Aicina skolēnus iepazīt Rīgas mākslas telpu un izbraukt ar Retro tramvaju

No šī gada 5. līdz 7. septembrim, jauno mācību gadu uzsākot, Rīgas pašvaldības aģentūras „Rīgas kultūras aģentūra” Rīgas pilsētas izstāžu zāle „Rīgas mākslas telpa” aicina ikvienu apmeklēt divas izstādes. INTRO zālē apskatāmi „Karostas stāsti”, bet Lielajā zālē iespējams aplūkot izstādi „Nelāgs joks”. Savukārt, Rīgas Jūgendstila centrs aicina skolēnus un skolotājus doties ekskursijā ar Rīgas retro tramvaju uz Mežaparku vai pa Rīgas Bulvāru loku. Biļešu cena skolēniem „Rīgas mākslas telpā” un Rīgas Retro tramvajā ir 1 LVL.

Nebēdnīgie Karostas stāsti aizved skatītāju uz kādu brīnišķīgu un krāsainu Latvijas vietu – kādreizējo slēgta tipa militāro bāzi Karostu, kas nu jau vairāk nekā gadsimtu slejas Baltijas jūras krastā Liepājas ziemeļu daļā. Ar karostniekiem un Karostas viesiem skatītājus iepazīstinās fotogrāfijas vecmeistars Vasīlijs Borjajevs, kurš strādā Karostā jau kopš 1952. gada. Izstādes „Karostas stāsti“ ietvaros māksliniece Kristīne Briede piedāvā video darbus no sērijas „Eiropas vērošana“ („Eurowatching“).

Izstādē „Nelāgs joks” varēs aplūkot Latvijas, Igaunijas, Kanādas, ASV, Taivānas, Horvātijas, Zviedrijas, Somijas un Vācijas mākslinieku videomākslas darbus, fotogrāfijas, instalācijas un objektus. Latviju šai izstādē ar video darbu „Mobilais” pārstāv mākslinieks Ivars Grāvlejs.

Izstāžu zāles darba laiks: no otrdienas līdz svētdienai plkst. 12:00 – 19:30, pirmdiena – brīvdiena.

No 5. līdz 7. septembrim ieejas biļete ģimenei ar bērniem visā izstāžu kompleksā maksās tikai 2 LVL. Savukārt ikviens interesents abas izstādes varēs apmeklēt par 1 LVL.

Rīgas retro tramvajs kursē katru dienu, izņemot pirmdienas, septiņas reizes dienā. Ekskursijā uz Mežaparku tramvajs no Radio ielas atiet plkst. 10.00, 12.00, 14.00 un 16.00 un pa Rīgas bulvāru loku plkst. 11.30, 13.30 un 14.30.

Savukārt, ekskursijas laikā ar Rīgas Retro tramvaju pasažieri tiek informēti par maršrutā apskatāmajiem, ievērības cienīgajiem objektiem, akcentējot Rīgas jūgendstila apbūvi, kas īpaši izceļas ne tikai Alberta ielas rajonā, bet arī Mežaparkā un cituviet Rīgā. Austiņās dzirdamos audiogida tekstus dzimtās valodas pratēji ierunājuši piecās valodās: angļu, vācu, franču, krievu un latviešu. Brauciena laikā ir iespēja uzdot jautājumus gidam, kurš sniedz informāciju par Rīgu un tās jūgendstila arhitektūru.

No šī gada 5. līdz 7. septembrim īpaša atlaide skolēniem un skolotājiem (pavadot skolēnu grupu sākot no 10 cilvēkiem) biļete abos maršrutos maksās tikai 1 LVL!

Biļetes cena pieaugušajiem vienā virzienā uz Mežaparku ir 3 LVL, bet otrdienās 2 LVL. Par 4 LVL ir iespējams iegādāties biļeti uz Mežaparku abos virzienos, bet otrdienās par 3 LVL. Grupām sākot no desmit cilvēkiem paredzēta viena lata atlaide, katram ekskursijas dalībniekam. Pirmsskolas vecuma bērniem ekskursijas ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11304903sec.