Ķīpsalā notiks lielākā starptautiskā mājdzīvnieku izstāde "Pet Ekspo 2008" [1]

Kā katru rudeni, 20. un 21. septembrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks lielākais pasākums dzīvnieku mīļotājiem – starptautiskā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde “Pet Ekspo 2008”, kas ietver starptautiskās kaķu un suņu izstādes, dažādus paraugdemonstrējumus un šovus, kā arī iespēju klātienē apskatīt mājdzīvniekus, mājputnus un eksotiskos mīluļus. Mazajiem apmeklētājiem par prieku darbosies arī atrakciju parka “Lec un Minies” rotaļas un atrakcijas.

Visi interesenti un dzīvnieku draugi ir laipni gaidīti Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, kur divas dienas varēs vērot visdažādākos šķirņu suņus un kaķus gan no Latvijas, gan arī ārzemēm, apskatīt dažādu šķirņu trušus, pērļu vistiņas, runājošus papagaiļus, skrējējzosis, jūrascūciņas, fretkas un daudzus citus dzīvniekus.

Izstādē piedalīsies dzīvnieku barības tirgotāji, veterinārās klīnikas un zāļu lieltirgotavas, aksesuāru ražotāji un tirgotāji, profesionālās zvēraudzētavas un dzīvnieku mīļotāju klubi. Interesenti Ķīpsalā varēs iegūt dažādu profesionāļu padomus, tai skaitā uzzināt, kā un kur iegādāties mājdzīvniekus, kā rūpēties par dzīvnieciņiem, kādu pārtiku mīlulim izvēlēties, kur un kādu veterinārārstu meklēt. Tāpat izstāde ir vieta, kur par labākajām cenām iespējams iegādāties barību un aksesuārus savam mājas mīlulim.

Savukārt sadarbībā ar atrakciju parku “Lec un Minies” organizatori ir parūpējušies par plašu izklaides programmu, kur lielie un mazie varēs piedalīties dažādās spēlēs un konkursos, tostarp izmēģināt piepūšamās atrakcijas, lēkāt uz batutiem, izvizināties ar traktorvilcieniņu un braukt ar velokartu. Tāpat arī darbosies “mazais bērnudārzs”, kurā vecāki uz kādu laiku varēs atstāt savus lolojumus rotaļājamies auklītes uzraudzībā.

Hovavarts, Bulgāru aitu suns un citi retumi starptautiskajā suņu izstādē

Jau tradicionāli, starptautiskās suņu izstādes organizators – Latvijas Kinoloģiskais klubs “Favorīts” – arī šoreiz izstādes apmeklētājiem būs sarūpējis dažādus retu šķirņu suņus un jaunus, interesantus šovus. Paredzēts, ka šogad starptautiskajā suņu izstādē piedalīsies vairāk nekā 1500 suņi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Bulgārijas, Baltkrievijas, Krievijas un Polijas.

Pirmo reizi klātienē Latvijā būs aplūkojami bulgāru aitusuņi, kas mēros ceļu tieši no Bulgārijas. Šie lieliskie, Kaukāzu aitusunim līdzīgie dzīvnieki ir viena no senākajām Eiropas suņu šķirnēm un pirmā bulgāru suņu šķirne, kas ieguvusi Starptautiskās Kinoloģiskās federācijas sertifikātu. Interesenti abās izstādes dienās varēs vērot vairāk nekā 12 šīs šķirnes pārstāvju paraugdemonstrējumus lielajā ringā.

Otrs retums, ko izstādes apmeklētāji varēs sastapt izstādē ir hovavarts (pils sargs), kas, iespējams, ir vēl vāciskāks kā mums zināmie “vilciņi” jeb vācu aitusuņi. Šie skaistie suņi pirmo reizi minēti 13. gadsimta hronikās. Viņi piederējuši feodāļiem, taču laikam ejot hovavarti gandrīz izmiruši. Tikai pateicoties rūpīgam ciltsdarbam, neilgi pirms 1. pasaules kara šī šķirne atkal atjaunota. Mūsdienās hovavarti pilda glābēju pienākumus uz ūdeņiem un kalnos, šie suņi ir arī lieliski palīgi dažādām policijas vienībām un, protams, – uzticami draugi mājās.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja aplūkot arī pitbulterjeru (Sanktpētrburga) šovu, kā arī šovu “Bērns un suns”, kurā piedalīsies bērni vecumā no 6 līdz 12 gadiem ar saviem mīluļiem, kas ir reģistrēti Latvijas Kinoloģiskajā klubā “Favorīts”. Katras dienas noslēgumā plkst. 16.30 izstādes suņi sacentīsies par titulu “Best in Show”.

Suņu teātris, netradicionālās dresūras paraugdemonstrējumi un suņu rudens modes jaunumi

Līdzās jau ierastajiem modes šoviem, dažādu suņu šķirņu un dresūras paraugdemonstrējumiem, šogad notiks arī izdomas bagāti netradicionālās dresūras šovi un pat suņu teātris, kurā piedalīsies ne tikai šķirnes suņi, bet savu māku rādīs arī ne mazāk mīļie un lolotie bezšķirnes suņi. Lai sagādātu prieku ikvienam apmeklētājam, dresēto suņu saimnieki kopā ar saviem mīluļiem ir iestudējuši dažādas sadzīviskas ainiņas, kurās suņi rādīs savu dejotprasmi, dziedāšanu un pat runāšanu.

Ar katru gadu aizvien lielāku popularitāti gūst moderns, ērts un kvalitatīvs suņu apģērbs, kas četrkājainos mīluļus pasargā no vēja, dubļiem un lietus. Arī šogad “Pet Ekspo” apmeklētājiem būs iespēja vērot publikas iecienītās, aizraujošās suņu modes skates, kuras piedāvās vadošie Latvijas suņu modes nami.

Starptautiskās kaķu izstādes “rozīnīte” – īskājainais Mančkins

Šogad Starptautiskajā kaķu izstādē piedalīsies turpat 500 kaķu, pārstāvot 24 šķirnes no 50 Latvijas kaķu audzētavām. Izstādē piedalīsies arī kaķi no Igaunijas, Lietuvas, Vācijas, Polijas un Krievijas, tostarp arī Mančkina šķirnes kaķis no Sanktpēterburgas, kas Latvijā vēl nav sastopams. Šo kaķi, tā īso kājiņu dēļ, mēdz dēvēt par kaķu basethaundu vai takšeli.

Izstādē būs pārstāvētas šādas kaķu šķirnes: Persijas kaķi (19 krāsas), Bali kaķi, Sibīrijas kaķi, Meinas pavalsts jenotveidīgie kaķi, Somālijas kaķi, Turcijas kaķi, Abesīnijas kaķi, Britānijas īsspalvainie kaķi, Burmas kaķi, Devonas reksi (eksotiskie, 9 krāsas), krievu zilie kaķi, Kanādas sfinksi; (orientālie, 7 krāsas), Siāmas kaķi, Ņevas maskarādes kaķi, Skotijas nokareno ausu kaķi, Kornvolas reksi, Peterboldi, Donas un Kanādas sfinksi, vizuāli lūšiem līdzīgie Kuriļas bobteili un citi.

Apmeklētāju priekam kaķu izstādes organizators – Latvijas Kaķu mīļotāju klubs “Mooncat” – , kas šogad atzīmēs savu 20 jubileju, būs sarūpējis arī persiešu, sfinksu, britu un Burmas kaķu šovus, kā arī dažādu speciālu kaķu šķirņu paraugdemonstrējumu šovu, kura laikā no 10 labākajiem vienas šķirnes pārstāvjiem sertificēts tiesnesis izvēlēsies labāko šķirnes pārstāvi.

Pundurtrušu izstāde un trušu skriešanas sacīkstes

Līdzās starptautiskajām kaķu un suņu izstādēm, Ķīpsalā šajās dienās notiks arī pundurtrušu izstāde, kurā būs aplūkojami vairāk nekā 50 dažādu šķirņu pundurtruši, tostarp pirmoreiz arī Mazā šinšilla. Skatītāju priekam “Latvijas Šķirnes trušu audzētāju asociācija” būs sarūpējusi vēl aptuveni 100 dažādu šķirņu garaušus no sertificētām šķirnes trušu audzētavām. Šī gada izstādes jaunums būs arī Zilais auntrusis. Izstādē trušus varēs arī iegādāties.

Vai atceraties pasaku par bruņurupuci, kurš ar viltu skriešanas sacensībās uzvarēja brālīti trusīti? Ķīpsalas hallē tā nenotiks. Šovā, kura būs gan šķēršļu pārvarēšana, gan arī skriešanas sacensības nepiedalīsies bruņurupuči un citi zvēri, bet gan tikai dažāda lieluma garauši.

Īpašs piedāvājums DINO klientiem Izstāde “Pet Ekspo 2008” notiek ar “DINO Zoo” atbalstu, tāpēc “DINO Zoo” klientus izstādē gaida īpašs piedāvājums. “DINO Zoo” Zelta kartes klientiem, pērkot pieaugušo biļeti vai ģimenes biļeti, ieeja izstādē būs līdz pat 50% lētāka. Tāpat “DINO Zoo” Zelta kartes klientu ērtībai būs izveidota atsevišķa kase. Izstādes apmeklētājiem, kuriem vēl nav “DINO Zoo” Zelta kartes, būs iespēja pasūtīt karti ar atvieglotiem nosacījumiem – meklējiet dinozauriņu Dino!

Norises vieta:
Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā

Darba laiks:
22.–23. septembrī no plkst. 10.00 līdz 18.00

Biļešu cenas:
Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Bērniem no 4 līdz 18 gadiem – Ls 2,50
Pensionāriem – Ls 2,50
Pieaugušajiem – Ls 4,00
Ģimenes biļete (2+2) – Ls10, 50

Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kaķu mīļotāju klubu “Mooncat” un Latvijas Kinoloģisko klubu “Favorīts”.

Papildu informācija:

Dace Dambe, BT 1 sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Tālr.: +371 67067525, GSM: +371 26410381

E-pasts: dace.dambe@bt1.lv

Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore

Tālr.: +371 67065011, GSM: +371 29450037

E-pasts: inese.libere@bt1.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 The best Dog ... 09/20/2008 20:21 Labi ka ir cilvēki, kas saprot ka pret dzīvnieku jāizsturas tā pat kā viņš vēlētos,lai pret viņu izsturas .

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4784801sec.