Majoros un Kuldīgā būs iespējams iepazīties ar nūjošanas sporta veidu

2008. gada 9.augustā Majoros un Kuldīgā "Latvijas Tautas sporta asociācija" sadarbībā ar "Reebok" visiem interesentiem piedāvās iespēju iepazīties ar nūjošanas sporta veidu un nūjot dažāda garuma distances. Dalība pasākumos un inventāra izsniegšana pret personu apliecinošu dokumentu būs bezmaksas.

Majoros ar "Horna biedrības" atbalstu būs iespējams nūjot maršrutu līdz jūrai. Nūjošanai starts tiks dots pie Majoru Kultūras nama plkst. 12:30, savukārt Kuldīgā ar pilsētas domes atbalstu nūjotāji pusmaratona distanci sāks nūjot plkst. 14:15 no Rātslaukuma. Pusstundu pirms starta sāksies dalībnieku reģistrācija, nūju izsniegšana un kopīga iesildīšanās profesionālu instruktoru vadībā. Abu pasākumu noslēguma paredzētas pārsteiguma balvas dalībniekiem no "Reebok".

Kuldīgas iedzīvotāji jau ir pazīstami ar nūjošanas sporta veidu, jo pirmais šāda veida pasākums norisinājās šī gada 24. maijā un tajā piedalījās aptuveni 90 nūjotāju. Pasākuma organizatori 9. augustā nūjošanas piekritējiem piedāvās izvēlēties nūjot 5,27 km vai pusmaratona distanci – 21,08 km, ko parasti veic skriešus.

Latvijā līdz šim norisinājušies septiņi nūjošanas sporta popularizēšanas pasākumi Rīgā, Siguldā, Kuldīgā, Saulkrastos, Rīgā, Alūksnes rajonā un Preiļos. Kopumā šie pasākumi pulcējuši vairāk kā 800 nūjošanas piekritēju. Nākamie LTSA rīkotie nūjošanas pasākumi paredzēti 15. un 17. augustā Rīgā, Rīgas pilsētas svētku ietvaros un 16. augustā Rēzeknē.

Nūjošana (Nordic Walking) ir pastaiga ar īpaši izstrādātām nūjām, kas palīdz nostiprināt un attīstīt dažādas muskuļu grupas. Šis sporta veids radies 80. gadu sākumā Somijā un tagad ir plaši pazīstams visā pasaulē. Pirmais nūjošanas pasākums Latvijā norisinājās 2007. gada novembrī. Plašāku informāciju par nūjošanu Latvijā iespējams iegūt LTSA mājas lapā www.sportsvisiem.lv.

Nūjošanas pasākumus organizē "Latvijas Tautas sporta asociācija" sadarbībā ar sporta apavu un apģērbu ražotāju "Reebok", kas ir viens no lielākajiem nūjošanas sporta atbalstītājiem pasaulē. 1991. gadā dibinātās LTSA galvenie mērķi ir radīt nepieciešamos apstākļus tautas sporta attīstībai Latvijā un rast iespējas katram iedzīvotājam nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. LTSA regulāri organizē sporta pasākumus tā, lai tie būtu pieejami ikvienam un dalībniekiem sniegtu gandarījumu un pozitīvas emocijas.

Sīkāka informācija: www.sportsvisiem.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.69657803sec.