Mežaparkā darbosies Zaļais tirdziņš

Šā gada 20. septembrī (sestdien), no plkst. 11.00 līdz 15.00, pie centrālās ieejas kultūras un atpūtas parkā Mežaparks, pirmo reizi notiks Zaļais tirdziņš, kurā rīdzinieki varēs iegādāties Latvijas zemnieku bioloģiski audzētus un sertificēts produktus: dārzeņus, augļus, sieru, pienu, olas, gaļu, tējas, medu, maizi un citus produktus. Tie ir dabīgi iegūti, bez ķīmiski sintezētiem augu barošanas un aizsardzības līdzekļiem, bez augšanas stimulatoriem, bez pārtikas uzlabotājiem un citām mākslīgām piedevām. Turklāt, sestdien, Zaļā tirdziņa apmeklētājiem būs iespēja turpat nobaudīt restorāna „Vincents” gatavotos veselīgos ēdienus.

Gundars Vītols, pašvaldības aģentūras „Mežaparks” direktors: „Mežaparks ir sinonīms jēdzienam ‘veselīgs dzīvesveids’. Līdz šim Mežaparkā tā ir bijusi veselīga atpūta svaigā gaisā visai ģimenei, un tagad, līdz ar Zaļā tirdziņa darbības uzsākšanu, tā ir arī veselīga pārtika. Organizējot šo tirdziņu, mēs ceram, ka Mežaparka apmeklētāji izmantos iespēju savienot patīkamo ar lietderīgo, un pēc labas atpūtas iegādāties bez ķimikālijām audzētus produktus veselīgām pusdienām. Ceru, ka ar šī tirdziņa patrona – izcilā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa svētību, mums Mežaparkā izdosies uzsākt jaunu, bet noturīgu tradīciju.”

Plānots, ka turpmāk Zaļais tirdziņš Mežaparkā darbosies katra mēneša trešajā sestdienā līdz pat gada beigām. Zaļo tirdziņu organizē, pašvaldības aģentūra „Mežaparks” sadarbībā ar kustību „Slow Food”. Nākamie Zaļie tirdziņi Mežaparkā plānoti 18.oktobrī,15.novembrī,20.decembrī.

Par Mežaparku

Mežaparka attīstības stratēģija paredz aktīvās atpūtas vietu izveidošanu slēpošanai, veloaktivitātēm, skrituļslidošanai un atpūtai pie un uz ūdens. Jau ir ierīkotas 20 speciālas pikniku vietas, ierīkotas 2 velotrases, bērnu rotaļu laukums, atjaunoti ziedu apstādījumi un veikti citi parka labiekārtošanas darbi. Nākotnē paredzēts no jauna izveidot mūsdienīgus ēdināšanas pakalpojumus un lokālo transporta tīklu. Mežaparka teritorijā tiks organizēti dažādi kultūras un masu pasākumi, kā arī tiks piedāvāts izmantot teritoriju dažādu privātu un korporatīvu pasākumu organizēšanai.

Par Slow Food

Kustība Slow Food aizsargā ekoreģionālo virtuvi un saistībā ar to uzturā izmantojamos augus un sēklas, mājdzīvniekus, kā arī attiecīgās lauksaimniecības metodes esošajā reģionā. To iedibināja Karlo Petrīni Itālijā kā pretošanās kustību pret ātro ēdināšanu, bet tā globāli paplašinājās, aptverot 50 valstis, un tagad biedrībā ir 83 000 biedru. Mūsdienās tā sevi raksturo kā ekoloģiskās kustības ekogastronomisko grupējumu, bet daži to uzskata arī par antiglobalizācijas kustības kulināro atzarojumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 22.05.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2024 - 25.05.2024 Piesakies uz "Lielais plosts 2024" TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 26.05.2024 Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 21.05.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20010614sec.