Pēdējās vasaras ziedu izstādes Latvijas Dabas muzejā

No 13. līdz 17. augustam Latvijas Dabas muzeja izstāžu zālēs būs vienlaicīgi aplūkojamas divas ziedu izstādes. Izstāde „Mirkļa zieds – dienlilija”, kas veidota sadarbībā ar dārzkopības uzņēmumu „Hedera” būs apskatāma muzeja 1. stāva izstāžu zālē, bet sadarbībā ar Latvijas Gladiolu draugu klubu veidoto izstādi „Atvasaras karaliene – gladiola” varēs apskatīt izstāžu zālē muzeja 2. stāvā.

Izstādē „Mirkļa zieds – dienlilija” muzeja 1. stāvā būs aplūkojamas un izsmaržojamas aptuveni 200 dažādu šķirņu dienlilijas. Izstādes ietvaros būs iespējams iepazītiesar jaunām šķirnēm no selekcionāra Raimonda Petrovska kolekcijas. Šo ziedu skaistums ir mānīgi gaistošs, jo, lai arī katrs tās zieds zied tikai vienu dienu, tomēr jau nākošajā dienā uzplaukst cits zieds, jo ziedkātā ir aptuveni 10-50 ziedi un katrā krūmā daudzi ziedkāti, tādēļ krūms var krāšņi ziedēt 1-2 mēnešus. Interesanti, ka dienziežu pumpurus var izmantot arī pārtikā, tos sasautējot, un mēdz teikt, ka visgaršīgākie sautējumi iznāk tieši no dzeltenajiem pumpuriem.

Visu izstādes laiku speciālisti no SIA „Hedera” apmeklētājiem piedāvās dienliliju audzētāju konsultācijas, kā arī iespēju iegādāties dienliliju un krūmmelleņu stādus.

Izstādes atklāšana notiks 13. augustā plkst. 13.00. Pārējās dienās izstāde apskatāma muzeja darba laikā. Ieejas maksa: 0.90Ls (pieaugušajiem), 0.60Ls (studentiem), 0.50Ls (pensionāriem, skolēniem).

2. stāva izstāžu zālē izstādē „Atvasaras karaliene - gladiola” dažnedažādās varavīksnes nokrāsās rotāsies majestātiskās rudens puķes- gladiolas. Tradicionālajā Latvijas dabas muzeja un Latvijas Gladiolu draugu kluba gladiolu izstādē būs iespējams aplūkot vairāk kā 200 gladiolu šķirnes no vairāku kolekcionāru un selekcionāru dārziem.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja arī konsultēties ar gladiolu kluba pārstāvjiem par gladiolu audzēšanas jautājumiem, kā arī būs iespēju iegādāties gladiolu sīpolus.

Gladiolas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē „zobens”, ar ko sava graciozā izskata dēļ lielākajai daļai cilvēku arī gladiolas asociējas. Agrāk gladiolas netika uzskatītas par dekoratīviem augiem, bet gan par graudaugus apgrūtinošu nezāli. Samalti gladiolu bumbuļsīpoli agrāk tika izmantoti arī plāceņu cepšanā. Bet mūsdienās gladiolas ir iecienīts krāšņumaugs, kas iezīmē rudens pienākšanu un skolas laika sākumu.

Izstādes atklāšana notiks 13. augustā plkst. 12.00. Pārējās dienās izstāde apskatāma muzeja darba laikā. Ieejas maksa: 1.00Ls (pieaugušajiem), 0.70Ls (studentiem), 0.50Ls (pensionāriem, skolēniem).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 06.05.2024 Skrējiensoļojums Rīga – Valmiera 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ar startu pusnaktī uz 4.maiju pie Brīvības pieminekļa zem Mildas zvaigznēm, bet finišu– pie Sv. Sīmaņa baznīcas Valmierā notiks tradicionālais | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59336996sec.