Drīzumā notiks Latvijas Jūras burāšanas čempionāts

Nākošnedēļ, 23. – 27. jūlijā, Latvijā notiks Latvijas nozīmīgākā tradicionālā regate – Latvijas Jūras burāšanas atklātais čempionāts 2008. Plānots, ka regatē piedalīsies vairāk kā 20 jūras sacensību jahtas un kopumā aptuveni 200 burātāju.

„Regatē šogad paredzēti gan garie braucieni, kuru laikā tiks pārbaudītas burātāju navigācijas iemaņas, māka izvēlēties veiksmīgākās stratēģijas un izturība, gan īsie braucieni, kuros burātājiem būs jādemonstrē sava izveicība un burāšanas tehnikas pārvaldīšanas kvalitāte, kā arī jāapliecina savas„burāšanas tuvcīņu” prasmes,” stāsta Latvijas Zēģelētāju savienības prezidents un regates galvenais tiesnesis Armands Plāte.

Regate notiks četros etapos. Pirmais etaps ir ceļš no Rīgas līdz Engurei. Otrajā etapā jahtas no Engures dosies uz Roju. Īpašajā trešajā etapā pirmo reizi pēdējo vairāku desmitu gadu laikā regates ietvaros jahtas no Rojas, apbraucot Kolkas ragu, dosies uz Ventspili. Savukārt regates ceturtais – noslēdzošais etaps ir tā sauktie īsie braucieni Ventspilī. Turklāt būtiski, ka regates norisi varēs vērot arī no krasta – posmā no Rīgas līdz Ventspilij, kā arī 26. un 27. jūlijā no Ventspils pludmales un Dienvidu mola.

Taču papildus sportiskajai daļai, šogad regates programmā gan burātājiem, gan skatītājiem un interesentiem paredzēti pasākumi arī krastā. Ventspils promenādē 26. jūlijā visas dienas garumā notiks īpašas burāšanas aktivitātes (piem., mezglu skola, burāšanas skola u.c.), bet, piedaloties īpašā konkursā, ikviens varēs laimēt iespēju regates laikā izbraukt uz leģendārās jahtas MILDA. Visus interesentus aicinām vērot arī jahtu parādi un startu Rīgā 23. jūlijā plkst. 12:00 Daugavā iepretim pasažieru ostai, kā arī regates braucienu finišus un nākamo etapu startus Engurē (23. – 24. jūlijs), Rojā (24. – 25. jūlijs) un Ventspilī (25. – 27. jūlijs). Uzvarētāju apbalvošana – Ventspilī.

Latvijas Jūras burāšanas atklātā čempionāta regati 2008 organizē Latvijas Zēģelētāju savienība sadarbībā ar Andrejostas jahtklubu, jahtklubu „Engure”, Ventspils jahtklubu un Jūras sacensību jahtu asociāciju. Regates ģenerālsponsors nu jau trešo gadu pēc kārtas ir WESS Motors/LEXUS, kas atbalsta burāšanu Latvijā, sniedzot savu ieguldījumu burāšanas attīstībā, kas atbilst LEXUS korporatīvajai misijai – atbalstīt cilvēkus, kuri ar savu darbu, apņēmību un drosmi sasniedz mērķus, tiecoties pēc pilnības. Regati sponsorē un atbalsta Ventspils brīvosta un Ventspils pilsētas dome, kā arī Eirokauss, Engures pagasta dome, Enmar, Latvijas „Optimists” klases burātāju asociācija, Murphy & Nye, portāls www.kurtuesi.lv, Triatel, Ventspils kultūras centrs, Ventspils olimpiskais centrs u.c. Informatīvais atbalstītājs „Diena”.

2007. gadā Latvijas Jūras burāšanas čempionātā piedalījās kopumā 28 jahtas, t. sk., 6 jahtas no Igaunijas. Jahtu komandas veica 4 braucienus, un distance bija Rīga – Salacgrīva – Pērnava.

 

Žurnālistus un fotogrāfus aicinām uz regates atklāšanas preses konferenci 23. jūlijā plkst. 10:30 Andrejostas jahtklubā (Eksporta ielā 1) un izbraukumu ar Cutty Tall Ships’ Races laureātu – jahtu SPARTA – regates starta laikā Daugavā plkst. 12:00 līdz ~ 13:00 (ja žurnālisti vēlēsies, tad arī ilgāk). Savukārt 26. jūlijā plkst. 10:30 Ventspils promenādē notiks regates noslēguma preses konference un tiks organizēts izbraukums ar pasaules apceļotāju – jahtu MILDA – regates noslēdzošā etapa laikā Ventā un jūras piekrastē plkst. 11:30 līdz ~ 13:00. Izbraukumam ar jahtām SPARTA un MILDA lūdzam iepriekš pieteikties zvanot Ilzei Prūsei mob. 26370883.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 15.05.2024 Tikšanās zem abažūriem Liepājas reģiona TIB
Ar muzikālo programmu sēriju "Tikšanās zem abažūriem" koncertdārzs “Pūt vējiņi!” šovasar svinēs 60 gadu pastāvēšanas svētkus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 15.05.2024 Japānas lietišķās mākslas izstāde Liepājas reģiona TIB
No 16. maija līdz 30. jūnijam Liepājas muzejā būs skatāma Japānas lietišķās mākslas izstāde | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 18.05.2024 DZELTENAIS SKRĒJIENS | Engurē Tukuma TIC
Vai esi jau izplānojis, kā pavadīsi 18.maiju? Engurē tevi gaida aizraujošs skrējiens. Piesaki savu dalību līdz 14.05. un saņem personalizētu | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53100681sec.