Dubultos notiks ērģeļmūzikas festivāls "Vox angelica"

Šogad Jūrmalā ar Jūrmalas pilsētas domes un VKKF atbalstu notiks jauns festivāls - ērģeļmūzikas festivāls Vox angelica Dubultu luterāņu baznīcā. Tā ietvaros notiks seši koncerti no 1. līdz 18. novembrim.

Koncertu plāns ir ļoti interesants un ar "svaigām idejām" pilns, piem., atklāšanas koncerts - "Latvijas ērģelnieku top10"- desmit pazīstamākie latviešu ērģelnieki vienā koncertā - papildus ekrānos būs iepējams redzēt visu, kas notiek ērģeļu balkonā! Tāpat arī interesanti koncerti - Ērģeļu un operas balsis , kur piedalīsies tādas operzvaigznes kā Sonora Vaice, Krišjānis Norvelis, Viesturs Jansons. Bez tam gluži novatorisks projekts - koncerts Ērģeļu un dabas balsis - kur ērģeļmūziku papildinās dabas skaņas audio ieraksti un dabasskatu ainas ekrānā utt.

Festivāla iecere ir parādīt ērģeles kā universālu instrumentu – orķestri, kurš, pateicoties savai tembru bagātībai un plašajām dinamiskajām iespējām, var ieņemt gan spilgta solista vietu, gan arī daudzveidīga pavadītāja lomu. Tādēļ arī daudzajos koncertos būs iespēja klausīties ērģeļu balsis kopā ar citu mūziķu balsīm, demonstrējot instrumenta sadarbības iespējas, kā arī plašo tā solokrāsu paleti.

Festivālā piedalīsies tādi plaši pazīstami mūziķi kā Kristīne Adamaite, Larisa Bulava, Tālivaldis Deksnis, Lotars Džeriņš, Vita Kalnciema, Jevgenija Ļisicina, Atis Stepiņš, Edgars Saksons, Sonora Vaice, Evita Raituma, Krišjānis Norvelis, Viesturs Jansons, Inga Šļubovska, Doma kora skolas meiteņu koris (dir. Aira Birziņa), koris “Sonore” (dir. Mārtiņš Ozoliņš) , kā arī spožākie Latvijas jaunie ērģelnieki.

Poētiskais festivāla nosaukums “Vox angelica” (tulk. enģeļa balss) izvēlēts tādēļ, ka šādi saucas arī viens no Dubultu baznīcas ērģeļu reģistriem.

Ērģeļmūzikas festivāla VOX ANGELICA koncertu programma

1. novembrī
plkst. 17.00

Festivāla atklāšanas koncerts “Latvijas ērģelnieku top10
Piedalās 10 ērģelnieki - Kristīne Adamaite, Larisa Bulava, Tālivaldis Deksnis, Lotars Džeriņš, Roberts Hansons, Diāna Jaunzeme, Vita Kalnciema, Jevgeņija Ļisicina, Aigars Reinis, Atis Stepiņš un perkusionists Edgars Saksons.
Programmā: populāra dažādu laikmetu ērģeļmūzika, M. Zariņa Divertimento ērģelēm un timpāniem.

8. novembrī
plkst 17.00

Koncerts “Ērģeļu un meiteņu balsis”
Piedalās Doma kora skolas meiteņu koris, diriģente Aira Birziņa, soliste Evita Zālīte – Raituma (soprāns) ērģelniece Kristīne Adamaite.
Programmā: I. Ramiņa Missa brevis in c un angļu kora un ērģeļmūzika. (Veltījums Dubultu baznīcas jauno ērģeļu “dzimtenei” Anglijai.)

9. novembrī
plkst. 17.00

Koncerts “Ērģeļu un operas balsis”
Piedalās solisti - Sonora Vaice, Liene Kinča, Krišjānis Norvelis, Viesturs Jansons, ērģelnieki – Edīte Alpe, Tālivaldis Deksnis .

15. novembrī
plkst. 17. 00

Koncerts “Ērģeļu un dabas balsis”
Koncertā skan dabas skaņas audio ierakstos un ērģeļu skaņdarbi ar dabas balsu ilustrācijām, videoekrānā tiek rādīti atbilstošu dabasskatu slides show
Programmā: O. Mesiāns “Putni un avoti”, T. Ķeniņš “Kaijas nemierā kliedz”, P.Ebens divi skaņdarbi ērģelēm un sitaminstrumentiem “Ainava ar zirgiem” un “Ainava ar varavīksni” , J. Vītols “Viļņu dziesma” (pārlikums ērģelēm) u.c.
Piedalās: ērģelnieki - Atis Stepiņš, Aigars Reinis, Inese Paiča,Tālivaldis Deksnis, perkusionists Edgars Saksons.

16. novembrī
plkst. 17.00

Koncerts “Jaunās ērģeļu zvaigznes”
Piedalās jaunie Latvijas ērģelnieki – Inese Paiča, Larisa Carjkova, Līga Īvāne, Guna Skrima, Jānis Pelše, Iveta Pelše.

18. novembrī
plkst. 12.00

Festivāla noslēguma koncerts
Latvijas Republikas proklamēšanas svētku koncerts.
Piedalās koris “Sonore”, diriģents Mārtiņš Ozoliņš, Inga Šļubovska (soprāns) un Tālivaldis Deksnis (ērģeles).
Programmā A. Jurjāna kantāte “Tēvijai” kā arī Alfr. Kalniņa,
J. Mediņa, P. Barisona, L. Garūtas u.c. latviešu komponistu mūzika.

Festivāla ģenerālsponsors – Jūrmalas dome

Atbalsta – VKKF (valsts kultūrkapitālfonds) , SEB unibanka , Ģimenes TV, Radio Klasika, Jūrmalas Nedēļa, Lielupes dārza centrs, DELFI.

IEEJA – ziedojums ērģelēm. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 17.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Naukšēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.maijā no plkst.19.00- 01.00 aicinām uz muzeju nakti Naukšēnu Cilvēkmuzejā, iepazīstot muzeju citā gaisotnē! | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.90148687sec.