī par Vidzemes bērnu galvaspilsētu, jo 5.līdz 9.augustam dažāda vecuma bērniem būs iespēja piedalīties mākslu festivālā. Pasākumā „Valmiera- Vidzemes bērnu galvaspilsēta" iecerēts pilsētā pulcēt bērnu kolektīvus, kas nodarbojas gan ar dziedāšanu un dejošanu, gan pārstāv citus mākslas veidus, kā arī sportistus. Visu festivāla nedēļu bērni darbosies nometnēs, radošajās darbnīcās un meistarklasēs, attīstot savas prasmes un zināšanas. Savukārt katras dienas noslēgumā ikviens interesents varēs vērot bērnu sniegumu un paveikto uz pasākuma galvenās skatuves kopā ar sevi jau pierādījušiem māksliniekiem. Festivālā darbosies arī publiskā meistarklases, kurās varēs līdzdarboties ikviens mazais valmierietis vai pilsētas viesis.

 

Papildus informāciju par Valmieras pilsētas 725 gadu jubilejas pasākumiem lasiet šeit: www.valmiera.lv/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=53&Itemid=545

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Eiropas Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 11.05.2024 Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 15.05.2024 Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65803194sec.