Jūrmalā tradicionāli notiks "Parex Rallijs Latvija" ātrumposms [1]

Jūrmalā, 2008.gada 4.oktobrī, tiks dots starts LMT Latvijas rallija čempionāta pēdējam posmam „Parex Rallijs Latvija”. Pasākuma svinīgā atklāšana ar iespēju skatītājiem vērot sacīkšu automašīnu parādi, kā arī piedalīties citos aizraujošos pasākumus notiks jau no plkst.11.30 Jomas ielā 29/31 (pie viesnīcas Majori), savukārt jauno plkst. 12:30 uz starta dosies pirmā rallija ekipāža.

„Parex Rallijs Latvija” organizatori, kā katru gadu, īpašu uzmanību pievērsīs sacensību drošības noteikumiem, kuri tiek nodrošināti saskaņā ar Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) un Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) noteikumiem, kā arī ievērojot Latvijas Republikas likumā noteiktās pasākumu organizēšanas kārtības prasības. Tāpēc visi skatītāji tiek aicināti sacensību laikā uzklausīt un ievērot drošības dienestu norādījumus un neizturēties nevērīgi pret ierobežojumiem, kas būs noteikti rallija laikā.

Pasākuma organizatori lūdz izvēlieties tikai drošas skatu vietas, ievērojot brīdinājuma zīmes un rallija rīkotāju norādījumus, kā arī atgādina, ka bez trases drošības uzrauga atļaujas šķērsot trasi rallija laikā ir kategoriski aizliegts. Arī personīgās automašīnas pie trases piebraucamajiem ceļiem drīkst novietot tikai tā, lai netraucētu izbraukt operatīvajam transportam.

Par drošību un kārtību rallija laikā rūpēsies vairāki simti trases uzraugu, kurus varēs atpazīt pēc dzeltenajām vestēm un identifikācijas kartēm ar uzrakstu „Drošība”. Līkumos un trases posmos, kur skatītājiem būs aizliegts stāvēt, tiks izvietotas brīdinājuma zīmes. Arī vietās, kur būs paredzēta rallija vērošana, skatītāji tiek aicināti ievērot drošības noteikumus, piemēram, neatrasties ar muguru pret trasi un sekot līdzi sporta mašīnām.

 

Kā skatīties ralliju:

  • Ievērojiet zīmes un norobežojošās lentes
  • Ņemiet vērā trases uzraugu norādījumus
  • Nekādā gadījumā bez trases uzrauga atļaujas nešķērsojiet trasi
  • Nestāviet ar muguru pret rallija trasi
  • Turieties drošā attālumā no trases un sekojiet līdzi sacensību automašīnām, esiet modrs un piesardzīgs līdz trasi vispārējai kustībai atver automašīna ar zaļo karogu un bākugunīm.
  • Izturieties atbildīgi, kā arī palīdziet citiem atrasties drošā skatu vietā
  • Ievērojiet, ka laika periodi starp rallija ekipāžām var atšķirties
  • Neņemiet līdzi krēslus, velosipēdus vai citas lietas, kas var nejauši nokļūt uz trases vai apgrūtināt Jūsu pārvietošanos
  • Ja Jūs ņemiet suni, tad tam vienmēr jābūt pie siksnas
  • Rallija skatīšanās un alkohola lietošana nav savienojamas lietas
  • Nepiemēslojiet apkārtni un saudzējiet dabu

Sakarā ar „Parex Rallijs Latvija” norisi 4.oktobrī tiks slēgta vispārējā satiksme, izņemot piebraukšanu ārkārtas gadījumos (ātrā medicīniskā palīdzība, ugunsdzēsēji, policija):

Ø Majoros no plkst. 13.00 līdz 17.30:

- Rīgas ielā no Viktorijas līdz Saules ielai;

- Promenādes ielā;

- Ošu ielā;

- Emīlijas ielā no Ošu līdz Pētera ielai;

- Pētera ielā no Emīlijas līdz Ķemeru ielai;

- Ķemeru ielā no Pētera līdz Turaidas ielai;

- Turaidas ielā no Ķemeru līdz Kalnciema ielai;

- Kalnciema ielā no Turaidas līdz Viktorijas ielai;

- Viktorijas ielā no Ķemeru līdz Rīgas ielai (skatt. pielikumā: Majoru_karte1).

Iedzīvotāju iekļūšana un izkļūšana no slēgtās teritorijas būs iespējama pa Zvaigžņu ielu un Brīvības prospektu.

Ø Ķemeros no plkst.12.00 līdz 19.00:

- Tūristu ielā;

- Durbes ielā no Karogu līdz Robežu ielai;

- Robežu ielas posmi no Durbes līdz Tukuma ielai;

- Puškina ielā;

- Katedrāles ielas posmi no A. Upīša līdz E. Dārziņa ielai;

- Alejas ielā;

- Bišu ielā;

- Tukuma ielā no Robežu līdz Katedrāles ielai;

- Liesmas ielā;

- E. Dārziņa ielas posmi no Tukuma līdz Tūristu ielai (skatt. pielikumā: Kemeru_karte1).

Piebraukšana pie trases būs iespējama tikai no Ventspils šosejas puses.

Pasākums ir saskaņots ar visām atbildīgajām institūcijām, tā norisi un drošību reglamentē Latvijas Automobiļu Federācijas normatīvie dokumenti, kā arī pasākuma laikā darbojas sacensību rīkotāju civiltiesiskā apdrošināšana.

"Rallijs Latvija" aizvadītajos piecos gados ir bijis viens no visstraujāk progresējušajiem rallijiem Latvijā. Tas saņēmis "Labākā rallija" novērtējumu pēdējos trīs gadus pēc kārtas un pērn pulcēja 82 dalībnieku ekipāžas, kā arī vairāk nekā 50 000 skatītāju.

2004. gadā rallijs „Latvija” saņēma atzinības novērtējumu "Par labāko izaugsmi". Un divus gadus pēc kārtas saņēma Latvijas Automobiļu federācijas atzinību un tika novērtēts kā "Labākais rallijs".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 vladimirs 10/08/2008 13:50 baigi laps ralijs kemeros bila

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
5* atpūta Antālijas kūrortos Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis 5* viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma // Akcija līdz 04.06. | Skatīt vairāk
no 435 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.496557sec.