Notika Lielvārdes Aktīvās Atpūtas Centra kausa izcīņa veikbordā un veiksērfā

Pagājušajā nedēļas nogalē, veikbordam turpinot iekarot Latviju, Lielvārdes pilsētas svētku ietvaros, norisinājās Lielvārdes Aktīvās Atpūtas Centra Kausa izcīņa veikbordā un veiksērfā.

Sacensībās „LAAC kauss”, kas 26. jūlijā norisinājās Lielvārdē, piedalījās labākie Latvijas veikbordisti un veiksērfotāji, kuri, pateicoties lieliskajiem laika apstākļiem, spēja demonstrēt visaugstāko sniegumu, iedvesmojot ne tikai Lielvārdes svētku viesus un iedzīvotājus, kas bija pulcējušies, lai vērotu notiekošo Daugavas ūdeņos, bet arī viens otru. Sacensību tiesnešu devīze bija - „mainām prieku pret punktiem”, tā aicinot ikvienu dalībnieku braukt savam priekam, gūstot pozitīvo lādiņu, ko sniedz veikbords un veiksērfs.

Veikborda sacensībās jau ar pirmajiem meiteņu startiem bija vērojama, lieliska braukšanas maniere un daudzveidīgu triku izpildījums gan plaknē, gan gaisā. Katrīna Krūze pat pamanījās izpildīt dažādas disko kustības mūzikas pavadībā. Lai arī jautrība valdīja visapkārt, bija vērojama sīva cīņa par vietu uz goda pjedestāla. Kristīne Bezbaile pārsteidza visus ar lielisku lēcienu amplitūdu, dēļa satvērieniem gaisā un salto veiktu caur sānu (backroll), likās, ka uzvara būs garantēta, tomēr, šoreiz Lauma Ildena nepadevās un uzveica savu sīvāko konkurenti, ar lielu intensitāti veicot triku pēc trika, noslēdzot savu braucienu arī ar backroll, tā attiecīgi ieņemot pirmo vietu, Kristīni ierindojot otrajā vietā, bet kā trešā palika dejojošā Katrīna Krūze.

Junioru zēnu grupas braucieni kļuva vēl interesantāki, kur Miķeļim Apinim labie apstākļi un lieliskais Tige laivas vilnis ļāva uzstādīt savu sacensību rekordu, veiksmīgi izpildot visus apgūtos sarežģītākos trikus: backroll, salto uz priekšu (frontroll), salto uz aizmuguri (tantrum), 360 grādu rotāciju ap savu asi, turklāt triki tika izpildīti ar pārsteidzošu intensitāti un amplitūdu, tā nedodot nekādu iespēju savam konkurentam Didzim Gailītim panākt sevi, attiecīgi atstājot Didzi otrajā vietā, bet kā trešais palika Ritvars Pinka.

Sieviešu grupā dalību ņēma braucēju mammas, kur notika nemazāk interesanta un sīva cīņa. Iepriekšējo sacensību uzvarētāju Ivetu Krūzi, šoreiz apsteidza Dzintra Krūze.

Latvijas veikborda augstāko līmeni varēja vērot meistaru klases braucēja Jāņa Sidera izpildījumā, kas priecēja skatītājus izpildot tādus sarežģītus trikus kā reiliju (triks, kura laikā braucēja ķermenis atrodas apmēram 3 metru augstumā pilnīgi paralēli ūdenim – vēl to dēvē par supermenu), salto uz priekšu ar 180 grādu rotāciju (scarecrow), backroll, salto uz atpakaļu ar 360 grādu rotāciju (wirlybird), pašsaprotami iegūstot pirmo vietu, aiz sevis atstājot Oskaru Krūzi, kurš līdzīgi junioru braucējam Miķelim uzstādīja savu sacensību rekordu, nosēdinot bacroll, scarecrow. Kā trešais palika Vadims Makars.

Veiksērfa sacensībās gaisotne bija vēl nepiespiestāka un jautra, jo tiesnešu lomā bija paši veiksērfotāji. Tās ļāva katram no dalībniekiem pilnībā atbrīvoties un braukt tā, lai laivā sēdošajiem būtu pēc iespējas jautrāk, rādot visu ko māk, sērfojot aiz laivas radītā viļņa ar speciāli tam paredzētu sērfa dēli. Punkti tika doti ļoti dāsni – tā visaugstāko punktu skaitu vīriešu grupā ieguva Madis Šēnbergs, visus pārsteidzot ar 360 grādu rotāciju plaknē, kā otrais palika Uldis Žeidurs, bet trešais – Kristaps Jānis Beinerts. Sieviešu grupā pirmā palika atraktīvā Lelde Pinka, bet otrā Katrīna Krūze.

Sacensības organizēja apvienība 1080 sadarbībā ar Lielvārdes Aktīvās Atpūtas centru.

Sacensības atbalstīja Tige veikborda laivas, Lielvārdes novada Dome, Lielvārdes Aktīvās Atpūtas Centrs, stimulējošais dzēriens KAMIKAZE un NewSchnitzel veikbordi.

Pilnībā rezultātus var aplūkot www.1080.lv

LAAC kausa izcīņa veikbordā un veiksērfā bija pirmās no trim sacensībām, ko šosezon rīko veikborda apvienība 1080. Vēl 9.augustā Dzintaru pludmalē norisināsies „No Stress veikborda sacensības” uz slaida „Ride It Summer Jam” ietvaros un, kā jau tradicionāli veikborda sacensību sezonu Latvijā noslēgs starptautiskās veikborda sacensības „Nordic Open Cup”, kas norisināsies 30. augustā Ādažos, veikborda klubā „Promobius”. Šīs sacensības šogad būs plašu ekstrēmo spēļu „Gravity Games” ievaros, kas Ādažos pulcēs vienkopus arī velotriālu, parkour un Avantis organizēto Latvijas Ekstremo tūri.

Padarīsim dzīvi aizraujošu kopā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.05.2024 - 23.05.2024 Līgo Višķos 2024! TAKA
Aicinām jūs apmeklēt grandiozu lielkoncertu 23. jūnija vakarā pulksten 20.00 Višķu estrādē burvīgajā Luknas ezera krastā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Delfinārijs un dinozauru parks-25.05.24 Nikos Travel
Sākam vasaras sezonas populārākos braucienus- Delfinārijs un dinozauru parks. Priecāsies gan bērni, gan pieaugušie. Smaidiem piepildīta diena! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.99891901sec.