Future Shorts noslēdz 2008. gada sezonu ar franču īsfilmām un balli uz kuģa

Starptautiskais īsfilmu tīkls Future Shorts noslēdz 2008. gada sezonu ar franču un beļģu īsfilmu programmu! Frankofono dominanti papildinās īstas kino bonbongas no Baltijas autoru krājumiem un ievērojamā dāņu režisora Larsa fon Trīra arhīva.

Latviju Future Shorts novembra programmā pārstāv skatītājiem jau pazīstamā režisore Laila Pakalniņa ar īsfilmu „Uguns” no sērijas „Elementi”. Turpinot iepazīstināt vietējo auditoriju ar kino aktualitātēm kaimiņvalstīs, Future Shorts demonstrēs arī lietuviešu īsfilmu „Dancing Worm” (rež. Ignas Jonynas), kas ir ziemeļnieku temperamentam un estētiskajai valodai netipiski krāšņs un ekscentrisks darbs. Filma stāsta par kādu klaunu, kurš pirms uzstāšanās pāršauj pār strīpu ar kokaīnu un galu galā nespēj vairs atšķirt realitāti no zemapziņas murgiem.

Jaunākajā Future Shorts programmā plaši pārstāvēta ir Francija un Beļģija. Skatītājus gaida divi elektroniskās mūzikas smagsvari, kuru videoklipus veidojuši franču režisori. „Simian Mobile Disco” šoreiz risina sociālas problēmas, taču „Vitalic” spēlējas ar cilvēku labākajiem draugiem – suņiem, liekot viņiem lidot tā, ka spalvas vien plīvo. Vērtīgs franču kino paraugs ir arī animācijas filma „Pistache” (rež. Valérie Pirson), kas tā autorei, tolaik vēl studentei, pavēra ceļu uz sadarbību ar pazīstamo amerikāņu režisoru Maiklu Gondriju.

Viens no programmas spilgtākajiem starptautiskajiem elementiem ir Larsa fon Trīra īsfilma „Occupations”, kur ievērojamais dāņu režisors piedāvā savu variāciju par kino tēmu visnotaļ amizantas etīdes formātā. Īsfilma „Occupations” ir daļa no Kannu kinofestivāla 60. gadadienai veltītās filmas „Katram savs kino”, kuru veido 33 dažādu režisoru trīs minūšu gari darbi.

Gada veikumu noslēdzot, Future Shorts aicina visus kino cienītājus un īsfilmu seansu apmeklētājus uz jaunās programmas atklāšanas skati Andrejsalā, kas notiks sestdien, 22. novembrī, plkst. 20:00 uz „Peldošās darbnīcas Nr. 659”. Filmām sekos saviesīgs pasākums līdz rīta agrumam ar īpašu muzikālo programmu un „I Love You” bāru uz kuģa. Pie dīdžeja pults stāsies labākie no labākajiem Future Shorts dīdžejiem – visi pēc kārtas un katrs ar savu īpašo mūzikas izlasi!

Novembra programmas atklāšanas skatei Andrejsalā sekos seansi kino „Rīga” un „K-Sunī”, kā arī vairākās vietās ārpus galvaspilsētas: Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī un Valmierā.

Future Shorts norises vietas un laiki:

Rīga / „Peldošā darbnīca Nr. 659” Andrejsalā / 22. novembris plkst. 20:00

Jūrmala / Kauguru Kultūras nams / 23. novembris plkst. 16:00

Liepāja / Klubs „Fontaine Palace” / 23. novembris plkst. 19:00

Ventspils / Ventspils Digitālais centrs / 24. novembris plkst. 19:00

Daugavpils / Daugavpils Universitāte, Mūzikas un mākslu fakultāte / 26. novembris plkst. 18:00

Valmiera / Vidzemes Augstskolas Konferenču zāle / 26. novembris plkst. 19:00

Rīga / Kinoteātris „K-Suns” / 28. novembris plkst. 21:00

Rīga / Kino „Rīga” / 10. decembris plkst. 19:00

 

Ieejas maksa:

Andrejsala – LVL 3, LVL 2 (studenti un skolnieki) , LVL 1 (ar Open vai Swedbank ISIC)

Kino „Rīga” – LVL 2.5, LVL 1 (ar Open vai Swedbank ISIC)

Kinoteātris „K-Suns” – LVL 2.6, LVL 1 (ar Open vai Swedbank ISIC)

Citur Latvijā – LVL 0.50, ar Open vai Swedbank ISIC ieeja par brīvu

Future Shorts atbalsta – Swedbank jauniešu programma „Open”, Valsts Kultūrkapitāla fonds, DDB Worldwide, Map, Baddog, Diena, Radio Naba, draugiem.lv un Ventspils Digitālais centrs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts | Kandavā Tukuma TIC
Eiropas muzeju nakts Kandavas novadpētniecības muzejā 18.maijā no pulksten 17:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 19.05.2024 Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92295122sec.