Koncerti, pasākumi un Ziemassvētku tirdziņi Cēsīs [1]

Cēsīs jau novembra beigās ar lielās pilsetas egles iedegšanu iesaknēsies Ziemassvētki. Arī visa decembra garumā iedzīvotāji un viesi laipni aicināti uz pasākumiem, koncertiem un Ziemassvētku tirdziņiem!

30.novembrī Cēsu Sv. Jāņa baznīcā plkst.11.00 1.Adventa dievkalpojums, bet ap plkst.13.00 mūzika un dzeja Adventa ieskaņai, fragmentu lasījumi no kristīgās dzejas krājuma „Pieskāriens”, muzicēs zvanu ansamblis no Slokas evaņģēliski luteriskās baznīcas.

30.novembrī plkst.15.00 Rožu laukumā uz pilsētas svētku egles iedegšana. Rotaļas, dejas un dziesmas kopā ar Bebru Bruno un Žurku Jurku, bet ar siltu tēju un piparkūkām cienās Cēsu pilsētas jauniešu dome. Pārējās pilsētas egles iedegs 12.decembrī.

30.novembrī, 1.Adventes svētdienā plkst.17.00 Seno lukturu iedegšanas pasākums. Cēsnieki un viesi katru Adventes svētdienu plkst.17.00 ir aicināti vērot muzikālu seno petrolejas lukturu iedegšanas ceremoniju Cēsīs, Baznīcas laukumā pie Matiasa Jansona skulptūras „Gadsimtiem ejot”. Pilsētai satumstot, tos iededzinās senā tērpā ģērbies lukturu dedzinātājs.

6.decembrī plkst.15.00 Cēsu Kultūras centrā - ērģeļmūzikas pēcpusdiena, Ziemassvētku noskaņās muzicēs A. Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas ērģeļklases audzēkņi.

7.decembrī, 2.Adventes svētdienā plkst.17.00 Seno lukturu iedegšanas pasākums. Cēsnieki un viesi katru Adventes svētdienu plkst.17.00 ir aicināti vērot muzikālu seno petrolejas lukturu iedegšanas ceremoniju Cēsīs, Baznīcas laukumā pie Matiasa Jansona skulptūras „Gadsimtiem ejot”. Pilsētai satumstot, tos iededzinās senā tērpā ģērbies lukturu dedzinātājs.

13.decembrī Ziemassvētku tirdziņš Rožu laukumā.

13.decembrī plkst.19.00 Cēsu Kultūras centrā koncerts „Mazu brīdi pirms...”, Jāņa Lūsēna dziesmas ar latviešu dzejnieku vārdiem dziedās solisti Kristīne Zadovska un Ingus Pētersons. Koncertprogramma piedāvā komponista Jāņa Lūsēna radītas dziesmas, kuru pamatā latviešu dzejnieku Kārļa Skalbes un Viļa Plūdoņa mīlas lirika – par dzimteni, māti, ģimeni, bērnu un Dievu, smalkā un pārdomātā izpildījumā, kas tuvojoties Ziemassvētkiem radīs balto noskaņu un svētku sajūtu.

14.decembrī plkst.17.00 koncerts Cēsu Sv. Jāņa baznīcā „Mūzika 3. Adventā ''. Atskaņos Adventa mūziku no renesanses līdz mūsdienām. Koncertā piedalīsies Evita Zālīte – Raituma (soprāns), Lelde Krastiņa (ērģeles), Cēsu Pils koris un diriģente Marika Austruma.

14.decembrī, 3.Adventes svētdienā plkst.17.00 Seno lukturu iedegšanas pasākums Cēsnieki un viesi katru Adventes svētdienu plkst.17.00 ir aicināti vērot muzikālu seno petrolejas lukturu iedegšanas ceremoniju Cēsīs, Baznīcas laukumā pie Matiasa Jansona skulptūras „Gadsimtiem ejot”. Pilsētai satumstot, tos iededzinās senā tērpā ģērbies lukturu dedzinātājs.

17.decembrī plkst.18.00 Cēsu 1.pamatskolas Ziemassvētku koncerts Cēsu Sv. Jāņa baznīcā. Koncertā piedalīsies skolas muzikālie kolektīvi.

No 19.līdz 20.decembrim Cēsu Tirgus laukumā lielais gadatirgus. (Uzvaras bulvārī 22)

23.decembrī Rožu laukumā, ekoloģiskās produkcijas un amatnieku izstrādājumu tirdziņš.

20. decembrī plkst.14.00 Cēsu Sv. Jāņa baznīcā koncerts „Ziemas vakarā ejot pie Tevis''. Skanēs latviešu komponistu Ziemassvētku oriģinālmūzika I. Ulmaņa, Igo, P. Ķietes, Z. Dombrovskas un Ziemassvētku orķestra izpildījumā.

21. decembrī Cēsu Kultūras centrā plkst.13.00 koncerts „Piecas sveces”, uzstāsies Cēsu Kultūras centra radošie kolektīvi - deju kolektīvs „Randiņš” (vadītāja S. Jonaite) un popgrupa „Hey” (vadītāja I. Aizgale).

21.decembrī, 4.Adventes svētdienā plkst.17.00 Seno lukturu iedegšanas pasākums Cēsnieki un viesi katru Adventes svētdienu plkst.17.00 ir aicināti vērot muzikālu seno petrolejas lukturu iedegšanas ceremoniju Cēsīs, Baznīcas laukumā pie Matiasa Jansona skulptūras „Gadsimtiem ejot”. Pilsētai satumstot, tos iededzinās senā tērpā ģērbies lukturu dedzinātājs.

21. decembrī Cēsu Kultūras centrā plkst.18.00 Koncerts „...un dziļi tumsā sēs...”. programmā mūzika Adventa un Ziemassvētku laika noskaņās. Piedalīsies Lorija Cinkuss, Ivars Cinkuss un Uģis Prauliņš.

23.decembrī plkst.14.00 Cēsu Kultūras centrā Ziemassvētku izrāde „Gada raža”, pasākums kolektīvu pieteikumiem. Individuālajiem pieteikumiem šī pati izrāde 29.decembrī plkst. 17.00 Cēsu Kultūras centrā. Izrādē - rosība un jautri pārpratumi, kopīgas rotaļas un tikšanās ar Ziemassvētku vecīti.

31.decembrī plkst.23.00 Jaungada sagaidīšana Vienības laukumā ar novēlējumiem un gadumijas uguņošanu.

Gadumijas balle Cēsu Kultūras centrā 2009. gada 1.janvārī, dejas un jautrība kopā ar grupu „Dakota” un ritmiskas populāras disko melodijas līdz rītam.

Informāciju sagatavoja

Laura Zauere

Cēsu pilsētas domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

www.cesis.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Santa 11/26/2008 14:40 Kā vienmēr dosimies uz Cēsīm, lai rastu Ziemassvētku noskaņas, malači organizatori!!!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 17.05.2024 Pavasara ziedi Pakrojā! Nikos Travel
Pavasaris pašā plaukumā. Laiks doties ekskursijā uz Pakroju, kur krāšņi jo krāšņi zied narcises un tulpes... Pa ceļam ZS Līcīši un Šauļi | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44344616sec.