Iznācis žurnāla GEO novembra numurs

 Globalizācija – cik daudz spēs izturēt cilvēks?

- Stāsts par itāļu tirgotājiem, kas 14. gadsimtā izraisa komerciālu revolūciju un aizsāk globalizācijas procesus.

- Darba migranti jeb jaunā tautu staigāšana – miljoniem cilvēku darbs ārzemēs kļūst par pašsaprotamu viņu biogrāfijas daļu.

- Lētais T-krekls – vai Ķīnā ražotā superlētā krekla pircējs ir atbildīgs par tā šuvējas darba apstākļiem?

Latvijas papagailis – stāsts par zaļajām vārnām un to pētniekiem. Vēl pagājušā gadsimta vidū Latvijā ligzdoja vairāki tūkstoši šo krāšņo putnu pāru. Tagad to nav vairāk par trīsdesmit... Garkalnes mežos norit mērķtiecīgs šo putnu apzināšanas un saglabāšanas darbs.

Leptis Magna – trešā lielākā Romas impērijas pilsēta, kuru laika gaitā apraka Lībijas tuksneša smiltis. Šodien tempļu, termu un fresku izrakumi ļauj vizualizēt pasauli, kurā dzīvoja miljonāri, vergi, jūrasbraucēji un gladiatori.

Milzu kristāli Meksikā – Naikas raktuvju alas uzskatāmas par vienu no lielākajām sensācijām ģeoloģijā. Varenās kristālu kolonnas saaugušas unikālu nejaušību rezultātā. Ilgāka uzturēšanās alās cilvēkam ir bīstama.

Kakapo – šarmants, ekscentrisks un apdraudēts putns, kurš neprot lidot. Jaunzēlandes pūčpapagaiļiem ir pavērusies cerība uz izdzīvošanu. Lai glābtu piemīlīgos savādniekus, dabas draugi ķērušies pie visneparastākajiem līdzekļiem.

Neveiksmju likums – kas īsti bija Edvards Mērfijs? Kāda ir dzīve 2010. gada ziemas olimpisko spēļu talismanam? Par šīm un citām tēmām uzzini jaunākajā žurnāla GEO numurā.

Savādāks skats uz pasauli.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 26.05.2024 Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77168012sec.