Izvēlies sev piemērotāko no Rīgas svētku 2008 programmas

RĪGAS SVĒTKI 2008

Vērmanes dārzā

15. augustā

20.00 MIRAGE JAZZ ORCHESTRA koncerts MŪSU PILSĒTAI

„Mirage Jazz Orchestra” Gunāra Rozenberga vadībā rīdziniekiem un Rīgas viesiem piedāvā Vērmanes dārza pirmo koncertu vieglās džeza noskaņās. Solisti - Laimis Rācenājs, Olga Pīrāgs, Inga Bērziņa.

21.30 KONCERTS SEN TO RĪGU DAUDZINĀJA, NU TO RĪGU IERAUDZĪJU

Īpaši gatavota programma Rīgas svētkiem - fragmenti no pazīstamām latviešu mākslas un dokumentālajām filmām dzīvas mūzikas pavadījumā Vidzemes kamerorķestra, mākslinieciskā vadītāja Andra Veismaņa un Latvijā pazīstamu mākslinieku interpretācijā. Uz lielā kino ekrāna būs skatāmas bildes un fragmenti no tādām filmām kā Pie bagātās kundzes, Vārnu ielas republika, Ceplis un daudzām citām, mūzikas autori - Marģeris Zariņš, Raimonds Pauls, Imants Kalniņš u.c.
Muzikālais vadītājs, sastādītājs Juris Vaivods, diriģents Andris Veismanis, ekrāna materiālu režisors Roberts Rubīns, vakara vadītājs Orests Silabriedis

23.00 LATVIEŠU ESTRĀDES ZELTA FONDS

ZAĻUMBALLE

Kontakti: Koncertorganizācija AVE SOL, Agita Ikauniece, Zanda Ķergalve

67037593, 29555770

fakss +371 67037782

agita.ikauniece@riga.lv

16. augustā

13.00 - 18.00 SESTDIENAS KONCERTI VISAI ĢIMENEI

15.30 VĒRMANES ŠAHA TURNĪRS

Sadarbībā ar Rīgas Šaha federāciju tiks organizētas ātrās šaha spēles par godu visiem tiem rīdziniekiem, kas ilgu laiku arī ikdienā iegriežas šahistu iecienītajā Vērmanes dārzā, lai vingrinātu prātu, bet šoreiz baudot patīkamu Vērmanes dārza kultūras programmu.

21.00 VĒLREIZ PAR MĪLESTĪBU

PROFESIONĀLĀ PŪTĒJU ORĶESTRA RĪGA koncerts

Koncertā „Vēlreiz par mīlestību” orķestris „Rīga”, diriģents Andris Poga un solisti Jolanta Gulbe un Andris Ābelīte aicina uz slepeniem mīlētājiem domātu ceļojumu mūzikas pasaulē.

17. augustā

12.00 – 16.00 SVĒTDIENAS KONCERTI BĒRNIEM UN VECĀKIEM

Kontakti: Koncertorganizācija AVE SOL, Agita Ikauniece, Zanda Ķergalve

67037593, 29555770

fakss +371 67037782

agita.ikauniece@riga.lv

Esplanādē

15. augustā

15.00 – 20.00 MILZU SPĒĻU PARKS

16. augustā

10.00 – 20.00

17. augustā

10.00 – 18.00

Milzu Spēļu parka apmeklētāji varēs iesaistīties spēļu maratonā un piedalīties tādās milzu izmēra spēlēs kā dambrete, Riču-Raču un Cirkus, kā arī mazākas galda un intelektuālās spēles, jautri un radoši pavadot brīvdienas ar ģimeni un draugiem. Milzu spēļu parkā viesosies arī interesanti ciemiņi, kas pārsteigs parka apmeklētājus ar burvju trikiem, spēlēs improvizācijas teātri, sniegs muzikālu baudījumu un rādīs vēl citus pārsteigumus.

Kontakti: Biedrība JAUNATNES VĪZIJA, Māris Cīrulis 29782159, Maris.cirulis@inbox.lv

Rātslaukumā

15. augustā

21.00 Vecrīgas torņu mūzika

Jau tradicionāli, Rīgas iedzīvotāji un tās viesi augustā-pilsētas svētku laikā tiek laipni aicināti uz Vecrīgas torņu mūzikas koncertiem. Mēģinot restaurēt viduslaiku un renesanses laikmetu tradīciju par muzicēšanu Vecīgas torņos, koncerta apmeklētājiem būs iespēja baudīt senās mūzikas burvību labāko Latvijas un viesu izpildītājmākslinieku sniegumā, kā arī uzzināt dažādus interesantus stāstus par senās Rīgas torņiem un muzicēšanu tajos.
Vecrīgas Torņu mūzikas idejas pamatā ir vēsturiski fakti par viduslaiku un renesanses laikmeta tradīciju. Pūšot taures torņos, Rīgas iedzīvotājiem tika atgādināts par svētkiem un svētdienām, kā arī šī muzicēšana kalpoja kā brīdinājums par ugunsgrēkiem, plūdiem vai ienaidnieka uzbrukuma draudiem.

Kontakti: Koncertorganizācija AVE SOL, Anete Baumane 29158686; 67181130 anete.baumane@riga.lv

16. augustā Rīga Retro 2008

11.30 – 12.00 SENO SPĒKRATU PARĀDE

Biķernieku iela – Brīvības iela – Raiņa bulvāris – 13. janvāra iela – Rātslaukums

Starptautiskais seno spēkratu salidojums Rīga Retro 2008 ir tradicionāls, tas Rīgā notiek jau trešo gadu. Ja pirmajā salidojumā rādījām pasaules un Latvijas autobūves vēsturi, otrajā iepazīstinājām ar seniem motocikliem, tad šogad rīdziniekiem un pilsētas viesiem prezentēsim vairākas līdz šim vēl neredzētas ekskluzīvas retro automašīnas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas.

No aptuveni 60 retro automobiļiem atzīmējams iespaidīgais 1937. gada Mercedes Benz 540K, kurš ir vienīgais šāds 30. gadu eksemplārs Latvijā ar kompresordzinēju. Savukārt Francijā ražotais pasaules autobūves stūrakmens, pirmais masveidā ražotais priekšpiedziņas Citroen 11 B (1951), kurš tikko iegādāts Anglijā, Latvijā tiks demonstrēts pirmoreiz. Uzmanību noteikti piesaistīs arī Londonā kādreiz populārais divstāvu autobuss un Rīgas Motormuzeja kolekcijas četri automobiļi, kuri ikdienā redzami muzeja ekspozīcijā.
Būs arī mini konkursi un viktorīnas, Ivara Vībes fotosalons un ar senajiem spēkratiem saistītu grāmatu tirdzniecība.

Kontakti: Agris Šmits, 29437760, Agrissmits@inbox.lv

12.00 – 15.00 Starptautiskais seno spēkratu salidojums

Arkādijas parkā

15. augustā

19.00 ARKĀDIJAS SVĒTKI

Par galveno svētku norises vietu izvēlēta parka lejasdaļa ar Mārupītes līkumiem, tai piekļautā pļavas pussala un tiltiņi. Parka celiņus varēs izbraukt ar zirga pajūgu.
Svētku laikā būs izvietota „Rīgas dārzu un parku” foto izstāde. O.Vācieša un J.Akuratera muzeja darbinieki palīdzēs ieskatīties Torņkalna parka vēsturē un ieklausīties dzejas rindās. Mārtiņš Eglītis parkā izvietos mākslinieces Birutas Delles gleznas.
Pļavā iecerēts izveidot improvizētu vasaras estrādi, kurā tiks rādītas Torņkalna foto un jaunāko rīdzinieku uzņemtās dokumentālas un amatieru īsfilmas. Pasākumā muzicēs un uzstāsies Haralds Sīmanis un Ieva Akuratere, Juris Kulakovs un Hāgenskalana muzikanti, Amanda Aizpuriete un Arvīds Ulme.
Uz parka teritorijā esošajiem tiltiņiem atradīsies mākslas darbnīcas. Uz Gleznotāju tiltiņa mākslinieka Jāņa Anmaņa vadībā visi varēs gleznot uz molbertiem ar pirkstiņu krāsām. Uz Teātra tiltiņa interesenti mākslinieces Daigas Kalējas vadībā varēs iejusties dažādos teātra tēlos un ietērpties kostīmos. Uz Mīlas tiltiņa visus sagaidīs puķu pārdevēja un zīlniece. Te varēs atzīties mīlestībā, sabučoties un ierakstīties „Mīlas grāmatā”.

Kontakti: Torņkalna latviešu biedrība, Signe Sniedze 29802995, 26435361 sniedz@inbox.lv

Rīgas centra dārzos un parkos

16. augustā Rīgas svētku Lielā spēle

12.00 – 21.00

17. augustā

11.00 - 17.00

Aizraujoša spēle gan lieliem, gan maziem, jauniem un veciem. Tās laikā dalībnieki varēs iepazīt interesantas lietas Rīgas centra dārzos un parkos, mēroties prāta un ķermeņa vingrinājumos, kā arī pārbaudīt savu erudīciju nelielā vēsturiskā ceļojumā pa Rīgas parkiem.
Svētku spēle notiks vairākos posmos. Piedaloties Milzu spēlēs pirmajā kārtā dalībniekiem būs jāveic neliela orientēšanās pēc kartes – jāatrod interesanti objekti Rīgas parkos, otrajā kārtā būs vingrinājumos prātam un ķermenim. Tie, kas būs paveikuši abas kārtas, spēli varēs turpināt ar intelektuālās erudīcijas testu par Rīgas parkiem. Uzvarētājus gaida balvas un pārsteigumi.

Kontakti: Sarma Freiberga 29238333 Sarma.Freiberga@inbox.lv

16. augustā 21.30 – 22.30

GAISA BALONU SPĪDĒŠANA Vērmanes dārzā, Esplanādē, Doma laukumā, pie Saules akmens, pie Akmens tilta, pie Maritime Park hotel, pie Rīgas pils, pie Trijādības ielas, Lāčplēša ielā pie Salu tilta, Zaķusalā

Bastejkalnā

17. augustā

12.00 – 22.00 Rīgas Pasaku kalns

Domājot par spilgtiem projektiem Rīgas svētku ietvaros, radio NABA īsteno projektu Rīgas pasaku kalns, kas piedāvās apmeklētājiem nonākt savdabīgā pasaku pasaulē, par kuru pārtaps Bastejkalns. Daudz pasaku, teiku un teatralizētu priekšnesumu par Rīgu!

Nodrošinot modernu pieeju pasaku stāstīšanas fenomenam, akcentējot ne tikai pieaugušā cilvēka redzējumu uz bērna maģisko simbolu, metaforu un slepeno zīmju pasauli, bet arī bērna skatījumu uz pieaugušā cilvēka realitāti. Pasaku lasījumos iesaistīti arī sabiedrībā pazīstami mākslinieki, publicisti un mūziķi, piemēram, Ilga Reizniece, Inese Zandere, Roberts Gobziņš, Ilmārs Šlāpins, Liāna Langa, Ingus Baušķenieks, Raimods Lagimovs, Vera Singajevska un daudzi citi.

Kontakti: Biedrība NABA, Madars Štramdiers 29423166 madars@lu.lv, madars@lanet.lv

Stacijas laukumā pie t/c ORIGO

16. un 17. augustā summer challenge 2008

11.00 – 20.00 Ekstrēmo sporta veidu sacensības

Vēl nebijis šovs/sacensības pašā Rīgas sirdī. Krāšņas un aizraujošas ekstrēmo sporta veidu sacensības „Stacijas laukumā”. Pēdējā gada laikā pasaulē atzinību ir guvušas urban, jeb pilsētas sacensības, kas ir pasākuma konceptuālais paraugs Rīgas svētkos.
Pasākuma centrā ir plānotas vērienīgas koka konstrukcijas visaptverošā izkārtojumā. Šova laikā uz galvenajām konstrukcijām norisināsies MTB un BMX sacensības, ko papildinās arī ziemas sporta veidu pārstāvji, demonstrējot aktivitātes uz piknika sola mini sacensībās.

Kontakti: Tomass Līpiniks tomass.lipiniks@inbox.lv, 29232639

Alberta ielā  

16. augustā PIRMS SIMT GADIEM ALBERT’ IELĀ

12.00 – 18.00 TEATRALIZĒTI UN MUZIKĀLI PRIEKŠNESUMI, RADOŠĀS DARBNĪCAS UN EKSKURSIJAS

Visas dienas garumā Alberta ielā paredzēti dažādi izglītojoši un izklaidējoši pasākumi. Darbosies radošās darbnīcas-saloni, kur ik viens varēs apgūt ko jaunu un aizraujošu. Darbnīcās mākslinieki iepazīstinās ar porcelāna apgleznošanas, vilnas velšanas, krāsaino smilšu, madarošanas un plastilīnā sīkplastikas noslēpumiem.
Tiks uzvestas teatralizētas ainiņas un būs muzikāli priekšnesumi, kas aicinās iejusties 19./20.gadsimta mijas atmosfērā. Šajā dienā Alberta ielā apdzīvos jauni īrnieki – kolorīti Jūgendstila laikmeta tēli, kas aicinās mūs visus paviesoties 100 gadus senā pagātnē. Varēs paciemoties retro fotosalonā un baudīt atspirdzinājumus senlaicīgā kafejnīcā.
„Art Nouveau Riga” jūgendstila paviljons rīkos kino seansus. J.Rozentāla un R.Blaumaņa muzejā būs iespējams piedalīties zīmēšanas studijas nodarbībās darbnīcā, kur savulaik strādājis izcilais gleznotājs Janis Rozentāls. Muzeja speciālisti vadīs arī bezmaksas ekskursijas ekspozīcijā latviešu un angļu valodā.
Praktiskās estētikas skola vērs savas durvis, lai iepazīstinātu ar savām radošajām darbnīcām un dejas teātri Grande.
Interesentiem erudītu gidu vadībā latviešu, krievu, angļu, vācu un franču valodā tiks piedāvātas stundu garas ekskursijas - „Rīgas jūgendstila pērles”. Ekskursiju dalībniekus pie sevis gaidīs arī Rīgas Porcelāna muzejs un Rīgas Kinomuzejs.

Kontakti: Rīgas Jūgendstila centrs, Agrita Tipāne, Nora Kalēja 67181185, 26345612, Agrita.Tipane@riga.lv

Nordeķu parkā

16. augustā PĀRDAUGAVAS PROMENĀDE 2008

12.00 – 18.00 PLAŠA IZKLAIDES PROGRAMMA VISAI ĢIMENEI

Kā ierasts, Nordeķu parkā svētku laikā tiks gaidītas ģimenes. Tirdziņā būs iespējams redzēt mākslinieku darbus, interesantus amatnieku darinājumus, grāmatas un dažādus gardumus.
Pasākuma laikā muzicēs grupas „Dakota” un „Apvadceļš”, būs iespējams vērot Rīgas skolēnu pils teātra izrādi „Sprīdītis” un jauno mākslinieku performances.
Nordeķu muižā būs apskatāmas porcelāna, gaismas dizaina, grafiku, foto un ziedu izstādes, klātesošie varēs vērot arī retu auto parādi – Dakāras rallija mašīnas un motociklus, Mini Cooper, kā arī lidmašīnu un auto modelētāju paraugdemonstrējumus. Gan lielie, gan mazie varēs nodoties arī sportiskām aktivitātēm – kāpt klinšu sienās un pārbaudīt savas spējas izveicības trasēs.

Kontakti: Rīgas Kurzemes rajona izpilddirekcija, Silvija Zariņa 28611203, Silvija.zarina@riga.lv

 

Dzegužkalna estrādē

16. augustā EJ TU DEJOT DZEGUŽKALNĀ

18.00 GRUPAS IĻĢI Koncerts ar līdzi dziedāšanu un dancošanu

Iļģu koncerts ar līdzi dziedāšanu un dancošanu. Dančus ierādīs Rīgas danču klubs.
Torņakalna Latviešu biedrība, sadarbībā ar Ilgu Reiznieci un grupu „IĻĢI”, Rīgas svētku programmā ieskandinās un iedancinās Dzegužkalnu.
Iļģuciemam ir liela nozīme grupas dibināšanā, jo Ilga Reizniece pirms 27 gadiem strādāja Ļeņingradas rajona kultūras namā (tagad Kultūras centrs „Iļģuciems”), kur arī dibināja savu grupu ar šīs vietas nosaukumu „IĻĢI”.
Koncertā skanēs „IĻĢU” zelta klasika un tiks spēlēti danči, ko visiem ierādīs Rīgas Danču klubs.

Kontakti: Torņkalna latviešu biedrība, Signe Sniedze 29802995

UZVARAS PARKĀ

15. augustā MASU PASĀKUMS NŪJOŠANĀ

19.00 Nūju izsniegšana Uzvaras bulvārī 15

17. augustā

11.00

15. un 17.augustā Rīgas svētku laikā rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja izmēģināt spēkus pēdējā laikā popularitātes viļņa augšgalā esošajā sporta veidā – nūjošanā.

Masu pasākums nūjošanā norisināsies Uzvaras parkā. Nūjas ikviens piedalīties gribētājs saņems bez maksas apmaiņā pret dokumentu. Tiem, kuri nūjos pirmo reizi padomus sniegs sertificēti instruktori.

Nūjošana (Nordic Walking) ir pastaiga ar īpaši izstrādātām nūjām. Šis sporta veids radies astoņdesmito gadu sākumā Somijā un tagad ir kļuvis populārs visā pasaulē – tiek lēsts, ka kopējais nūjotāju skaits varētu būt 10 miljoni cilvēku ne vien Eiropā, bet arī Ziemeļamerikā, Āzijā un Austrālijā.

Domājams, ka tik populārs šis sporta veids kļuvis galvenokārt tādēļ, ka nūjošana ir piemērota pilnīgi visiem – nav ne dzimuma, ne vecuma, ne fizikās sagatavotības līmeņa ierobežojumu.

Kontakti: Latvijas Tautas sporta asociācija, Katrīna Gorbatenkova, 29659000

ltsa@riga.lv

BRĪVDABAS MUZEJĀ

17. augustā

10.30 – 17.00 KALĒJU DIENA

Brīvdabas muzeja Kalēju dienas pasākumā piedalās gan Latvijas Amatniecības kameras amatu meistari, gan Rīgas un Latvijas Lietišķās mākslas studijas ar saviem dalībniekiem, kā arī vieskalēji, tādējādi iepazīstinot svētku apmeklētājus gan ar pašmāju, gan ar kaimiņvalstu kultūru un amatniecību. Pasākuma idejas autors ir Brīvdabas muzeja amatnieks, Tautas lietišķās mākslas metālkalēju studijas „Auseklis” vadītājs Tautas daiļamata meistars Vilnis Vincēvičs.
Šajos svētkos programmā iekļauti gan semināri, gan izstrādājumu izstāde, gan amata demonstrēšana, kā arī atbilstoša kultūras programma.

Mazajā ģildē

15. augustā

19.00 STARPTAUTISKĀ JAUNIEŠU SIMFONISKĀ ORĶESTRA KONCERTS

16. augustā

12.00 RĪGAS MĒRA PIEŅEMŠANA PAR GODU ZELTA KĀZU JUBILĀRIEM

Kontakti: Dace Zemzare 67181131, dace.zemzare@riga.lv

MAZĀS ĢILDES DĀRZIŅĀ

17.0 džeza koncerts ar Niku Gothamu & AbiGali

Kontakti: RKTMC "Mazā ģilde", Dzintra Burģele, 7210093, 29476106, Dzintra.Burgele@riga.lv

Melngalvju namā

15. augustā J. N. Baha komiskā opera vīna un alus pārdevējs no jēnas

19.00 3. BAROKA MŪZIKAS SVĒTKI FARINELLI™ FEST 2008

1. daļā. Mr. Soprano kastratu repertuāra ārijas ar klavesīna pavadījumu.
2. daļā – J.N.Bahs. „Vīna un alu pārdevējs no Jēnas”. Viencēliena komiska opera.
Režisore – Aleksandra Fladasa (Norvēģija).
Piedalās – solisti un mākslinieki no Norvēģijas, Dānijas un Krievijas, Latvijas baroka ansamblis.

Kontakti: SIA Gamajuna, Vladimirs Rešetovs 29524927 gamajuna@mail.ru

Svētā Pētera baznīcā

16. augustā TOKIJAS BĒRNU KORA UN RĪGAS DOMA KORA SKOLAS

19:00 MEITEŅU KORA SKOLAS KONCERTS

Svētā Pētera baznīcā uzstāsies Rīgas Doma kora skolas meiteņu koris diriģentes Airas Birziņas vadībā un izcils Japānas Nacionālās Televīzijas bērnu koris no Tokijas. Programmas pirmajā daļā paredzēts atskaņot tradicionālo japāņu mūziku, bet otrajā daļā skanēs Rietumeiropas mūzika. Viesi uzstāsies savos nacionālajos tērpos – kimono. Koris savas uzstāšanās parasti veido uzveduma formā, skaņdarbus atskaņojot no galvas.
Šis koncerts iecerēts kā ieskaņa Japānas – Latvijas mūzikas asociācijas pastāvēšanas piecu gadu jubilejai, kuras svinības notiks Tokijā 2009.gadā.

Kontakti: RDKD koncertorganizācija AVE SOL, Dace Zemzare, 67181131, 29265323 Dace.zemzare@riga.lv

Doma baznīcā

16. augustā Koncerts NAKTS KATEDRĀLĒ

21.00 3. BAROKA MŪZIKAS SVĒTKI FARINELLI™ FEST 2008

Kontakti: SIA Gamajuna, Vladimirs Rešetovs, 29524927 gamajuna@mail.ru

Latvijas Nacionālajā operā

17. augustā GALA KONCERTS – OPERA VIVA!

19.00 3. BAROKA MŪZIKAS SVĒTKI FARINELLI™ FEST 2008

Festivāla noslēgumā notiks gala koncerts ar īpašu saturu - kā veltījums slavenajam dziedātājam Ērikam Kurmangalijevam. Koncertā piedalīsies festivāla zvaigznes no Nīderlandes, Armēnijas un Krievijas, kā arī notiks dokumentālas filmas pirmizrāde. Piedalās Vidzemes kamerorķestris, diriģents Andris Veismanis (Latvija).

Rīgas mākslas telpā

15. augustā 20.00 un 16. augustā 18.00

Multimediāla izrāde ZAĻA ZEME, GAIŠA DEBESS

Multimediāla ekspozīcija-izrāde, kas pēta cilvēka garīgumu sasaistē ar dabu, īpašā veidā apvienojot mākslu, tehnoloģiju un deju. Projektā sadarbojas Latvijas, ASV, Meksikas un Lielbritānijas mākslinieki.

Kontakti: Multimediāla izrāde "Zaļa zeme, Gaiša debess", Inta Balode, 29211203 Inta_balode@inbox.lv

Visas dienas

12.00 – 18.00 IZSTĀDE UN Dejas filmu programma DEJA KADRĀ

Deja, kas iespējama tikai uz ekrāna - Francijas, ASV, Lielbritānijas, Itālijas, Beģijas un Austrālijas mākslinieku veikums dejas filmu žanrā. Filmas izrādītas pēdējos divus gadus starptautiskajā „Dance on Camera” festivālā Ņujorkā. Vairākas no tām ir godalgotas šajā festivālā.

Kontakti: Inga Lāce, 27898434, e-pasts: inga.lace@riga.lv

11. novembra krastmalā

15. augustā RĪGAS REGATE. HANSABANKAS KAUSS

12.00 – 20.00 Sacensības vindsērfingā

Rīgas regate „Hansabankas kauss” turpina vēsturisko tradīciju un vienkopus pulcē Latvijas labākos vindsērfinga meistarus, lai demonstrētu labāko iespējamo sniegumu un iepriecinātu rīdziniekus un pilsētas viesus ar neikdienišķu panorāmu uz vēsturiskās Rīgas fona.

Kontakti: Latvijas Vindsērfinga asociācija, Ansis Egle, 29237202, ansis@sniegaklubs.lv

16. augustā

11.00 - 02.00 RĪGAS SVĒTKU LIELĀ ĒDAMIELA

Rīgas svētku Ēdamielā šogad būs iespējams nobaudīt lielāku ēdienu daudzveidību. Blakus latviešu tradicionālajiem ēdieniem – ceptiem karpupeļiem ar desiņām un šmorētiem kāpostiem, apmeklētāji varēs mieloties arī ar ēdieniem no citu tautu virtuvēm. Ēdamielā būs nogaršojami gan Vidusjūras reģiona virtuves gardumi, gan Vidusāzijas plovs, gan tradicionālie Kaukāziešu ēdieni, gan asie meksikāņu gardumi un pat suši. Visiem apmeklētājiem būs iespēja arī nopirkt gardas lietas – gan zivju un gaļas kūpinājumus, gan pašdarinātus sierus un citas gardas lietas no Latvijas laukiem. Un, protams, neiztikt arī bez kārtīga latviešu alus.

Kontakti: X Aģentūra , Sarma Freiberga, 29238333, Sarma.freiberga@inbox.lv

11.00 – 16.00 VASARAS BASKETBOLA TŪRES FINĀLS

11.00 – 16.15 STARPTAUTISKAIS IELU BASKETBOLA TURNĪRS RĪGA OPEN

Kontakti: Biedrība SPORTA ATTĪSTĪBAS CENTRS, Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

12.00 FESTIVĀLS SPORTS LABAM GARASTĀVOKLIM

Festivāla „Sports Labam Garastāvkolim” ietvaros notiks Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sacensības „Dižvīrs 2008” un Latvijas spēkavīru čempionāta posms amatieriem, Latvijas Novadu kauss ielu basketbolā, Nacionālo bruņoto spēku ekipējuma izstāde, Laba Garastāvokļa laukuma izveide, vietas, kur visas dienas garumā norisināsies dažādas atrakcijas, konkursi un sacensības.
Pasākumu organizē biedrība “Sporta attīstības centrs” sadarbojoties ar aģentūru „Tēvijas sargs”, NBS Rekrutēšanas un atlases centru, Latvijas Spēka atlētu federāciju, NBS Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienestu, NBS Jūras spēkiem, NBS Nodrošinājuma pavēlniecību u.c. NBS struktūrvienībām.

Kontakti: Biedrība SPORTA ATTĪSTĪBAS CENTRS, Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

12.00 FORMULA 2 UZ ŪDENS

KVALIFIKĀCIJAS BRAUCIENI

Rīgas svētku ietvaros 16. un 17. augustā jau piekto gadu pēc kārtas Daugavas ūdeņos starp Vanšu un Akmens tiltu risināsies vienas no pasaules spraigākajām ūdens motosporta sacensībām „F2 Grand Prix Latvia 2008”.
Patlaban sērijas posmā Rīgā savu dalību ir pieteikuši 24 dalībnieki, pārstāvot 13 dažādas valstis. Mūsu valsti šajās prestižajās sacensībās pārstāvēs divas komandas un kopumā trīs sportisti, kas sevi spilgti pierādījuši arī iepriekšējo gadu sacensībās. Komandas „Riga Powerboat Team” sastāvā startēs Uvis Slakteris un Mārtiņš Bergholcs, bet komandas „Kalnciems Racing Team” pārstāvis F2 sacīkstēs būs Uģis Gross.

Kontakti: Latvijas Ūdens motosporta federācija , Ieva Tauniņa, 29284688, ieva@lumsf.lv

13.00 SACENSĪBAS DIŽVĪRS 2008

Kontakti: Biedrība SPORTA ATTĪSTĪBAS CENTRS, Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

14.00 FORMULA 2 UZ ŪDENS

KVALIFIKĀCIJAS BRAUCIENI

16.00 FORMULA 2 UZ ŪDENS

ĀTRUMA REKORDU UN MATCH RACE SACENSĪBAS

17.30 HANSA LĪZINGA ATKLĀTAIS SPĒKA VĪRU ČEMPIONĀTS

Kontakti: Biedrība SPORTA ATTĪSTĪBAS CENTRS, Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

20.30 SADZIEDĀŠANĀS KRASTMALĀ AR RĪGAS TEĀTRU AKTIERIEM

23.00 – 01.00 ZAĻUMBALLE

17. augustā

11.00 – 23.00 RĪGAS SVĒTKU LIELĀ ĒDAMIELA

11.00 GE MONEY BANK CARTOON RALLIJS

Pasākums, kurš Rīgas pilsētas svētkos notiek jau ceturto reizi. Katru gadu tajā piedalās dažādi Rīgas uzņēmumi un jauniešu organizācijas. Pats galvenais šajā pasākumā ir izdoma.Jo jautrāks un asprātīgāks braucamrīks, jo lielāka iespēja uzvarēt šajā festivālā. Galvenais gan šeit nav ieņemt pirmo vietu. Dalībnieki tiek aicināti izpaust savas idejas dzīvē un nekautrēties tos parādīt citiem. Iepriekšējos trasē devās gan braucoša gulta, gan kazino galds, gan kuģi.

Kontakti: Biedrība SPORTA ATTĪSTĪBAS CENTRS, Juris Kokainis, 26431300, Juris.kokainis@sacensibas.lv

11.00 BRAIN.DRAUGIEM.LV SPĒLE RĪGAS GUDRINIEKS

Rīgas gudrinieks jau otro gadu pulcē vienuviet gudrākos iedzīvotājus. Jau no paša augusta sākuma tiek meklēti dalībnieki trijos dažādos medijos: portālā draugiem.lv, laikrakstā “5 min” un radio “SWH”. Tie, kuri būs izturējuši atlases kārtu kādā no medijiem, tiks aicināti uz klātienes spēlēm krastmalā, kur sacentīsies savā starpā un cīnīsies par galveno balvu.

Tā būs pamatīga intelekta un veiklības pārbaude, sacensības gars jūtams ar katru smadzeņu šūnu un spriedze par galveno balvu līdz pat pēdējam spēles jautājumam!

Kontakti: Draugiem.lv; Iveta Ozola, 29265792, brain@draugiem.lv

14.00 FORMULA 2 UZ ŪDENS

PARĀDES APLIS

14.15 FORMULA 2 UZ ŪDENS

PASAULES KAUSA LATVIJAS GRAND PRIX

20.00 DNB NORD REGATE 2008

ATRAKTĪVĀKO DAUGAVAS PELDLĪDZEKĻU KONKURSS

Jau otro reizi Daugavas akvatorijā norisināsies konkurss, kurā aicināti piedalīties visi motorizētie peldlīdzekļu vadītāji, parādot sevi, savu laivu un komandu, un pats galvenais, savu radošo izdomu.
Šī ir regate, kurā nav nozīmes izmēram, jaudai, ātrumam un attiecīgi arī transporta līdzekļa materiālajai vērtībai. „DnB NORD regate 2008” ir atklāts, demokrātisks pasākums, kurā skatītāju un žūrijas augstāko novērtējumu iegūs visatraktīvākā un uzmanību visvairāk piesaistošā laiva. Nozīme ir oriģinālam noformējumam un spējai sevi attiecīgi parādīt. Katra laiva ir kā skatuve, uz kuras dekorācijas, aktierus un kordebaletu izkārto kapteinis.
Regate norisināsies Daugavas akvatorijā starp Akmens un Vanšu tiltiem un tās laikā katram peldlīdzeklim pēc kārtas tiks dota iespēja veikt paraugdemonstrējumus skatītājiem un žūrijai.

Kontakti: SIA „Ideju Institūts”, Elīna Gilnere, 67289496, 26810885 elina@idejuinstituts.lv

19.00 LATVIJAS SALSAS FESTIVĀLA 2008 NOSLĒGUMA BALLĪTE

Lielākā Salsas festivāla Baltijā Latvijas Salsas Festivāla 2008 ietvaros paredzētas vairāk nekā 40 nodarbības ar pasaulē atzītākajiem pasniedzējiem, fantastiski deju šovi, Latvijas Dzirkstošāko slavenību demonstrējumi un dažādi pārsteigumi. Pasākums noslēgsies ar neprātīgām dejām un demonstrējumiem Salsas orķestra un viesdīdžeju pavadībā noslēguma ballītē – 11. novembra krastmalā.

Kontakti: SIA deju centrs "Nianse", Juta Vanaga, 7285308, 29192195, Juta.vanaga@nianse.lv

22.00 RĪGAS UGUŅOTĀJU SACENSĪBAS 2008

Mazajā Daugavā pie Mūkusalas ielas, starp Salu un dzelzceļa tiltu

16. augustā LMT Baltijas Kauss 2008

10.00 Sacensības veikbordā

LMT Baltijas Kauss 2008 ir lielākās Baltijas mēroga veikborda sacensības, kas pulcēs labākos veikborda meistarus no Latvijas, Igaunijas un Somijas. Baltijas kauss notiek kopš 2004 gada, bet otro reizi – Rīgā, Rīgas Svētku ietvaros.
Pasākumu aicinām apmeklēt gan ekstrēmo sporta veidu cienītājus, gan skatītājus, kurus interesē elpu aizraujošs veikborda triku akrobātikas šovs un cīņa par Baltijas labākā veikbordista tituliem.

Kontakti: Latvijas Veikborda Asociācija, Maija Ūdre, 29424646, maijaudre@yahoo.co.uk

Andrejsalā

16. augustā HOUSE MŪZIKAS NAKTS

20.00

House mūzikas nakts Andrejsalā notiek jau trešo gadu. Tāpat kā iepriekš, arī šogad pasākuma apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja baudīt kvalitatīvu house mūziku gan pašmāju, gan pasaulē pazīstamu DJ izpildījumā.
Šī gada House mūzikas nakts Lielā zvaigzne būs viens no šī brīža aktuālākajiem deju mūzikas pārstāvjiem Eiropā - Funkerman, kura jaunākais singls „Speed Up” jau ilgāku laiku saglabā pozīciju Eiropas deju mūzikas topos.

Kontakti: SIA UNTITLED, Kristīne Runce 7333784, 28630131, kristine@untitled.lv

 

Strazdumuižas parkā

15. augustā 

10.00 – 18.00 STRAZDuMUIŽAS CIEMATA SVĒTKI

Jau 21.reizi Latvijas Neredzīgo biedrības “Strazdumuiža” klubs rīko ciemata svētkus saviem vairāk nekā 800 iedzīvotājiem. Tajos aicināti piedalīties visi interesenti. Svētkos spēlēs grupa „Dakota”. Īpaša programma paredzēta bērniem: notiks zīmējumu konkurss, būs iespēja vizināties ar zirdziņu un izlēkāties piepūšamajās atrakcijās, rokdarbu izstādē priecēs redzes invalīdu darinājumi.

Kontakti: Latvijas Neredzīgo biedrības Strazdumuižas klubs, Vilis Hofmanis 29723122, 67531515, strazdumuizasklubs@inbox.lv

 

Naktī no 16. uz 17. augustu Rīgas klubos - Pulkvedim neviens neraksta..., Fīlings, Zelta Fīlings, Cuba, Sunset bar, Četri balti krekli, City Jazz club, Bites blūza klubs, SARKANS, ESSENTIAL - RĪGAS KLUBU NAKTS

Kontakti: RDKD, Dace Burkovska, 67043686, 29282658, Dace.burkovska@riga.lv

Rīgas Svētku laikā

 

RĪGA ZIED

FLORISTIKAS KOMPOZĪCIJAS UZ RĪGAS KANĀLA TILTIŅIEM

Pieci Rīgas kanāla tilti tiks apzaļumoti ar tieši šim pasākumam Latvijā audzētiem dekoratīviem stādījumiem, katram tiltam izmantojot citu krāsu gammu. Stādu kompozīcijas ievietotas metāla karkasos.

Kontakti: SIA „Florestans” sadarbībā ar „DEKO ALIANSE”, Ilze Spangere 29510630, 29480161 info@florestans.lv, dekoalianse@apollo.lv

LMT kauss 2008

Starptautiskais gaisa balonu festivāls

Jau desmito gadu ar Latvijas Mobilā Telefona atbalstu Latvijā notiks starptautiskais gaisa balonu festivāls „LMT kauss 2008”. Jubilejas festivāls notiks Rīgā no 13.- 17. augustam, iepriecinot ar lidojumiem un krāšņajiem baloniem, Rīgas iedzīvotājus un pilsētas viesus.
Kā ierasts, festivālā piedalīsies gaisa balonu piloti ne tikai no Latvijas, bet arī no tuvākajām kaimiņzemēm Lietuvas un Polijas. Festivāla organizatori prognozē, ka festivālā piedalīsies aptuveni 20 gaisa balonu.
Festivāla programmas galvenā sastāvdaļa būs gaisa balonu rīta un vakara lidojumi, kuros piloti, parādot savu meistarību, piedalīsies sacensībās. Ceturtdien, 14. augustā notiks gaisa balonu degļu šovs, kura būs iespējams vērot īpašu parādi, bet sestdien, 16. augustā, dažādos Rīgas parkos notiks gaisa balonu nakts spīdēšanas šovs.
Katru dienu plānoti divi lidojumi 7:00-9:00 un 19:00-21:00

Kontakti: SIA „Holiday party”, Jānis Nutovcs, 29333555, 67575516 Gaisa.baloni@inbox.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 06.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55789304sec.