Gaidāmie pasākumi Latvijas pilsētās, atzīmējot Pasaules Tūrismu Dienu

Tūrisma attīstības valsts aģentūra aicina piedalīties ekskursijās Rīgā un Latvijā, atzīmējot Pasaules Tūrisma dienu!

27.septembrī Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) aicina piedalīties jebkuru interesantu atzīmējot Pasaules tūrisma dienu. Tiks organizēti dažādi pasākumi un aktivitātes, lai popularizētu tūrismu Latvijā.

TAVA aicina Pasaules Tūrisma dienā Latvijas iedzīvotājus ceļot pa Rīgu un Latviju, izbaudot zelta rudeni un siltās atvasaras dienas. Informējam, ka dažādas aktivitātes notiks daudzās Latvijas pilsētās.
TAVA aicina iedzīvotājus uz speciāli noorganizētām bezmaksas ekskursijām Rīgā un Latvijā.

Rīgā: Ar pieaicinātiem gidiem notiks ekskursijas Rīgas Brāļu kapos, kā arī piedāvājam izbaudīt pastaigas iepazīstot no jauna Vecrīgu. Ekskursijas paredzētas plks.11.00 un 13.00. Tikšanās vieta pie Brāļu kapu centrālas ieejas, Aizsaules ielā 1b, Rīgā, ekskursijām Vecrīgā tikšanās vieta pie Latvijas Operas galvenās ieejas. Pieteikšanās Tūrisma birojā Smilšu ielā 4, Rīgā vai pa tālruni 67 226067.

Dižās Baltijas apceļošanas ietvaros tiks piedāvātas papildus ekskursijas Līgatnē, kur būs iespēja aplūkot „Slepenos bunkurus”, ekskursijas paredzētas plkst. 10.30 un 12.00, papildus informācija pa tel.: 26467747.

Pasaules tūrisma diena ir iespēja tūrisma industrijā esošajiem pakalpojumu sniedzējiem, gan valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī privātā sektora dalībniekiem un dažādām asociācijām, vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem pārdomāt, kā efektīvāk līdzdarboties un paust tos pozitīvos aspektus, ko visiem spēj dot tūrisms.

Jūrmalā: viesiem un vietējiem iedzīvotājiem piedāvā iespēju atpūsties Jūrmalas pilsētā un iepazīt tūrisma mītnes un kultūras iestādes, un to piedāvājumu. Būsiet laipni gaidīti Jūrmalas muzejos, kas piedāvā dažādas izstādes, kuras varēsiet apskatīt paši vai lūgt palīdzību gidam, kas jūs pavadīs un laipni atbildēs uz jūs interesējošiem jautājumiem. Jūrmalas tūrisma informācijas centrs sniegs plašāku ieskatu gan par atpūtas un izklaides vietām Jūrmalā, gan arī par tūrisma attīstību un tūrisma informācijas centra darbību.

Papildus informācija: www.jurmala.lv

Liepājā: Lai atzīmētu Starptautisko tūrisma dienu un rudens atnākšanu, visi liepājnieki un pilsētas ciemiņi tiek aicināti uz lielisko kopā būšanas pasākumu „Liepājas pēdas Latvijā”. Uz spēlēm tiek aicināti gan lieli, gan mazi, lai kopēji izstaigātu vai apbraukātu Liepājas ievērojamās vietas un iepazītu savu pilsētu.

Papildus informācija: www.liepaja.lv


Ventspils: pilsētas domes Tūrisma informācijas centrs aicina visus interesentus piektdien, 26. septembrī, plkst. 14:00 piedalīties Starptautiskā tūrisma dienas svinībās Prāmju termināļa ēkā Dārza ielā 6. Pasākuma laikā paredzēts apbalvot ikgadējo Ventspils pilsētas domes organizēto konkursu „Labākais izmitināšanas uzņēmums Ventspilī 2008. gadā” un „Ventspils 2008. gada fotoattēlu konkurss” uzvarētājus. Tāpat tiks atklāta labāko Ventspils 2008.gada fotoattēlu konkursam iesniegto darbu izstāde.

Papildus informācija: www.ventspils.lv

Vidzemes Vēstures un Tūrisma centrs: aicina visus Cēsu 800-gades organizatorus, dalībniekus un interesentus Pasaules Tūrisma dienas ietvaros atzīmēt 800 dienas pēc grandiozajām Cēsu 800-gades svinībām.

Pasākuma plānā video filmas skatīšanās par svētku norisi Cēsīs, atkalredzēšanās, kavēšanās atmiņās un kopīga vakara pavadīšana Cēsu Pils dārzā, š.g.27.septembrī. Ieeja no plkst.20.00, pasākuma sākums plkst.20.30 (ieeja bez maksas). Karstu tēju un pīrāgus piedāvā kafejnīca „SOLO”.

Papildus informācija: www.cesis.lv

Iesakam apmeklēt:

  • „Kārļa Ulmaņa dzimtās mājas - piemiņas muzeju”, Bērzes pagasts „Pikšas”, Dobeles raj. bez ieejas maksas;
  • Rundāles pils dārzu bez ieejas maksas;
  • Viesu māja „Brakši”, pirts pakalpojumiem piedāvā 50% atlaidi;
  • Brīvdienu māja „Piekūni”, Madonas raj. Piedāvā par brīvu divas ekskursijas 3 stundu garumā ar gidu pa Piekūnu Klejojumu takām, Liekot uzsvaru uz Gaiziņkalnu (plkst. 11:00-14:00) un Sirdskalnu (plkst. 15:00-18:00), Sākums/beigas Piekūnos. Jāpiesakās piezvanot vai uz e-pastu info@piekuni.lv;
  • Atpūtas komplekss "Rāznas gulbis", Rēzeknes rajons- piedāvā 50% atlaidi uz visiem viesnīcas numuriem.

Atzīmējot Pasaules tūrisma dienu, „Lauku ceļotājs” piedāvās bez maksas izdales materiālu un kartes. Materiāli pieejami: Vīlipa ielā 12-21, Rīgā un Tūrisma informācijas birojā Smilšu iela 4, Rīga, LV-1050Tel. 67 226067.


Informāciju par ekskursijām pieejama: www.latviatourism.lv ; www.tava.gov.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 19.05.2024 🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 14.05.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30400705sec.